Ara papegoja

Ara papegoja

IMG_0586Den här pagegojan sitter på en pinne hos trädgårdshandlaren i Bumarrad i väntan på att få ett hem.  IMG_0590-2Samma pippi men med uppburrad fjäderdräkt fotad ur en annan vinkel. Ara papegojor har sitt ursprung från Sydamerika. Har under en resa i Costa Rica haft turen att se dem i verkligheten i sin naturliga miljö.
Tycker den här är jättefin och önskar att alla fåglar hade friheten att flyga fritt.

Det kvittrar mycket ute på terrassen nu då många fåglar lämnat kylan i norra Europa för att övervintra i söder. Ser flera dagligen bland våra växter men de är helt hopplösa att fota då de är så skygga.
Men kameran ligger redo… 😉

Torsdagstema/ I like


Publicerat

i

Comments

14 responses to “Ara papegoja”

 1. Steve Avatar

  Det var en stilig pippi. Färgerna förmedlar du som vanligt på ett ypperligt sätt.

 2. Gärdsmygen Avatar

  Fascinerad över att de där gojorna. Vilken näbb och så starka vackra färger. Kul att ha sett dem på rätt plats!

 3. Inger Ekströmer/Anemonen Avatar

  Oj oj den var grann den. Inget slår de färgerna. Närbilder är tacksamma så vi kan se dem riktigt nära. Tror nog du är lite av expert på just färgfoton. Begriper inte hur du får till dem så elegant.

 4. Violen på Brandholmen Avatar

  Jättefin papegoja, vackra färger och en kraftig näbb! Här kvittrar det inte så mycket längre, våra fåglar har flyttat och finns kanske på din terrass som en hälsning från Nyköping!
  Ha det bra på din ö och var rädd om dig!

 5. Anne-Mari Avatar

  Flott papegøye !
  Håpe den ikkje må vente lenge før den får ein heim.

 6. bpz3 Avatar

  Papegojan och maltesiska fiskebåter har då verkligen en sak gemensam – färgerna. Gojan smälter in perfekt där. Å vilka bilder du tagit på den vänligt poserande gojan.

  Skulle dock aldrig ta med den hem. Är inte så förtjust i fåglar, gillar inte fjädrar som flyger runt. Så jag nöjer med att titta på denna färgglada fågel på din blogg. H*n var ju en riktig proffsig fotomodell 🙂

 7. Beppan Avatar

  Fantastiskt vackra fåglar det där! Snyggt porträtt!
  Håller med – alla borde få flyga fritt.

  Jag saknade faktiskt fåglar när vi var på Malta och Gozo.
  Såg bara några enstaka vita duvor.

 8. Mias Mix Avatar

  Åh så fin! Hoppas den kommer till ett bra hem, med väldigt stor plats att flyga runt på. Ja visst var det härligt att se dem i sin rätta miljö i Costa Rica! De röda var ganska lätta att se, men de gröna gömde sig ganska bra i träden 🙂 Jättefina bilder! Fortsätt jaga fåglar du. Synd att du inte är i Älvsjö i helgen eftersom det är fotomässa där. Funderar på att åka. Ha en toppenhelg!

 9. Anni Avatar

  Ypperliga foton! Vilken skärpa och vilka färger!
  Jag älskar fåglar och har faktiskt en i bur också. Skulle gärna låta henne flyga fritt, men vet hur mycket bajs det blir överallt.
  Ute matar jag både stora och små fåglar, älskar att ha dem runt huset året om.

 10. Leena Avatar

  Vilken praktfågel! Jag gillar papegojor men tycker nog att de är väl högljudda. Men vackra är de! Har haft undulater – en i taget som man egentligen inte ska ha då de är sällskapliga av sig – tidigare och de fick komma ut och blev riktigt tama. En lärde sig till och med flera ord och lite konster. Ha en skön dag! Leena

 11. Stare Ström Avatar

  Den är verkligen grann i all sin färgprakt! Men låter förfärligt. Jag har en teori att man kan inte både vara vacker och låta vackert!

  Hoppas du tar väl hand om dina vintergäster. Är jakt på småfåglar fortfarande tillåten på Malta?

 12. Anni Avatar

  Söta du! Tack för alla goa ord!

  Hallgolvets mönster (men inte färger) kommer från Alhambra. Där var det i terracotta, gult och grönt – färger som jag aldrig skulle ta in i mitt hus 😉
  Julpynt har jag inget, bara lite bling 😉

  Pappa är 82 och fotot är taget av Lillhunken. Jag bara älskar det.

  Den varmrökta laxen är färdig, bara att värma lämplig bit i ugnen. Potatisen låg i kastrull med vatten och jag ringde hem till Lillhunken och bad honom sätta på både platta och ugn. Tzatzikin hade jag som sagt gjort redan innan jag åkte till stan, med färdigkokta vacuumpackade rödbetor, feta mm. Visste ju att det var ont om tid att fixa middag när jag väl kom hem. Sönerna dukade bordet.

  Och ja, det är ett teveprogram, finns flera varianter: Sverige/Norge/ England/USA/Australien … amatörer som tävlar, en del duktiga en del inte riktigt så duktiga. USA-varianten var hemsk. De var inte kunniga alls och vinnaren skulle dessutom få en rejäl vinstslant. I övriga länder får vinnaren ge ut en egen bakbok.

  Idag har jag tagit det väldigt lugnt, tur att det inte var EFIT 🙂

 13. Monica o Jacob Avatar
  Monica o Jacob

  Vad fin den var, har alltid velat ha en papegoja men har nog för stor respekt
  för dom och nu är det nog lite sent påtänkt.
  Ha en skön fredagkväll 😉
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/11/04/11210558-torsdagstema/

 14. sophiasfoton Avatar

  Vacker, fina foton du fångat! Hoppas den får ett bra hem!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: