Ara papegoja

IMG_0586Den här pagegojan sitter på en pinne hos trädgårdshandlaren i Bumarrad i väntan på att få ett hem.  IMG_0590-2Samma pippi men med uppburrad fjäderdräkt fotad ur en annan vinkel. Ara papegojor har sitt ursprung från Sydamerika. Har under en resa i Costa Rica haft turen att se dem i verkligheten i sin naturliga miljö.
Tycker den här är jättefin och önskar att alla fåglar hade friheten att flyga fritt.

Det kvittrar mycket ute på terrassen nu då många fåglar lämnat kylan i norra Europa för att övervintra i söder. Ser flera dagligen bland våra växter men de är helt hopplösa att fota då de är så skygga.
Men kameran ligger redo… 😉

Torsdagstema/ I like

14 thoughts on “Ara papegoja

 1. Jättefin papegoja, vackra färger och en kraftig näbb! Här kvittrar det inte så mycket längre, våra fåglar har flyttat och finns kanske på din terrass som en hälsning från Nyköping!
  Ha det bra på din ö och var rädd om dig!

  Like

 2. Papegojan och maltesiska fiskebåter har då verkligen en sak gemensam – färgerna. Gojan smälter in perfekt där. Å vilka bilder du tagit på den vänligt poserande gojan.

  Skulle dock aldrig ta med den hem. Är inte så förtjust i fåglar, gillar inte fjädrar som flyger runt. Så jag nöjer med att titta på denna färgglada fågel på din blogg. H*n var ju en riktig proffsig fotomodell 🙂

  Like

 3. Fantastiskt vackra fåglar det där! Snyggt porträtt!
  Håller med – alla borde få flyga fritt.

  Jag saknade faktiskt fåglar när vi var på Malta och Gozo.
  Såg bara några enstaka vita duvor.

  Like

 4. Åh så fin! Hoppas den kommer till ett bra hem, med väldigt stor plats att flyga runt på. Ja visst var det härligt att se dem i sin rätta miljö i Costa Rica! De röda var ganska lätta att se, men de gröna gömde sig ganska bra i träden 🙂 Jättefina bilder! Fortsätt jaga fåglar du. Synd att du inte är i Älvsjö i helgen eftersom det är fotomässa där. Funderar på att åka. Ha en toppenhelg!

  Like

 5. Ypperliga foton! Vilken skärpa och vilka färger!
  Jag älskar fåglar och har faktiskt en i bur också. Skulle gärna låta henne flyga fritt, men vet hur mycket bajs det blir överallt.
  Ute matar jag både stora och små fåglar, älskar att ha dem runt huset året om.

  Like

 6. Vilken praktfågel! Jag gillar papegojor men tycker nog att de är väl högljudda. Men vackra är de! Har haft undulater – en i taget som man egentligen inte ska ha då de är sällskapliga av sig – tidigare och de fick komma ut och blev riktigt tama. En lärde sig till och med flera ord och lite konster. Ha en skön dag! Leena

  Like

 7. Den är verkligen grann i all sin färgprakt! Men låter förfärligt. Jag har en teori att man kan inte både vara vacker och låta vackert!

  Hoppas du tar väl hand om dina vintergäster. Är jakt på småfåglar fortfarande tillåten på Malta?

  Like

 8. Söta du! Tack för alla goa ord!

  Hallgolvets mönster (men inte färger) kommer från Alhambra. Där var det i terracotta, gult och grönt – färger som jag aldrig skulle ta in i mitt hus 😉
  Julpynt har jag inget, bara lite bling 😉

  Pappa är 82 och fotot är taget av Lillhunken. Jag bara älskar det.

  Den varmrökta laxen är färdig, bara att värma lämplig bit i ugnen. Potatisen låg i kastrull med vatten och jag ringde hem till Lillhunken och bad honom sätta på både platta och ugn. Tzatzikin hade jag som sagt gjort redan innan jag åkte till stan, med färdigkokta vacuumpackade rödbetor, feta mm. Visste ju att det var ont om tid att fixa middag när jag väl kom hem. Sönerna dukade bordet.

  Och ja, det är ett teveprogram, finns flera varianter: Sverige/Norge/ England/USA/Australien … amatörer som tävlar, en del duktiga en del inte riktigt så duktiga. USA-varianten var hemsk. De var inte kunniga alls och vinnaren skulle dessutom få en rejäl vinstslant. I övriga länder får vinnaren ge ut en egen bakbok.

  Idag har jag tagit det väldigt lugnt, tur att det inte var EFIT 🙂

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s