Veckans tänkvärda

Att vara lycklig betyder inte att allt är perfekt. Det betyder att du valt att se bortom bristerna

IMG_8281-PSP-OSPDen här lilla fina dockan fann jag på en “loppmarknad” utmed havspromenaden på Tower Road.
Där såldes i mina ögon mest skräp men den här var för mig omöjlig att låta bli att föreviga.
Att finna en passande bild till citaten var inte lätt den här veckan så låt fantasin flöda…

1191_Dammtussarna

Lördagstema Citat # 6 / Inspiratör Marie i Skrifvarstugan

 


Publicerat

i

Etiketter:

Comments

9 responses to “Veckans tänkvärda”

 1. bpz3 Avatar

  Förstår att du fastnade på dockan. Den tittar ju på dig/oss. Den är uttrycksfull och otroligt vacker samtidigt som den är tankfull om du förstår jag jag vill säga.

  Å du perfektion är ingen lycka. Om allt är perfekt är det ju bara tråkigt tycker jag, ingenting att uppnå och/eller sträva efter längre.

  Å citat nummer två – hahaha. Love it! Det är såååååååå jag. Å sådana tofflor knastrar ju inte heller. Jag menar bortsett från att man inte kan trampa på dom då de ligger under sängen så…

  Du är fenomenal på att hitta citat som verkligen är tänkvärda och får min hjärna att “arbeta” lite.

  Kram:-)

 2. Anki Avatar

  Så sant… perfekt är nog ingen och inte ger det väl någon lycka heller. Klokt citat! Dockan är verkligen fin… förstår att du inte kunde låta bli att ta en bild på henne 🙂
  Så fint om dammtussarna… änglarnas tofflor… underbart!
  Ha det gott!

 3. Ingrid Avatar

  Vilken fin docka du hittade, även om dockor får mig att tänka på 80/90-talsfilmen “Den onda dockan” 😉

 4. Monica o Jacob Avatar
  Monica o Jacob

  Vilken fin docka, kläderna var finare förr men
  nog inte så bekväma som nu för tiden.
  Nog kan man vara lycklig alltid även
  om inte allt är perfekt, ett väldigt sant citat.
  Ha en skön söndag nu regnar det äntligen
  här det behövs.
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/08/29/11169117-fototriss/

 5. Inger Ekströmer/Anemonen Avatar

  Den var bedårande vacker den dockan. Ditt citat var vackert och det skall jag komma ihåg. Ha en fin vecka.

 6. Mias Mix Avatar

  Två fina citat! Ja det gäller att lära sig att inte allt behöver vara perfekt. Något jag jobbar på hela tiden och många andra också vet jag 🙂 Vet ju att man inte blir lyckligare för det. Och dammtussarna får gärna ligga kvar ett tag till!

 7. kiki freese Avatar

  Det blir så värdigt livet när man kan vrida och vända på allt och se det från olika synvinklar. Uttrycket – Ånglarnas små tofflor, gillade jag.
  /Kiki

 8. Anni Avatar

  Visst är det så. Den som alltid jämför med andra eller oroar sig för vad andra ska tycka har nog svårt att bli lycklig. Livet är annat än perfektion, om man inte är en idrottsman/kvinna.

  Jag har inte kunnat komma in till dig. Först var din blogg låst, då bad jag om tillträde och nu när jag klickat på ditt namn i dina kommentarer hos mig får jag veta att du inte är säker att besöka 😉 Men hit kom jag via BP, då fungerade det av någon anledning!

  1. Anni Avatar

   Jaaa, det var det som var felet! Bagdad Café en trappa upp i Medelhavsmuseet ligger vid (Operan & UD,) Gustaf Adolfs torg. Du ska helst äta lunch där, de har jättegod mat, men då kanske det är fler som trängs. Lö-sö brukar det vara ett lugnare lunchställe, eller lite senare på vardagar när kontorsfolket haft sin lunchrast.

   Butiken är ett konsthantverkarkollektiv, vi turas om att stå där och sälja varandras saker. Jag har varit väldigt anonym i min blogg vilket ju rimmar illa med att egentligen vilja marknadsföra mina alster. Har länge funderat på att visa mig mera, länka till tidningsartiklar mm. Nu när Susjos avslöjat mig är det kanske dags att ta steget? Jag börjar med att avslöja butiken för dig 😉 Castor på Österlånggatan 27. Jag jobbar där i snitt 4 dagar i månaden och ska närmast vara där 18 resp 20 sept …

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: