Minnenas stad

Img_3220Plockar ibland bland mina bilder från vinterns alla resor till den vackra huvudstaden Stockholm.Img_3221-MCAlla dessa vandringar gata upp och gata ner på söders höjder. Här Ivar Los Park på Bastugatan, Mariaberget.Img_3218Älskar färgerna, den rena arkitekturen och känslan av nostalgi från min forna hemstad och den underbara stadsdelen Södermalm.

Bilderna är från mars, himlen var blå men solens strålar svaga och det kändes isande kallt att hålla i kameran med stelafrusna fingrar. Hade det inte varit för det hopplösa klimatet skulle jag vara här betydligt oftare. I nästa inlägg återgår jag till Malta 😉

Torsdagstema / I Like


Publicerat

i

Comments

12 responses to “Minnenas stad”

 1. bpz3 Avatar

  Här har du helt klart plockat fram det bästa av Stockholm. Dessutom prickade du in en av få soliga dagar! Skuggspelet på husen är helt fantastiskt!
  Stockolm är en vacker huvudstad bortsett från klimatet 😉

 2. Beppan Avatar

  oj – innan jag började läsa trodde jag att det var på Malta du fotat!
  Färgerna…..

 3. Monica o Jacob Avatar
  Monica o Jacob

  Ja söder har onekligen sin charm, fina bilder med läckra skuggor.
  Idag har jag lyckats fota ett kryp frågan är bara vad det är HAHA
  Solen skiner här men det blåser fortfarande inte bra för mina frilandsgurkor 🙁 bladen blåser sönder fast dom står där det blåser minst.
  Ha en riktigt skön kväll 😉
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/06/03/11112071-torsdagstema/

 4. Stare Ström Avatar

  Härliga bilder med mustiga färger!

 5. Leena Avatar

  Lite kul att se att du tycker Stockholm är så vackert (och det är den ju!) när vi andra som bor jämt här uppe suktar efter sydliga miljöer. Vi har nog inte de rätta glasögonen på för att se vad som finns runt om oss. Ofta väldigt vackert, som dina bilder visar. Jättefina bilder!

 6. Caroline Avatar

  Vackert 🙂

 7. Anemonen Avatar

  Du har lyckats fånga det bästa av huvudstaden. Mycket vackra foton och inte trodde jag det var Stockholm först. Du kan du med kameran.

 8. kiki freese Avatar

  Jag tror de var smarta i sin husbyggande/färgsättning förr…varma färger gör sig bra i kalla länder.
  /Kiki

 9. Susjos Avatar

  Såklart älskar jag Stockholm, allra helst på sommaren! Och idag tror jag minsann att sommaren kom! Äntligen sol hela dagen och lite värme i luften! Skickade en bild till sonen på Malta, och vad jag förstår har ni väldigt varmt och soligt nu…hos er har sommaren varit ett tag 🙂

 10. Eva (@evatrillian) Avatar

  Först blev jag varm av den fina kommentaren hos mig – Tack! – och nu när jag kikar in här blir jag varm av de sköna färgerna i dina bilder!
  Visst var du en av de jag tänkte på i när jag skrev mitt inlägg – du är en av de som jag följt/som följt mig längst! Absolut en av mina sköna bloggolegor!
  Önskar dig en skön helg! Här har solen äntligen tittat framordentligt och idag kan man till och med sitta ute med sin kaffekopp och bok – så det ska jag 🙂

 11. Mias Mix Avatar

  Hur kan du alltid ha så blåa och fina himlar?? Ser helt underbart ut. När vi var i Stockholm i lördags regnade det från morgon till kväll och vi var mest dyngsura hela tiden. Men Stockholm är en av Europas vackraste huvudstäder. Gillar dina bilder mycket!

 12. Hanna Avatar

  Åh vad jag njuter av dessa bilder. De brandgula fasaderna mot den klarblå himlen. Hur kallt det än var den dagen så förmedlar bilderna enorm värme med solen och dess skuggor. Jag gillar sånt här, det vet du 😉

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d