Fototriss

Veckans tema i Fototriss är dörrar. Valde två från Malta och en från södermalm i Stockholm. Img_4389-PSP-MCEntrén till Peperoncino Restaurant intill Balluta Bay i St. Julians.
Här bodde vi precis runt knuten under våra första fem år här på Malta.Img_7030-PSP-333En vanlig oansenlig dörr där den målade fasaden flagnar och den porösa maltesiska honungsgula stenen sakta vittrar bort medan bougainvillean kämpar på för att överleva. Till vänster ser det bättre ut.Img_3203-1Snart skymning på söders höjder bland husen uppe på Mariaberget i den vackra huvudstaden Stockholm.
Ett stenkast från där vi en gång bodde innan vi lämnade Sverige och flyttade till Malta för femton år sen.

Fototriss

30 replies to “Fototriss

 1. Hej. Vilka fina dörrar du hittat. Måste berätta att jag letade efter fina dörrar som jag fotade när vi var på Malta men tyvärr hittade jag dem inte idag. Hoppas du får en trevlig helg. Kram Lotta

  Like

 2. Väntade mig något extra av din triss och blev inte besviken! Tredje bilden med skugga av lyktstolpen på dörren blir min favorit!
  Ha det bra på din ö och trevlig helg! Här har vi kunnat “glädja” oss åt äkta novemberväder, grått, disigt och trist! Man kan bli deppig för mindre.

  Like

 3. Vackra dörrar alla tre, men mittenbilden tilltalar mig mest.
  Den vackra dörren, putsen som flagnar och så bougainvillean som
  pryder sin plats i hörnet. Tjusigt – och inbjudande1

  Like

 4. Inte bara otroligt vackra dörrar utan en liten nostalgitrip för dig också. Bra kombo där Anita. Gillar alla tre dörrar, men i sista bilden fick du in ljuset perfekt – alltså så som bara du kan fånga det 🙂

  Like

 5. Hej igen! kommer jag till Malta fler gånger vore det toppen att gå på fotopromenad med dig! och skulle du vara i mina trakter så tar jag gärna en promenad med dig här! Ha det bäst! /Lotta

  Like

 6. Jag tycker dina dörrval har en gemensam nämnare, trots avståndet, kanske är det färgen och formen Jag tycker det var ett rätt val av er att ge er iväg, ut i världen, för 15 år sedan. Jag är så sugen på det men vet ej om man vågar. Fascinerande att ni hittade Malta där ute i Medelhavet.
  Kul att du gillade min testvideo.
  /Kiki

  Like

 7. Oj vilka fina foton på dörrarna alla tre! Men ljuset på södermalmsdörren slår nog rekord!!
  Kan du rekommenderar den där restaurangen Peperoncino tro?
  Jösses, har du bott på Malta i 15 år?!!!

  Like

 8. Här har du hittat dörrar både från Malta och från Sverige men som harmonierar i färgerna. Bra! Dessutom har du valt dörrar i närheten av ställen du bott på. Gemensam nämnare på fler sätt här. En mycket vacker och tilltalande triss. Och, något som är så spännande med att se på dörrar är att vi har ofta inte en aning om vad som finns därinnanför!

  Like

 9. När jag tänker på dörrar i Medelhavsmiljö får jag alltid upp bilden av den där klarblå dörren som finna överallt i den grekiska övärlden.
  Dörrar fascinerar mig, kanske för att det finns nåt okänt där bakom.
  En dörrs utseende säger mycket om den/de som finns där innanför. Det tycker i alla fall jag.
  Den sista bilden fick en extra dimension med skuggan av lyktstolpen .Läckert.

  Like

 10. Så snyggt med skuggan på sista dörren! Ja, alla dörrarna är finfina – restaurangen ser inbjudande ut.
  Kan inte låta bli att fundera över den porösa maltesiska stenen som du skriver. Är alla hus byggda av den stenen? Jag har onekligen inte sett så många träd på dina foto, så det finns väl inte många trähus om ens några. Innebär det att husen sakta vittrar bort? Räcker det med ett lager puts för att husen ska stå kvar, eller krävs större insatser? Det låter som om underhåll av fasaden är superviktigt på din ö.

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star