Reflektioner

Är usel på att skapa bilder i s/v. Kanske för att jag helt enkelt gillar färg. Faller ändå ibland för vissa porträtt i svart och vitt. Tycker de ger en viss harmoni medan gamla svart/vita foton väcker känslor av nostalgi. IMG_9326-2 BW3 Testar ibland för att det är så himla kul med bilder. Jämför med varierande kontrast och skärpa.
Valde ett neutralt motiv här och det hela slutar med att jag sitter och stirrar på tre olika versioner !!IMG_9326-2 BWNej, visar inte bild tre också ! Du slipper leta skillnader och avgöra vilken som är bättre/sämre.
Här tycker jag egentligen att olikheterna är hårfina och det får räcka med det.IMG_9326-2Min slutsats är ändå att färg gör hela bilden. Tisdagens fototema är reflektion vilket glasen ger.
Reflektion är även synonymt med observation vilket jag ägnat mig åt en bra stund nu 😉

Ja, vädret medger ännu att vissa dagar sitta ute och äta här på ön. Idag har vi 23 grader, blå himmel med små vita molntussar, i medelhavet är det 24 grader varmt. Där blev det en liten väderreflektion också.

Tisdagstema


Publicerat

i

Comments

17 responses to “Reflektioner”

 1. BP Avatar

  Hahaha! Låt mig reflektera lite här 😉

  Jag gillar inte heller svart/vita bilder. Det finns iofs undantag, men det är inte många. Kan nog räkna mina svart/vita försök på en hand…

  Men för en gångs skull ser jag faktiskt skillnad mellan ettan och tvåan. Ettan är aningen skarpare och pyttelite grönstickig tycker jag. Om du hade bett mig att välja mellan ettan och tvåan hade jag tagit ettan.

  Färgbilden är helt klart min favo. Det där orangea glaset gör ju bilden i det här fallet. En sol på ett annars ganska färglöst men elegant dukat bord. Du håller med eller hur!!!?

 2. Anita / Malta Avatar

  Både ja och nej. Letar och leter men ser inget grönstickigt i ettan och som sagt, skillanden i mina ögon är så hårfin att jag knappt ser den själv men vad jätteroligt att du såg 🙂
  När det gäller bilden i färg tycker jag mest om det blå havet i bakgrunden liksom speglingarna i glasen. I mitt tycke är det inte särskilt elegant dukat heller och det där gula vet jag inte vad det är, kanske en slags ljusstake eller en askkopp men lite för stor för det sistnämnda 😉
  Ja, det är jag som har tagit bilden men minns inte alla detaljer då jag satt vid ett annat odukat bord och zoomade 😉

 3. Violen på Brandholmen Avatar

  Kul att testa svartvitt ibland men jag gillar din bild med färg bättre! Det är mycket mer liv i den och påminner om en solig sommardag! Härmed inte sagt att jag inte tycker om dina svartvita bilder men ska jag välja så….
  Ha det bra på din ö! Har har vi haft lätt dimma hela dagen så det är lite grått och trist.

 4. Steve Avatar

  Färgbilder ska det vara, helt klart. Jag menar, vad är en färglös bild att titta på.

 5. Beppan Avatar

  Svart/vitt har sin charm ibland. Det beror på motiv och syfte med bilden.
  Tvåan gillar jag mest av de svartvita.
  Färgbilden är helt klart Anita! Känner solen och den go´a värmen där.
  Den ger lite mer positiva vibbar än de svartvita varianterna.

  Så skoj att testa olika varianter!!

 6. Stare Ström Avatar

  Svårt med svartvitt. Gillar variant två av dem. Vill gärna ha mera skärpa. Men färgbilden är bäst!

 7. Marie i Skrifvarstugan Avatar

  Jag håller också med om att, enligt mitt tycke, att färgbilden är bäst. Man kan på ett annat sätt “njuta” av bilden genom att den är i färg. Det blå havet i bakgrunden och det gröna trädet i bakgrunden skapar en särskild känsla. Man kan riktigt känna hur det skulle kunna vara att sitta där vid bordet och ha ett blått hav utanför fönstret. Den känslan får man inte i det svartvita.
  I den svartvita varianten gillar jag tvåan bäst men med ett sådant här motiv ska det vara i färg enligt min smak. Beror ju på lite vad man vill framhäva också. Svartvitt kan vara väldigt fint men det beror på fotomotiv

  Låter hur skönt som helst att ha så varmt både i luft och i hav. Blir allt lite avis 😉 Här i Östergötland hade vi “bara” 10 grader 🙁

  Önskar dig en fin vecka !.

 8. Gärdsmygen Avatar

  Jag gillar färg! Det blir så gott som alltid bäst i färg.

 9. paulamerio Avatar
  paulamerio

  Där fick du till det, reflekterande glas är så vackert. Och jag velar och velar men tycker nog färgfotot är snyggast ändå.

 10. Malys Krok Avatar

  Svart/hvit , eller farger…uansett, du har funnet et godt bilde på refleksjon! -Margit-

 11. Leena Avatar

  Jag håller nog mest på versionen med färger – det blir så levande då. Det andra, svartvita, är ju elegant förstås men färger ger mer liv åt bilden. Och så gott du har med värmen så här långt in på hösten! Här har det varit dryga tio grader idag och helt hyfsat men … bara hyfsat jämfört med dig. Ha det fortsatt gott! Leena

 12. Marit Johansson Avatar

  Hörrödudu… du är verkligen inte usel på att skapa svartvita bilder, nu får du faktiskt ge dig. Det är fina bilder båda två! Sen håller jag inte med dig om att olikheten är hårfin, jag tycker det är stor skillnad mellan bilderna. I den nedre svartvita bilden är de mörkaste delarna i bilden fortfarande så pass ljusa att man ser detaljer och struktur. Den övre med högre kontrast är helt svart i de mörkare delarna av bilden, man ser inga detaljer där. Jag gillar den övre bättre eftersom jag upplever den varmare och lugnare. Det är jätteroligt att du lägger upp flera av samma bild, så intressant att jämföra och fundera 🙂
  Jag tycker ofta att människor blir bättre i svartvitt men när det gäller andra bilder är det svårare, t ex naturbilder. Men det är kul att testa och jämföra olika varianter.

 13. Monica o Jacob Avatar
  Monica o Jacob

  Här gillar jag fotot i färg bäst 🙂
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/11/03/11209598-tisdagstema/

 14. Mias Mix Avatar

  Jag gillar svartvita bilder, speciellt porträtt och vissa stadsbilder. Men på din sida vill jag ha färg! Sista bilden är helt klart trevligast och roligast att titta på. Av de två svartvita bilderna så tycker jag första är mörkare, mer kompakt. Och den gillar jag bäst för den framhäver de skinande glasen så mycket bättre. I bild 2 kan man fortfarande se detaljer bland det mörka och då tittar jag liak mycket på detaljerna som glasen. Om du förstår vad jag menar?!
  Så underbart med sol och värme! Njut njut njut!!!

 15. annettejuhlin Avatar

  Färgbilden blir en överlägsen vinnare, det var så snyggt med grönt, orange och blått! Glasen framträder mer och bilden ser så krispig och fräsch ut. Svartvitt blev också fint, men när man kan få bilder i färg, så varför inte 😉 Av de två första tycker jag att den andra var vackrast. Ljusare och då ser man konturerna bättre, vilket ger en mer positiv känsla än i ettan som ger ett litet dystert intryck på grund av att mycket är så mörkt på bilden.

 16. Meta Avatar

  Din reflektion är helt rätt Färgen gör bilden. Om man inte vill ha den i moll då förstås.
  Härlig och så klar bild.
  Kram Meta

 17. Inger Ekströmer/Anemonen Avatar

  Jag är ingen större fena på foto överhuvudtaget och gör heller inte anspråk på det. Jag fotar hellre än bra, och är nöjd med det. Däremot vet jag att det är viktigt att få fram djup i svartvita foton. Det är där hemligheten ligger oftast. Har du Photoshop CS så kan du med dess hjälp och Scott Kelby (böcker) få ett outstanding djup i dina svartvita foton för de blir så lätt platta och det är det jag ser här i bild två. Så det färgade är faktiskt det bästa av de tre. Bild ett är inte riktigt lika platt. Testa vet jag. Själv älskar jag svartvita foton. Träning ger färdighet. Psssst ett härligt motiv i fotos med färg som jag faktiskt gillar skarpt. Och du ska inte vara så kritisk för jag är en fan av dina foton bara så du vet för du har öga för det där lilla extra som gör hela fotot.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: