Fototriss

Veckans tema i Fototriss är rostigt.
Även om rosten inte dominerar i mina bilder så finns den där, mer eller mindre synbar.  Img_0296-4Gammal och sliten ligger den kvar i hamnen och guppar trots att den gjort sitt som fiskebåt.
Här har rosten långsamt runnit från nitarna som en gång slagits in i trä som för länge sen var nytt. IMG_1179En del av den färja som under många år gick mellan Sliema och Valletta.
Idag har en ny och garanterat rostfri plastbåt tagit över.IMG_8856-333Sakta men säkert kommer rosten fram och om inget görs tar den snart överhand.
Båtar behöver skötsel, tillsyn och ett ständigt underhåll för att överleva. Lite som vi människor.

Fototriss

17 replies to “Fototriss

 1. Jo det finns rost i dina bilder om man tittar ordentligt. Ett förebyggande underhåll är verkligen att rekommendera både för både människor och sjötrafik 🙂 Jag jobbar med förebyggande uppgifter inom industrin, så det är bara att överföra 🙂

 2. En sak som jag alltid sagt – rost är sååååååå vacker. Å den blir ännu vackrare när den blandas med klara och glada färger som i dina absoluta höjdarbilder. Just vad gäller båtar så ger rost båtarna en viss karaktär och en personlighet tycker jag, vilket speciellt din första bild visar. Den båten har fått jobba!

  Tvåan med de vita speglingarna i vattnet är helt underbar!

  Å trean – skrattar inte nu – påminner om fotbollsmatchen som jag just nu tittar på – det är halvlek, såklart. Sverige-Danmark i playoff till Frankrike nästa år. Å lagens färg på dräkterna finns just på din båt. Sammanträffande – nej, det är det nog inte 😉

  Vilken triss :-))))

 3. Skickligt att få till en så färgglad triss när rost är temat! Älskar dina fiskebåtar, påminner om min barndom! Och visst, både båtar och människor behöver tillsyn och omvårdnad!
  Ha det bra på din ö!

 4. Även på de vackra båtarna vi ser hos dig, med alla sina klara färger, finns det rost – inte s”bra för båtägaren kanske – men tur för oss som gillar hur vacker det är i bild!

 5. Så färgstarka och snygga båtar ser man inte i Sverige. De är fortfarande snygga, trots att de vittrar sönder av rost. Jag gillar särskilt din första bild. Snygg vinkel som gör att man dessutom får en glimt av alla saker på båten. Så mycket spännande att titta på. Ha en fin söndag!

 6. Vilka vackra och färgglada bilder där rosten är en av många ingredienser. Och visst är det så att allt som inte underhålls bryts ner av naturens krafter.

 7. Dessa vackra båtar med sina fantastiska färger!
  Hoppas de har någon som bryr sig om dem –
  tar bort rosten och målar upp dem igen.
  Rost kan vara riktigt vackert – men mest på bild.
  Snyggt trissat 🙂

 8. Men åh. Dessa båtar, dessa färger, detta hav. Och så lite vacker rost. Du kan då verkligen fånga motiven och få oss att sucka hänfört!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star