Ansikten och uttryck

IMG_1369-PSP-MTycker det är jättesvårt att tolka ansiktsuttrycken på den här kvinnan. Glädje, hysteri, panik, smärta…
Bilden är från Liljevalchs vårutställning under mitt besök i Stockholm i våras. Konstnär Josefin Lindskog.

 

Förundran och skratt ?? Skulpturen finns i Upper Barrakka Gardens i Valletta. Konstnär Antonio Sciortino. IMG_1828-PSP2Overkligt vackert ansikte bakom masken. Bilden tog jag under ett besök på Fotografiska i Stockholm.
Konstnär Karolina Henke – Royal Mask II Img_9078Från en dansuppvisning i Qormi här på Malta i somras. En vinnare och naturligast bland alla.
Den här pigga tjejen visar utstrålning, smittande glädje och en stor smula stolthet 🙂

Tisdagstema “En utmaning för din kamera varje tisdag”
Veckans tema: Ansikte

13 replies to “Ansikten och uttryck

 1. Härlig mix av ansikten! Intressanta konstverk men ändå gillar jag den söta lilla flickan mest! Hon är en liten glädjespridare och glädje kan man inte få för mycket av i dessa tider!
  Ha det bra på din ö! Idag har sommaren tagit paus men återkommer nog i morgon!

 2. Så mange flotte ansikter. Jeg ble så fascinert av de tre sorthvite øverst.
  Man tror at man klarer å tolke og så ser man en gang til og blir usikker.

  Men hun som tar prisen er jo den lille på det siste bildet.
  Klem fra Nord (med solstreif på) 🙂

 3. Ja det är mycket som man kan få se på en foto/konstutställning, borde gå lite oftigare.
  Tycker också om den lilla flickans glada ansiktsuttryck, naturlig smittande glädje.
  Länge sen jag såg dig hos Rantamor.

  Tjingelingen från Rantamor.

 4. Här var det mycket ansikten och många uttryck favorit blir den lilla flickan.
  Fattar inte riktigt varför grannarna har sådana problem och makt tur att det inte är så i Sverige ännu i alla fall är det väl bäst att tillägga.
  Förstår att du har svårt att hålla dej Jacob skulle nog inte klara det för ingen jävel ska tala om för honom vad han ska göra HAHA
  Nog står vi ut alltid 🙂
  Ha en skön kväll
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/08/11/11157690-tisdagstema/

 5. Kan inte låta bli att skratta här, eftersom du började som jag – med konst alltså. Jättekul!
  Men min absoluta favo får nog ändå bli den lilla tjejen. Den bilden omfattas av den gamla klyschan “En bild säger mera än 1 000 ord”. Å här stämmer det till 100 procent!

 6. Mycket snygg konst var det här. Ja inte det lättaste att tolka ansiktsuttryck, men nog tror jag att bild ett är ett uttryck av glädje även sista bilden har nog lite lite glädje i sig för rynkorna på näsroten säger mig skratt. I mitten är det ingen tvekan – förtvivlan. Ja detta är ju gissningar och sista bilden på den söta tösen blir min favorit trots vacker konst.

 7. Men så många fina ansikten, håller med om de första, svåra att tolka, men nog ser jag mest smittande glädje där också, liksom hos den lilla söta tjejen. Här fanns något för alla!

 8. Jag tror den första tjejen är på tjejmiddag med sina bästa vänner och skrattar så hon kiknar!! Roligt med massa konst, vacker konst. Ibland kan konst vara så konstig… Och så söt den lilla flickan är!
  Idag känns det bättre och jag förstår dina ord och citatet. Vet ju att man kan bli så otroligt mycket starkare än man själv tror när det väl gäller. Jag var nog lite känslig när jag skrev för när jag var som mest ledsen och grät säger min man “vi måste vara starka och stötta varann”. Då blev jag arg vilket jag tog med honom senare när allt var lite lugnare. För jag ville hellre bara ha en kram och ett par tröstande ord än att höra att jag skulle vara stark. Det hade inte med min syster att göra utan var tyvärr ännu värre. Kan inte berätta just nu men skriver ett mail till dig om nån vecka! Kram

 9. Så fascinerande ansikten som talar för sig själva. Ett intressant ämne egentligen. Att besöka Liljevalchs och fotografiska hör till höjdpunkterna när man besöker Stockholm och att se konstverk av olika de slag på andra museer är verkligen det också riktiga höjdare. Vare sig man befinner sig i Stockholm, Köpenhamn, Skagen, Amsterdam m fl så ger det så mycket härligt kulturellt för själen och sinnena.
  Ha det gott !

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star