Helgbilder

IMG_1578-2Under helgen tar vi bilen och beger oss ut på landet, norrut, mot den lilla byn Manikata.IMG_1583-2Vägarna är smala och kantas av åkermark. Att köra vilse hör till då skyltarna mot byarna ofta är obefintliga.
Ännu efter femton år här på ön finner vi alltid nya okända och spännande vägar att utforska.IMG_1538-2Efter många kringelikrokar är vi väl på plats.
I byn är det festival och här säljs, bland mycket annat, pumpor i stora lass.IMG_1551-2Full kommers bland lokalbefolkningen där försäljningen ser lovande ut.IMG_1547-PSPVi köper ingen pumpa men en flaska lokalt rött vin gjort av druvor odlade på vingårdarna runt knuten. IMG_1595-3Skymningen faller en timme tidigare och vi styr mot havet för att åka hem.
Utmed havet kör man sällan vilse. Det enda som kan hända är att man kör ett extra varv runt ön.

Helgbilden


Publicerat

i

Comments

11 responses to “Helgbilder”

 1. Monica o Jacob Avatar
  Monica o Jacob

  Blir riktigt avundsjuk det ser ju så mysigt ut vore helt underbart att kunna åka ut till en by
  här och köpa vin och frukt på torget, men det lär ju aldrig hända.
  Fin vy över havet 😉
  Ha en skön kväll
  KRAM
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/10/25/11204083-helgbilden/

 2. Steve Avatar

  Underbara bilder från en härlig utflykt. Så fantastiska färger du får fram.
  Det är en ynnest att kunna åka ut på landet och handla lokalproducerat.

 3. Violen på Brandholmen Avatar

  Underbara bilder för oss nordbor nu när höstmörkret kryper inpå oss! En utflykt som måste vara riktigt avkopplande åtminstone verkar det så av dina bilder. Nu hoppas jag bara att ni inte missade på hemvägen så att ni fick köra ett varv till för att komma hem!
  Ha det riktigt bra på din ö!

 4. BP Avatar

  Vilka färger i denna bildkavalkad:-) Reagerade på det knallorangea “åkrarna” i den första bilden. Hur läckert som helst. Å i ett sådant landskap ser jag det bara som en fördel att köra fel. Precis som du säger hittar man alltid nå’t nytt. Härligt att kunna köpa lokalproducerat vin. Här har man mig vetande kommit så långt som närproducerad öl på Systemet alltså… Tror jag hade nog även köpt en pumpa modell S. Gillar nämligen pumpasoppa, men maken är inte så förtjust.
  Härliga bilder Anita – ja det är ju inget nytt precis :-)))

  PS. Kul med den nya headern, där Made i Malta liksom “ploppar upp” i den härligt färgglada bilden. Snyggt 🙂 DS.

 5. Cecilia RockBabe Kärvegård Avatar

  Jag har aldrig varit på Malta men blir väldigt sugen när jag ser de här läckra bilderna. Vad kul att kunna köpa så lokalodlat vin.

  You Rock!!!

 6. kiki freese Avatar

  Vackert landskap och vackra pumpor. Sen gillar jag att man kan inte köra vilse när man åker längs med kusten på er ö, bara ett extra varv. 🙂

 7. Kristallina Avatar

  Vackra bilder från utflykten! Hade också valt vinet före pumpor 😀

 8. Mias Mix Avatar

  Låter som en helt underbar dag! Så fina bilder. Gillar den där röda leran på åkern. Och sista bilden är så himla härlig med djupet i. Hoppas viner smakade bra!
  Ja visst skulle vi ha setts, men vi får se till att det blir av vid ett anant tillfälle. Har du någon ny resa till Sverige inplanerad? Det är ju inte den roligaste årstiden att åka hem just nu. Det går alldeles utmärkt att skanna in gamla bilder. Funkar även att fota av dem med nya kameran 🙂 Ha det toppen!!!

 9. Anni Avatar

  Så vackert med den röda jorden, så ser det ut på högplatån i Spanien också. Där är det läckert med de hårt klippta vinstockarna på rader över den röda jorden (ja, jag såg det på våren en gång …).
  Vilken mysig utflykt och så kul att fortfarande hitta nya vägar. Var vinet gott?

 10. Marit Johansson Avatar

  Varma och fina bilder från er fina ö. Själv befinner jag mig i Arjeplog, kom hit igår samtidigt som första snön lade sig 🙂

 11. Beppan Avatar

  Härliga bilder – med numera hög igenkänningsfaktor!
  Kul att få följa med till marknaden.
  Vackra pumpor – och så öns goda viner på det.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: