Malta Fiesta

Vad är detta ? Fyrverkeripjäser tillverkade á la Malta. De här stod utmed The Strand i Sliema i helgen.
Under sommarmånaderna är det Festas varje helg i någon by/stad här på ön.IMG_0183-R  I helgen var det Sliemas tur. Fyrverkerier hörs från tidig morgon till sen kväll. På dagarna syns de ju inte mer än som vit rök men det spelar ingen roll. De smäller av ändå med “Grand finale” på sena kvällen.IMG_0223-2Fyrverkerier och religiösa inslag är en viktig del i firandet. IMG_0272-R-PSPDe flesta gator, stora som små, är dekorerade med färgstarka banderoller.IMG_0297-2Det går inte att ta miste på när det är fiesta i min stadsdel här på Malta.

Kikar på ett inlägg från min gamla blogg 2011. Där finns en mer beskrivande text om festligheterna.
Kul
att se hur layout och bilder förändrats under åren. Fast det är det nog bara jag som tycker 😉

Helgbilden


Publicerat

i

Comments

13 responses to “Malta Fiesta”

 1. Violen på Brandholmen Avatar

  Ser ut att vara riktiga festligheter! Lyckliga människor som kan konsten att festa loss, inte minst med fyrverkerier och sprakande färger! Skulle vara kul att uppleva på plats!
  Ha det bra på din ö! Här sjunger visst sommaren på sista versen men idag har vi fortfarande sommarvärme.

 2. Monica o Jacob Avatar
  Monica o Jacob

  Haha tyckte det lät lite konstigt 😉 Nu får ni göra saft eller paj.
  Nä missar man det måste man ju vara både blind och döv. Tror gurkorna blir minst lika goda i alla fall.
  Ha en skön kväll 😉
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/08/23/11165344-helgbilden/

 3. Steve Avatar

  Härligt med så många Festas att välja bland. Fyrverkerier har jag dock aldrig gillat. Än mindre sedan vi skaffade hund..

 4. Stare Ström Avatar

  Så trevligt det ser ut! Och själva ställningarna för fyrverkeripjäserna blev som små konstverk.
  Ha en fin vecka!

 5. BP Avatar

  Japp, dessa fyrverkerier minns jag. Vi undrade då varför de smällde upp dom mitt på dagen – typ hela tiden, inte bara på helgerna alltså. Men på kvällarna var det ju verkligen riktigt vackert (bortsett från det kontinuerliga smällandet vill säga.
  Dessa fina utsmyckningar som du visar minns jag dock inte.

  Hursomhelst är Maltas “Festas” otroligt påkostade och utsmyckningarna helt fantastiska! Kul att du delar med dig 🙂

  PS. Kollade (såklart) ditt inlägg från 2011. Ja du, både bilderna och blogglayouten har ändrats och förbättrats “no end” som man säger på engelska. Här ser man verkligen hur du har utvecklats från en mycket duktig fotograf till en mäster dito. Bara så du vet 🙂 DS.

 6. Mias Mix Avatar

  Så där var det i Zell am See när vi var där. Roligt med festivaler och kul när de livar upp staden, men just fyrverkerier tycker jag är så bortkastat med pengar och absolut inte bra för miljön. Men otroligt vackert att titta på när himlen är svart.
  Stackars er som inte heller har en fungerande diskmaskin! Vår var nästan 10 år så vi har beställt ny. Och eftersom ena kyl/frys varit sönder i 2-3 år och ugnsluckan inte går att öppna så beställde vi allt nytt på en gång.
  Jag håller tummarna att din man får igång er maskin så ni slipper invänta hantverkare som aldrig kommer.
  Vad roligt att han tog med rabarber till Malta. Och de ser ju ut att ta sig också! På mitten av 1700-talet kom rabarbern till Södertuna Slott här i Gnesta, som ett av de första ställen i Norden. Han som ägde slottet då, Ehrensvärd, hade en bror i England och fick rabarbern i present. Nu hålls det rabarberfestival varje år i Sörmland 🙂
  Ha en riktigt skön vecka! Kram

 7. kiki freese Avatar

  Jag trodde fyrverkeripjäserna var något annat först, väldigt vackra ivarjefall på dina bilder.
  Vackert som tusan är också banderollerna, som bäddat för kunglighet tycker jag.
  Sen tog jag mig en tillbakablick på din blogg 2011, jo ganska stor skillnad, gillar mycket dina stora bilder och upplägget du har idag.
  /kiki

 8. Inger Ekströmer/Anemonen Avatar

  Oj så festligt och så fint gatorna är dekorerade. Önskar nästan att jag varit där under dessa festligheter. Tack för en fin bildserie. Festivaler av alla de slag är kul att besöka. Här i min stad är de över nästan bara bonden i stan som är kvar för året.

 9. Eva (@evatrillian) Avatar

  I södra Europa slås det verkligen på stort när det festas i städerna 🙂 Storslagna dekorationer och ett fyrverkeri som sannolikt verkligen hette duga 🙂
  …och alltid den vackra himlen i dina bilder!

 10. blommannacka Avatar
  blommannacka

  Läckert med från din förra blogg med mörkerfotot 🙂 Riktigt fint skulle jag tro med allt krut, men gillar vovvarna det? Här i Sverige är det nog snart förbjudet att skjuta upp… En av mina störs inte ett dugg men den andra…

 11. annettejuhlin Avatar

  Så festligt! Det ser nästan asiatiskt ut, eller från en medeltidsfest. Snyggt var det i alla fall! Läste kommentarerna här innan om fyrverkerier. Jag är kluven om dem… Vi skjuter inte upp några eftersom hästarna blir väldigt skärrade. Samtidigt skapar det ju feststämning. Men djurens väl och ve går först här ute hos mig, så vi skapa feststämning på annat sätt numera 🙂

 12. Marit Johansson Avatar

  Här var det verkligen feststämning 🙂 Håller med föregående talare om att dekorationerna ser asiatiska ut, fint!

 13. Anni Avatar

  Vilka fantastiskt vackra och påkostade banderollen! Går de att återanvända eller skaffar de nya varje gång? Snacka om att göra fest ordentligt!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d