Helgbilder

IMG_1578-2Under helgen tar vi bilen och beger oss ut på landet, norrut, mot den lilla byn Manikata.IMG_1583-2Vägarna är smala och kantas av åkermark. Att köra vilse hör till då skyltarna mot byarna ofta är obefintliga.
Ännu efter femton år här på ön finner vi alltid nya okända och spännande vägar att utforska.IMG_1538-2Efter många kringelikrokar är vi väl på plats.
I byn är det festival och här säljs, bland mycket annat, pumpor i stora lass.IMG_1551-2Full kommers bland lokalbefolkningen där försäljningen ser lovande ut.IMG_1547-PSPVi köper ingen pumpa men en flaska lokalt rött vin gjort av druvor odlade på vingårdarna runt knuten. IMG_1595-3Skymningen faller en timme tidigare och vi styr mot havet för att åka hem.
Utmed havet kör man sällan vilse. Det enda som kan hända är att man kör ett extra varv runt ön.

Helgbilden

11 replies to “Helgbilder

 1. Underbara bilder från en härlig utflykt. Så fantastiska färger du får fram.
  Det är en ynnest att kunna åka ut på landet och handla lokalproducerat.

 2. Underbara bilder för oss nordbor nu när höstmörkret kryper inpå oss! En utflykt som måste vara riktigt avkopplande åtminstone verkar det så av dina bilder. Nu hoppas jag bara att ni inte missade på hemvägen så att ni fick köra ett varv till för att komma hem!
  Ha det riktigt bra på din ö!

 3. Vilka färger i denna bildkavalkad:-) Reagerade på det knallorangea “åkrarna” i den första bilden. Hur läckert som helst. Å i ett sådant landskap ser jag det bara som en fördel att köra fel. Precis som du säger hittar man alltid nå’t nytt. Härligt att kunna köpa lokalproducerat vin. Här har man mig vetande kommit så långt som närproducerad öl på Systemet alltså… Tror jag hade nog även köpt en pumpa modell S. Gillar nämligen pumpasoppa, men maken är inte så förtjust.
  Härliga bilder Anita – ja det är ju inget nytt precis :-)))

  PS. Kul med den nya headern, där Made i Malta liksom “ploppar upp” i den härligt färgglada bilden. Snyggt 🙂 DS.

 4. Vackert landskap och vackra pumpor. Sen gillar jag att man kan inte köra vilse när man åker längs med kusten på er ö, bara ett extra varv. 🙂

 5. Låter som en helt underbar dag! Så fina bilder. Gillar den där röda leran på åkern. Och sista bilden är så himla härlig med djupet i. Hoppas viner smakade bra!
  Ja visst skulle vi ha setts, men vi får se till att det blir av vid ett anant tillfälle. Har du någon ny resa till Sverige inplanerad? Det är ju inte den roligaste årstiden att åka hem just nu. Det går alldeles utmärkt att skanna in gamla bilder. Funkar även att fota av dem med nya kameran 🙂 Ha det toppen!!!

 6. Så vackert med den röda jorden, så ser det ut på högplatån i Spanien också. Där är det läckert med de hårt klippta vinstockarna på rader över den röda jorden (ja, jag såg det på våren en gång …).
  Vilken mysig utflykt och så kul att fortfarande hitta nya vägar. Var vinet gott?

 7. Härliga bilder – med numera hög igenkänningsfaktor!
  Kul att få följa med till marknaden.
  Vackra pumpor – och så öns goda viner på det.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star