Testar macro…

IMG_7377-MCDet är inte ofta jag använder mitt macroobjektiv. Bestämmer mig för att gå ut på terrassen för att testa och finner att det finns gränslöst mycket kvar att lära, att upptäcka och komma nära…

Helgbilden

Canon EOS70D/Tamron AF 90mm 2,8 Di SP A/M01:01. Tack snälla maken för både kamera och mina objektiv. De har många gånger gett mig huvudbry men också otroligt mycket glädje 🙂

17 thoughts on “Testar macro…

 1. Så läckert! Den färgkicken var jag sååååå värd idag 🙂
  Å tänk du behövde inte ens gå längre än ut på terassen 😉
  Nu har jag ju inga objektiv på min lilla kamera, men jag använder mig faktiskt ganska ofta av makroratten 😉

  Å du hälsa maken och tacka honom för kameran m m. Utan dessa hade vi som älskar dina bilder ju inte kunnat njuta som vi gör varje gång vi kommer in här 🙂

  Like

 2. Woww vilka bilder! Tycker det ser strålande ut.Har inget macroobjektiv men blir alltid sugen på ett när jag ser andras bilder. Får väl flirta lite med min make så kanske jag får ett jag också 😉
  Tack för dina cyberkramar efter mormors begravning, de värmde!

  Like

 3. Vilka häftiga bilder du fått till! Fantastiska färger! Det är roligt men ibland frustrerande att lära sig alla finesser och klurigheter med kameran men så värt det när det blir sådär vackra bilder.

  Like

 4. Oj, vad läckert! Röd är min favoritfärg och jag blev alldeles salig när jag fick se ditt collage. Brukar kika in hos dig då och då, även om jag inte alltid kommenterar, du har verkligen utvecklats i ditt fotande. Inte för att du var mindre bra innan, men blicken och djupet i bilderna har ändrats en aning. Du är så himla duktig!

  Jag ska försöka blogga lite oftare, i alla fall ett par gånger i veckan. Den här våren har som sagt inte varit på min sidan, nu senast var jag sjuk hela maj, en enveten förkylning med hosta. I dag skickade jag iväg inbjudningarna till mitt 40-års kalas, så lite närmare accepterande av min ålder är jag nog 😉 Ha det gott!

  Like

 5. Wow.. här blir man ju knockad av dina bilder. Den nedersta är ju helt fantastisk!! Grymt snygg!
  Det är en jättebra idé att ha ett fototema “veckans bild” eller liknande där man lägger upp bilder man vill ha åsikter om. Jag skulle garanterat vara med. Nackdelen är väl att det skulle ta ganska mycket energi att sitta och kommentera alla, man måste ju tänka till på ett annat sätt om man ska komma med seriös kritik. Skulle tycka det var extra intressant om man då visade bilden både före och efter redigering, det är alltid kul att jämföra. Hoppas någon nappar på idén, jag tror inte jag är upplagd för att ha fler utmaningar.
  Håller med dig om att det ofta blir mer sociala kommentarer än något om själva bilden, vet att jag gör så själv ibland.

  Like

 6. Ja för tusan, spåna vidare. Man behöver ju inte skriva en hel roman och inte hälsa på hos alla.. det beror ju på var man sätter ribban 🙂 Varför inte något med blickfång som i ditt bloggnamn. Tror inte att det behöver vara så tidskrävande att driva en sådan utmaning, du behöver ju inte komma på nya teman hela tiden. När du väl fått igång den så rullar den ju på…

  Like

 7. Macro det är kul det för man upptäcker nya ting. Själv fotade jag mycket macro förr men jag hade inget riktigt objektiv utan bara en macrotillsats så det var lite bökigt. Jag blir däremot sugen på macrofotografering när jag dina vackra bilder. Finfin heatet med färg. Gillar den skarpt.

  Like

 8. Den stora bilden var ju helt fantastiskt vacker! Att Dahlian (om det nu är en sådan) är röd och vit gör bilden extra uppseendeväckande, så otroligt läckert.

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s