Howard Store…

IMG_1518Howard Store, den lilla kvartersbutiken som har öppet lite sisådär och aldrig på en söndag. Inte heller på en onsdag efter klockan ett då de flesta lokala småhandlare har bestämt sig för att ha stängt.IMG_0595-111-2Visste du att siestan lever kvar här på ön ? Mellan 13-16 stänger alla apotek och de flesta butiker. Siesta betyder middagsvila pga värme. Men det ju inte varmt året om och idag har de flesta a/c. Undrar vad personalen har för sig mellan 13-16. Inte kan de shoppa och inte tror jag att de tar en tupplur heller.9267-2All heder till Sliema Local Council som placerat ut dessa skyltar på olika platser runt om i “mitt” bostadsområde. Har aldrig blivit störd bortsett från den stora trucken som säljer gasol varje tisdag.
Deras starka signalhorn väcker halva kvarteret klockan sju på morgonen för att visa att de är på plats.
Känns bra att vi valt att inte använda gasol hemma av flera orsaker och vem orkar passa dessa gubbar 😉

Det här blir mitt bidrag till Skyltsöndag som förvaltas av BP


Publicerat

i

Comments

14 responses to “Howard Store…”

 1. BP Avatar

  När jag tittar på ettan så studsar jag till när jag ser färgen grön i “balkongen”. Annorlunda – gillas 🙂
  Det är ju så himla mysigt med närbutiker, just i fall man har glömt nå’t. Men det är klart oregelbundna öppettider är ju mindre bra. Minns att “dina” öppettider gällde i Paris så sent som 1998. Lördag till klockan ett, söndag stängt, liksom måndag. Å där hade man ju ingen siesta heller. På den franska landsbygden gäller dessa öppettider än idag.

  Tvåan är en av det bästa bilder du lagt upp. Ja, jag vet att jag har sagt det hundratals gånger förut! Helt underbar! Du ser verkligen alltid “DET”! Nu har jag lärt mig en ny ställning ifall att jag skulle vara sugen att läsa en bok på hårt underlag 😉 Å du, i Spanien lever också siestan som den alltid har gjort, fast den börjar inte förrän 13:30 och slutar då 16:30 året runt. Undrar också vad folk gör under den tiden? Äta – ok. Städa – knappast under sommarmånaderna. Ta en tupplur – troligen.

  Alltå ärligt talat – jag trodde att man använde gasol bara i hubilar/-vagnar. Uppenbarligen inte… Smart av er att ha satsat på el – antar jag. Allt som har med gas/gasol att göra skrämmer vettet ur mig. De få gånger vi har haft gasspis under semestrarna var det maken som fick sköta den saken. Han är ju van från England. Själv har jag aldrig använt gas/gasol och jag gillar inte lukten och framförallt inte brand-/explosionsfaran.

  En helt underbar skyltsöndag hos dig Anita. 1 000 tack för skyltningen och länken 🙂

 2. Susanne Avatar

  Hej! 🙂
  Va roligt med en ny besökare på bloggen.
  Hoppas jag får se dig fler ggr! 🙂
  Jag gillar verkligen dina skyltar och framförallt berättelserna runt dom.
  Det gör dom så mycket mer levande!
  I Barcelona där jag varit flera ggr har dom inte tid för siesta. Det är nog för mycket turister.
  Skulle inte fungera att stänga! Dessutom är ju alla affärer super moderna med AC precis som du säger så det finns egentligen ingen anledning!
  Ha en skön kväll.
  Kram!

 3. Susjos Avatar

  Måste fråga sonen om han blir störd av “gasoltrucken”? :-). Härliga skyltar från Malta, gillar också fotot med tjejen som läser med benen uppåt! Ha en fortsatt trevlig söndag!

 4. Stare Ström Avatar

  Vilka härliga bilder alla tre!!

 5. Susjos Avatar

  PS. Jodå,sonen hör också gasoltrucken, fast oftast har de hunnit gå till jobbet (!) innan den kommer,säger han på sms 🙂 DS.

 6. Comsi Comsa Avatar

  Härligt kraftfulla skyltar på sitt sätt. Första bilden med det gröna slog knockout 🙂 fräckt tänkt. 🙂

 7. Geddfish Avatar

  Verkligen härliga annorlunda skyltar!
  Och tusen tack för kommentar i min blogg, alltid kul med nya! 😉
  Det är nog inte dumt med 5 minuter ibland…
  Ha det gott 😀 Gerd

 8. Mias Mix Avatar

  Vilka härliga bilder! Tjejen som ligger och läser, den bilden är så himla skön! Fast det ser ju inte så skönt ut att ligga så… Lite jobbigt när butikerna har siesta, gäller att planera innan vad och när man ska handla. Ja vad kan de göra under siestan?? De kanske gör som alla andra, sitter vid datorn?!
  Skönt att ni oftast har lugn och ro. Jobbigt om ni skulle bli väckta varje morgon. Ha det bra!

 9. BP Avatar

  Svar: Du, tack för din kommentar. Är inte nöjd med lösningen för länklistan heller. Men har rent tekniskt inte kommit på någon bättre lösning heller. Om jag gör om länklistan – å det är ju inget problem – men hur gör jag sedan???? Den är ju uppdaterad (tycker faktiskt att gamla godingar också får vara med – why not, de har ju ändå faktiskt skyltat, eller hur!!?????), men i blogspot måste jag liksom skapa ett nytt inlägg och lägga in alla. Då blir det ju liksom samma sak som nu ändå.

  Jo, man kanske skulle ge sig in på InLinkz som Marit, Eva och många andra gör.

  Är ju totalt oteknisk som du vet, så jag är lite skraj där.

  Men du Anita – tusen tack för din kreativ och konstruktiv kommentar. Gillar det verkligen! Nu sporrar du mig 🙂 Stor KRAM :-))))))

 10. BP Avatar

  Svar: Då är vi ju vakna båda två 😉
  Ska kolla hur det funkar. Är ju ingen tekniknörd som du som ger sig in i WordPress.

  Kram tjejen:-) Du är bara bäst:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 11. Monica o Jacob Avatar
  Monica o Jacob

  Gillar det där med lite när jag tycker men det skulle nog aldrig funka i Svenska butiker 🙂
  HIHI undrar om man skulle prova den ställningen nästa gång man läser en bok.
  Ha en bra dag
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/11/01/11208432-helgbilden/

 12. Steve Avatar

  Siestan är ändå ett rätt sympatiskt påfund, som dessutom kan behövas av andra orsaker än värme Det torde dock vara svårt att driva igenom nåt liknande här uppe i våra ordningsamma trakter
  Det gröna burspråket ovanför butiken sticker verkligen ut..

 13. BP Avatar

  Me again: Kolla din gmail!

 14. Marit Johansson Avatar

  Jag är rädd för gasol och skulle aldrig våga ha det, så helt rätt val av er enligt mig i alla fall. Älskar mittenbilden här!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: