Tacksamhet

Img_6474Redan måndag och åter dags att lägga fokus på annat än bilder ! Gör en tillbakablick på veckan som passerat. Letar i tankarna efer ljuspunkter som förgyllt min vardag. Glömmer motgångar och plockar fram det positiva. Kan bara säga att den här gången var det inte lätt…

 • Böljande sädesfält
 • Ett leende
 • Nya knoppar på terrassen
 • Tid
 • Övergång till sommartid
 • God mat varje dag
 • Fågelkvitter utanför mitt fönster
 • Söta nyplockade jordgubbar hos bonden
 • Lösta konflikter om än tillfälligt
 • Ej grusade förhoppningar
 • Resplaner Costa Rica
 • En halvtimme med Moderskeppet
 • Barfota hemma
 • Hänga ut tvätt att torka i solen
 • Se ljus i mörker
 • Blommande mimosaträd
 • Små, söta lokalt odlade tomater
 • Livstecken från Mepa
 • En vecka närmare Funny/Fanny – Vovven, en Basenji, en ny familjemedlem
 • Grönska och gula blommor över hela ön
 • En stund i solen
 • Vår
 • I lä för vinden
 • Varma äpplen, vaniljsås och kanel
 • Otvungen oumbärlig humor 😉
 • Gör vad jag kan med det jag har där jag är

Inspirationskälla: Eva Trillan

“Vi är resultatet av vad vi tänker”

 


Publicerat

i

Etiketter:

Comments

10 responses to “Tacksamhet”

 1. Life by ScienceHelena Avatar

  Så sant – “Vi är resultatet av vad vi tänker” – det uttrycket tyckte jag om! Jag får vårlängtan när jag läser dina tacksamhetsglimtar – så härligt med vår, gå barfota, böljande sädesfält.
  Jag stannade till och tittade på ditt foto med fågelns vars huvud sticker upp. Att få fotografera ett sånt foto skulle göra mig lycklig. Så fint. Fin dag till dig. /Helena

 2. Eva (@evatrillian) Avatar

  Så mycket fint du hittade att vara tacksam för 🙂
  Nej, det är inte alltid lätt att hitta det goda – det är just det. Det som är jobbigt och svårt tar gärna över vårt fokus. Det är därför jag fortsätter med med “tacksamhetslistor” – så det goda i mitt liv får en chans. Det goda lyfter inte sig självt – vi får göra det istället 🙂
  Fint att få läsa andras “tacksamheter” – det gör vardagen ljusare. Och mörkret ska inte vinna!

 3. Helena Avatar

  Så bra uttryck – “Vi är resultatet av vad vi tänker”. Jag får vårlängtan när jag läser din tacksamhetsglimtar – barfota, vår och böljande sädesfält. En sak som gjorde mig lycklig när jag hälsade på här det var ditt foto på fågeln som tittade fram. Underbart foto! Fin dag önskar jag dig.

 4. Gärdsmygen Avatar

  Du hade ju fått ihop mycket! Härligt! Och nu blev jag så sugen på äppelkaka…… Mmmmm.

 5. BP Avatar

  Alltså med tanke på att du hade svårt att få ihop listan så är den riktigt lång ju. Å du – nu har du fått mig att googla både MEPA och Basenji. Att du/ni äntligen blir med hund är ju helt underbar! Stort, stort GRATTIS! Jag vet ju hur mycket och länge du har önskat dig en hund! Kan tänka mig att hon ska få följa med dig på dina fotopromenader. Är sååååååå glad för din skull!!! (Har ni blivit av med grannarna som satte sig på tvären?! Det verkar ju så – eller så har ni mutat dom 😉 )
  Å en resa till Costa Rica låter ju helt fantastiskt! Härligt att se dig så glad och positiv – ja, jag ser dig ju inte men det känns så 🙂

  Nu är jag ju som du vet lite konstig och inte riktigt som dina andra läsare men citatet ”Vi är resultatet av vad vi tänker” får mig att bli lite kallsvettig – ja du vet, jag försöker låta bli att tänka alltför mycket – man får ju rynkor… (Skojar bara;-)

  PS. Blir alltid så glad över dina kommentarer. Om du vill kan du kolla kvällens inlägg. Jag har skärpt mig 😉 DS.

 6. Mias Mix Avatar

  Är det sant? Har ni en hund på gång? Äntligen! Så underbart!!! Även jag är jätteglad för din skull! Och Costa Rica, dit kommer jag garanterat åka tillbaka till. Var i Costa Rica ska ni vara?
  Tycker du lyckades toppen att få ihop massa saker att vara tacksam över. Bra att Eva låter oss fundera lite 🙂

 7. Kristallina Avatar

  Åhhh… en Basenji! Vad kul för er. Har alltid önskat mig att höra en basenjis “röst”. Då blir det lite livligare hos er och en del social träning. Hoppas vi kommer att se många bilder sedan.
  Himla fin bild av den lilla fågeln där bakom nånting.
  Det var väldigt många positiva saker som du fick ihop.

  1. Anita - Malta Avatar

   Tack snälla Kristallina för din kommentar !! Ja, basenji är en lite speciell ras men med många positiva egenskaper. Ser fram emot vovven så mycket att det inte går en dag utan att jag tänker på det. Nu blev det lite fel när det gäller vovven i min lista eller snarare missförstånd. Menade en vecka närmare målet men målet är dessvärre inte tidsbestämt 😐 Lever på hoppet och min framtidstro 🙂 Försöker gilla läget trots en hel hög med motgångar just nu. Men solen skiner, himlen är blå, sommaren nära och om en månad är jag desto närmare målet 😎

 8. Scaniatjejen Avatar

  En bra övning! Det finns alltid mer än man tror.=) Har kollat in en massa inlägg nedan också men kommenterar här. Så många underbara bilder jag har missat under min frånvaro! Gillar din nya design på bloggen också.=)

 9. Åke Avatar

  Oj! Det var en hel hög tacksamhet 🙂 Mycket talande bild!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: