Helgbilder

IMG_6396-PSP-PSMaken flyger till Stockholm och lämnar kvar en urdrucken kaffekopp, mig och sin “bibel” ute på terrassen. Img_5855Det som liknar smuts på bordsytan är en bleknad teckning ritad med tusch 2012 och såg då ut så här.IMG_6482-PSP-2Plockar fram några penslar i hopp om att inspirera till nytt motiv på den färglösa glasytan. När jag ställde ut termometern i skuggan visade den 28 sen glömdes den bort och blev 43. Ser att vi behöver byta parasoll… Img_6504-PSP-MCGår ner till klipporna vid havet som ser fridfullt ut och funderar över livets vara eller inte. I helgen försökte ytterligare ca 6.700 flyktingar nå Europa från Libyen via medelhavet. Vet inte hur många som lyckades…

Helgbilden

13 thoughts on “Helgbilder

 1. Vilken oas – jag menar terass! Helt underbart att ha ett så stort utrymme att njuta av eller på rättare sagt!
  Teckningen är suverän, duktig make!
  Åsså hopas jag att han kan köpa en ny bibel i Stockholm 😉
  Det är hemskt med alla flyktingar. Tycker det är tragiskt. Å ärligt talat tycker jag otroligt synd om Malta, Italien och Grekland som ska klara av hela strömmen utan någon nämnvärd hjälp från EU.
  BBC hade just ett reportage från Malta häromdagen och berömde hur den lilla ön Malta sköter flyktingsströmmen på ett otroligt organiserat sätt.

  Like

 2. Ser onekligen mycket trevlig ut på din terass. Och vad som händer med flyktingarna på väg över Medelhavet är ju fruktansvärt!

  Like

 3. Säker på att något inspirerande målas igen…blev så glad och sugen när jag såg första bilden, älskar själv nämligen sudoku, en omgång varje morgon sätter hjärncellerna, de logiska ivarjefall, på plats.
  Mycket att fundera över där vid medelhavet.
  /Kiki

  Like

 4. Snyggt fångade rogivande lämningar på bordet. Åh vilken utsikt!
  Blått hav, segelbåt, blå himmel – så njutbart. Längtar!
  Men – detta hav som skördat så många offer. Stackars människor.

  Like

 5. Vilken trevlig terrass med ett bord och en teckning som varit så vacker. Ja förmodar att konstnären är du, och du spånar nu på en ny dekor. Trevlig helg trots avsaknaden av maken. Ibland är det skönt att vara ensam också. Var sak har sin tid. Trevlig vecka.

  Like

 6. Läcker målning där på bordet, eller var i alla fall 🙂
  Ja du bor ju precis där vid gränsen där flyktingbåtarna kommer in till Europa, förstår att det kommer många tankar när du står och tittar ut över havet…

  Like

 7. Oj, vilket tänkvärt inlägg. Jag kastas mellan tanken på hettan och beundran över din teckning till det grymma ödet som dessa flyktingar möter. Anar hur det är att stå och se ut över det vackra havet som slukar så många; en gigantisk begravningsplats. Det är ofattbart hur några kan vilja tjäna pengar på ett sådant sätt – och dessutom sparka folk överbord om de inte vill ha dem kvar på båten. Alla spärrar är borta hos dessa individer.

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s