Skyltsöndag

IMG_9292Att köra bil på klipporna nere vid Fond Ghadir Beach är av förståeliga skäl inte tillåtet men legalt för de som behöver nå dykcentret som ligger här intill. Vissa trotsar förbudet och struntar i risken att få böter.

Den vänstra bilden tog jag i maj. Idag syns den nästan inte men kan anas om du tittar noga. Skylten finns på Birkirkara Hill i San Giljan där jag bodde mina fem första år här på ön men det är en annan historia…L1070272-2Det var allt från mig idag. Just nu regnar det här på Malta som kontrast till hur det såg ut igår vid Sliema pitch där jag tillbringade ett par timmar i havet. Men alldelels strax skiner solen igen, var så säker 😉

Skyltsöndag förvaltas av Beate.

Comments

7 responses to “Skyltsöndag”

 1. Steve Avatar

  Det känns inte som att skyltar på Malta är värda att ta på allvar. Tänker jag för svenskt då?

 2. Mias Mix Avatar

  Hoppas det har slutat regna på dig nu! Men den där skylten skulle man ju aldrig se om man inte visste om den!! Tur att vi har dig som fotar i alla årstider 🙂
  Köra på klipporna låter ju inte så smart så det skulle jag ändå låta bli.
  Ha det bra! You´ve got mail 🙂

 3. bpz3 Avatar

  Dina skyltar engagerar som alltid. Den första skylten – ja, då undrar jag över det konstiga beloppet €46.59. Jag menar varför inte €45 eller €50. Konstigt, men som sagt: skylten sätter min tankeverksamhet igång 🙂

  Parkeringsförbudet är totalt kamouflerat men ack så fint det smälter in i busken färgmässigt. Om om jag ställer bilen där ändå kan jag ju alltid hävda att jag inte sett skylten 😉

  Trean är så härligt somrigt. Kunde såklart inte låta bli att googla “skyltarna” franksalt och lärde mig att det är en mäklarfirma.
  Ja du ser – dina bilder får mig alltid intresserad och engagerad. Funderar och fantiserar.

  1 000 tack för att du skyltar och länkar 🙂

 4. Anni Avatar

  Regn? Så skönt! Antar jag.
  Den övervuxna skylten är ju fantastisk! Vad kul att du fotograferade den när den nästan syntes, så det gick att jämföra.

  Kom på att du frågade om gift mot sniglarna. Det finns, men det är osäkert om det är farligt även för igelkottar. Jag vill helst ha en giftfri trädgård, så jag krossar sniglarna med ogräsjärnet ,-)

 5. Susjos Avatar

  Älskar dina Malta bilder! Å snacka om övervuxen skylt,ser den inte för all grönska!! Skypade med sonen på Malta ikväll, det är visst liiite svalare nu?

 6. kiki freese Avatar

  Kul med skylten som sakta äts upp av naturen.
  Jag gillar också din sista bild som ger mig en härlig färgskala i blått.
  /Kiki

 7. Hanna Avatar

  Det är alltid lika härligt att se dina skyltar mot den blå himlen eller det lummiga gröna, dessutom är det spännande att se vilka skyltar som finns på Malta. Tråkigt bara om man missar en del skyltar på grund av att de är överväxta och sedan får böter.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: