Eftertanke…

 Livets hemlighet är inte vad som händer dig
 utan vad du gör med det som händer digImg_8268-222“Hur mår hon egentligen” var det någon som frågade sig då BP i sin blogg tackade för blommorna hon fått.
Har det bra här på ön, i vardagen, i min lilla stadsdel Sliema intill medelhavet.
Som vanligt lite vacklande i tillvaron, ambivalent, kanske lite smått förvirrad, ganska vimsig men glad ändå.Img_8444-PS2-PSPEn present på bröllopsdagen. Är tacksam över maken som ännu efter 25 år står vi min sida. Trots allt…Img_8652-3Njuter av den långa sommaren, värme och ledighet med tid för eftertanke men känner att något saknas.

download  Inser att det kanske inte var så klokt att kasta hela bloggen i papperskorgen.
Återställer allt igen och fortsätter som vanligt men kanske inte lika ofta.
Det finns bara ett sätt du kan misslyckas på och det är att ge upp


Publicerat

i

Etiketter:

Comments

19 responses to “Eftertanke…”

  1. Mormor Avatar
    Mormor

    Jeg lette og lette og fant deg ikke.
    Godt du er tilbake.
    Tross alt så er livet godt.
    Klem fra nord 🙂

  2. bpz3 Avatar

    YESSSSSSS! Vilket fint inlägg som säger allt och lite därtill! Å såååååå bra att du kommit underfund med att det är ett misslyckande att ge upp. Å du är då ingen loser, bara så du vet.
    Å visst saknar man bloggen, den är ju liksom en del av ens vardag, eller hur!?

    Skulpturen du fick av maken är väldigt vacker. Maken din är ju konstnär, så han har nog rätt öga för vackra ting!

    Å glöm inte Anita, du har faktiskt stått ut med honom också – trots allt 😉 Undrar va han fick av dig…
    Å du – “ambivalent, kanske lite smått förvirrad, ganska vimsig men glad ändå”. Alla dessa egenskaper är ju just det som är så charmig med dig 🙂 Du är nog så långt ifrån en vanlig Svensson man kan komma – tack och lov 🙂

    PS. Stort tack för länken. Dina fina blommor höll tills igår – rekord:-) DS.

  3. Monica o Jacob Avatar
    Monica o Jacob

    Bloggen kan vara bra när man känner för den, har haft uppehåll jag med mellan varven.
    Livet är upp och ner även här, 2 gamla vovvar och en gubbe som inte är kry tär på mej ibland.
    Fina bilder, skulpturen utstrålar kärlek snyggt.
    Ha det bra 😉
    http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/07/07/11135132-tisdagstema/

  4. Violen på Brandholmen Avatar

    Har saknat dig och nu dyker du plötsligt upp igen! Blir glad och hoppas du orkar vara mera närvarande framöver! Livet är ingen dans på rosor men ändå värt att vårda!
    Tack för att du tänker på min arm! Den blir allt bättre men det går långsamt tycker jag men min sjukgymnast tycker det går riktigt bra. Så då litar jag på henne.
    Ha det bra på din ö!

  5. Monica o Jacob Avatar
    Monica o Jacob

    Haha felstavningen hade jag inte ens sett 😉
    Ja man har ju ett ansvar och måste se om dom mår bra eller inte, hettan gjorde Signe
    helt utslagen men nu har hon piggnat till 😉
    Jacob har fått problem med muskler o leder efter blodförgiftningen det värsta är att ingen
    medicin hjälper mot värken.
    Ha en riktigt skön kväll/Kram

  6. Eva (@evatrillian) Avatar

    Trevligt att se dig här igen! Och visst behöver man inte alltid göra antingen eller – det kan ju räcka med att göra när man har lust 🙂 Gäller mycker, men i det här fallet bloggen!
    Ha det så gott!

  7. Stare Ström Avatar

    Kul att få kommentar från dig igen!
    Ha det gott!

  8. Hanna Avatar

    Fint att se att du tog beslutet att plocka upp bloggen ur papperskorgen. Att pausa, stanna upp och fundera behöver vi alla ibland, det är på det sättet vi lär oss att uppskatta och se vad som är viktigt i tillvaron. Jag tror att du behöver bloggen och bloggen behöver dig, precis som vi som besöker din blogg behöver dig. Ta det i din takt, blogga när lusten faller på, inte bara för att det är tisdag och tisdagsutmaning och så vidare, gör det när du känner att du har något att berätta, när du har tagit en bild som du bara måste dela med dig av. Sänk kraven, gå på känsla, vad vill du fota och vad vill du förmedla… Strunta i inställningar och perfekta färger och ljus, lek med kameran, skjut från höften och bli överraskad av resultatet. Låter kanske lättare sagt än gjort, brottas ju själv med perfektionism, men försöker mer och mer. Att fotografera ska vara kul.

    Tack för dina fina kommentarer hos mig, de värmer. Jag bloggar numera bara när jag känner att jag har lust, när jag har en bild som passar till ett tema och när jag har tid. Jag har ju även mitt Instagram-konto som jag publicerar bilder på mer eller mindre flera gånger om dagen. Kanske vore något även för dig? Ett mindre format och lättare att hantera. Där får man även massor med “likes” från främmande människor som gillar ens bilder. Något att fundera på 🙂

    Ha det jättebra i solen. Själv åker jag till Malmö på torsdag, men är hemma redan på söndag. Blir en kort semester i Skåne i år.

  9. bpz3 Avatar

    Svar: Tack tjejen, känner mig genast bättre och har mindre dåligt samvete för jag/vi så sällan frostar av. Men du har ju en giltig ursäkt Det har inte jag 😉

    Gillar förresten Hannas långa och fina kommentar till dig. Du vet Anita – vi älskar dig allihopa som “hänger” hos dig. Kram 🙂

  10. Mias Mix Avatar

    Åh vad glad jag blev när jag såg din kommentar och ännu gladare att du är tillbaka! Fina bilder som vanligt, jättefin bröllopspresent. Varför inte ha som mål att blogga en gång i veckan? Allt därutöver är en bonus. Ta hand om dig och njut av din härliga sommar! Stor kram

  11. kiki freese Avatar

    Härligt att du är tillbaka. Uppskattar alltid dina kommentarer, du lägger ofta ner mycket tid på att kommentera hos andra.
    Jag gillar dina bilder och innehåll från din ö i Medelhavet.
    Vi ses igen
    Kiki

  12. Anni Avatar

    Jaaaaa! Hurra! Åh, vad jag blev orolig när du försvann, du underbara eftertänksamma människa med alla dina vackra färgstarka foton!
    Du må tro att jag tänkte på dig när jag satt på Ile de Marguerite utanför Cannes. Tänkte att så här soligt, vackert och varmt har du det på din ö. Kände hur annorlunda dina årstider är. Kunde mycket väl tänka mig att ha det så, jag också …

    Stor kram, vi är många som är glada över att se dig, lite då och då <3

  13. Anita / Malta Avatar

    Tack snälla alla för era så fina kommentarer. Måste säga att jag är rörd och otroligt tacksam över att ni finns. Tack !!

  14. Susjos Avatar

    Så kul att hitta dej igen! Älskar ju dina bilder från Malta …och så vet jag ju att min son är i närheten av dig! Vilken härlig tak- terass med vackra möbler! Nånstans väldigt nära där är ju min son, som just idag sms:ade att det är väldigt varmt,och att de har svårt att sova på nätterna pga värmen ( de vill inte använda ac:n för det kostar mycket pengar) själv visade jag en bild från ett regnigt Sverige…Kram!

  15. Monica o Jacob Avatar
    Monica o Jacob

    Eftersom det är en människa i farten som jag inte vill ska kommentera hos oss har vi lagt in kommentargranskningen tills vidare.
    Jacobs näsa bränd så nu är det lugnt man blir lite stressad när det bara forsar ut blod ur den men skönt att veta att även
    husläkarna kan åtgärda det det kunde dom inte förra gången. Får slåss med sniglarna om jordgubbarna, inte roligt men vad gör man.
    Hoppas ni får en riktigt skön helg/Kram från oss båda 😉
    http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/07/08/11136202-torsdagstema/

  16. annettejuhlin Avatar

    Jag har varit bortrest ett tag och inte sett att du gav upp bloggen, det får du ju inte göra! Bra att du tänkte om. Jag har gjort samma sak mängder med gånger, men kommer alltid tillbaka. Känner igen mig i det ambivalenta också, men jag tror inte att det problemfria livet finns, och att reflektera måste väl vara mycket bättre än att bara köra på..? Hoppas hur som helst att du fortsätter blogga!
    Underbar present från din man förresten, och du ser ju ut som Grace av Monaco. Ha en bra dag ♥

  17. Marit Johansson Avatar

    Du det var verkligen roligt att läsa!! Har tänkt att jag skulle maila dig för att kolla läget men det blev inte av… skönt att läsa att du är ok och njuter av sommaren, det gör jag också trots att vädret är urdåligt 🙂 Va snygg du är förresten!

  18. BP Avatar

    Svar:
    Jag föredrar att ligga på balkongen i stället för på en badstrand, speciellt om det finns sand på den.

    Vad jag menade att jag helst ligger på en balkong/altan med en bok. Är inte så förtjust i badstränder där folk ligger som sardiner. Å jag gillar faktiskt inte sandstränder speciellt mycket. Om jag måste ligga på en strand fördrar jag gräs som underlag.

    Fråga: Å vad består en Virgin av? Juice eller vatten eller 😉

  19. Steve Avatar

    Hittade hit från BP.
    Jag har varit på Malta en gång, september 1994. Att jag minns det så väl beror främst på att jag en morgon till frukosten mötte Estonias förlisning på DN:s förstasida.
    Jag kommer ihåg Malta som en mycket trivsam ö där det aldrig blev tråkigt.
    Jag var bl. a. på travtävlingar och kommer ihåg att startbilen såg ut som ett hemmabygge som sett sina bästa dagar. Däremot gillade jag det jag såg av hästhållningen på travbanan.
    Besökte oxå grannön Gozo.
    Jag kommer ihåg ett väl utbyggt bussnät och förstås de gamla charmiga bussarna. Jag har förstått att de på senare år bytts ut mot en modern bussflotta.
    .

Your comment is valuable❣️

WordPress.com.

Translate »

Discover more from Anita's Images

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading