Howard Store…

IMG_1518Howard Store, den lilla kvartersbutiken som har öppet lite sisådär och aldrig på en söndag. Inte heller på en onsdag efter klockan ett då de flesta lokala småhandlare har bestämt sig för att ha stängt.IMG_0595-111-2Visste du att siestan lever kvar här på ön ? Mellan 13-16 stänger alla apotek och de flesta butiker. Siesta betyder middagsvila pga värme. Men det ju inte varmt året om och idag har de flesta a/c. Undrar vad personalen har för sig mellan 13-16. Inte kan de shoppa och inte tror jag att de tar en tupplur heller.9267-2All heder till Sliema Local Council som placerat ut dessa skyltar på olika platser runt om i “mitt” bostadsområde. Har aldrig blivit störd bortsett från den stora trucken som säljer gasol varje tisdag.
Deras starka signalhorn väcker halva kvarteret klockan sju på morgonen för att visa att de är på plats.
Känns bra att vi valt att inte använda gasol hemma av flera orsaker och vem orkar passa dessa gubbar 😉

Det här blir mitt bidrag till Skyltsöndag som förvaltas av BP

14 replies to “Howard Store…

 1. När jag tittar på ettan så studsar jag till när jag ser färgen grön i “balkongen”. Annorlunda – gillas 🙂
  Det är ju så himla mysigt med närbutiker, just i fall man har glömt nå’t. Men det är klart oregelbundna öppettider är ju mindre bra. Minns att “dina” öppettider gällde i Paris så sent som 1998. Lördag till klockan ett, söndag stängt, liksom måndag. Å där hade man ju ingen siesta heller. På den franska landsbygden gäller dessa öppettider än idag.

  Tvåan är en av det bästa bilder du lagt upp. Ja, jag vet att jag har sagt det hundratals gånger förut! Helt underbar! Du ser verkligen alltid “DET”! Nu har jag lärt mig en ny ställning ifall att jag skulle vara sugen att läsa en bok på hårt underlag 😉 Å du, i Spanien lever också siestan som den alltid har gjort, fast den börjar inte förrän 13:30 och slutar då 16:30 året runt. Undrar också vad folk gör under den tiden? Äta – ok. Städa – knappast under sommarmånaderna. Ta en tupplur – troligen.

  Alltå ärligt talat – jag trodde att man använde gasol bara i hubilar/-vagnar. Uppenbarligen inte… Smart av er att ha satsat på el – antar jag. Allt som har med gas/gasol att göra skrämmer vettet ur mig. De få gånger vi har haft gasspis under semestrarna var det maken som fick sköta den saken. Han är ju van från England. Själv har jag aldrig använt gas/gasol och jag gillar inte lukten och framförallt inte brand-/explosionsfaran.

  En helt underbar skyltsöndag hos dig Anita. 1 000 tack för skyltningen och länken 🙂

  Like

 2. Hej! 🙂
  Va roligt med en ny besökare på bloggen.
  Hoppas jag får se dig fler ggr! 🙂
  Jag gillar verkligen dina skyltar och framförallt berättelserna runt dom.
  Det gör dom så mycket mer levande!
  I Barcelona där jag varit flera ggr har dom inte tid för siesta. Det är nog för mycket turister.
  Skulle inte fungera att stänga! Dessutom är ju alla affärer super moderna med AC precis som du säger så det finns egentligen ingen anledning!
  Ha en skön kväll.
  Kram!

  Like

 3. Måste fråga sonen om han blir störd av “gasoltrucken”? :-). Härliga skyltar från Malta, gillar också fotot med tjejen som läser med benen uppåt! Ha en fortsatt trevlig söndag!

  Like

 4. Verkligen härliga annorlunda skyltar!
  Och tusen tack för kommentar i min blogg, alltid kul med nya! 😉
  Det är nog inte dumt med 5 minuter ibland…
  Ha det gott 😀 Gerd

  Like

 5. Vilka härliga bilder! Tjejen som ligger och läser, den bilden är så himla skön! Fast det ser ju inte så skönt ut att ligga så… Lite jobbigt när butikerna har siesta, gäller att planera innan vad och när man ska handla. Ja vad kan de göra under siestan?? De kanske gör som alla andra, sitter vid datorn?!
  Skönt att ni oftast har lugn och ro. Jobbigt om ni skulle bli väckta varje morgon. Ha det bra!

  Like

 6. Svar: Du, tack för din kommentar. Är inte nöjd med lösningen för länklistan heller. Men har rent tekniskt inte kommit på någon bättre lösning heller. Om jag gör om länklistan – å det är ju inget problem – men hur gör jag sedan???? Den är ju uppdaterad (tycker faktiskt att gamla godingar också får vara med – why not, de har ju ändå faktiskt skyltat, eller hur!!?????), men i blogspot måste jag liksom skapa ett nytt inlägg och lägga in alla. Då blir det ju liksom samma sak som nu ändå.

  Jo, man kanske skulle ge sig in på InLinkz som Marit, Eva och många andra gör.

  Är ju totalt oteknisk som du vet, så jag är lite skraj där.

  Men du Anita – tusen tack för din kreativ och konstruktiv kommentar. Gillar det verkligen! Nu sporrar du mig 🙂 Stor KRAM :-))))))

  Like

 7. Svar: Då är vi ju vakna båda två 😉
  Ska kolla hur det funkar. Är ju ingen tekniknörd som du som ger sig in i WordPress.

  Kram tjejen:-) Du är bara bäst:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Like

 8. Siestan är ändå ett rätt sympatiskt påfund, som dessutom kan behövas av andra orsaker än värme Det torde dock vara svårt att driva igenom nåt liknande här uppe i våra ordningsamma trakter
  Det gröna burspråket ovanför butiken sticker verkligen ut..

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star