Rabarber på Malta

IMG_0339När maken var i Stockholm för ett par veckor sen hade han med sig roten av en planta.
Rabarber växer inte här, förmodligen beroende på klimatet, men självklart ska han testa !!

Efter en vecka såg det ut så här. IMG_0343-2 Idag, en vecka senare har de vuxit lite mer. Fortsättning följer…

Det här är mitt bidrag till Skyltsöndag som Beate så flitigt förvaltar.

Klicka gärna på en cirkel så blir den större 🙂

12 replies to “Rabarber på Malta

 1. Så kul! Rabarber kan växa så det knakar så nu kan ni se fram emot rabarberpaj och annat gott! Jag tycker ditt inlägg passar bra till Fototrissens tema “På väg”.
  Ha det bra på din ö! En härlig sommardag här, har varit ute på boulebanan i flera timmar.

 2. Tycker din man är verkligen helt underbar! Han har då verkligen gröna fingrar – inte bara med era härliga blommor på altanen. Å rabarber växer ju som ogräs = väldigt snabbt, vilket ju dina bilder visar. Å jag bara älskar när dom “kommer upp”. De ser ju ute som triffider, du vet växterna i filmen. Med andra ord kommer maken laga världens godaste rabarberpaj om en vecka eller så – mums!

  1 000 tack för denna skylt och den fina “bihang” du bjuder på samt för länken förstås 🙂

 3. Han har köpt den bästa rabarbern som finns. Elmblitz är inte så sur som andra sorter. Min absoluter favorit. Håller tummarna att ni snart får äta rabarberpaj!

  1. Tack Kristallina och vad roligt att du känner till sorten !! Ja, han visste vad han gjorde maken till skillnad mot mig som skrev att han köpte frön 😕 (..har ändrat det nu) Han kom ju hem med en hel rot inköpt hos en trädgårdsmästare !!! Bladen som redan fanns på växten lämnade han kvar 🙂 I bagaget hade han även ett kilo kantareller som han plockat på Hötorget men det är en annan historia 😉

   1. Ha..ha.. läste om frö men blev så glad att jag såg “Elmblitz” att jag inte funderade längre på det. Hoppas du tog bilder på kantarellerna och vi får läsa om det lite senare 😀

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star