Livskraft

IMG_2238-1Det luddigt vita som ser ut som frost är inte frost. Har faktiskt ingen aning om vad det är.
Visserligen har det blivit svalare här på ön med drygt 20 grader på dagarna och ner mot
16 på natten men frosten lär fortsätta att lysa med sin frånvaro även under vintertid.
IMG_2240-1 Fann växterna i våra blomlådor på balkongen mot baksidan där jag sällan är. I lådorna finns ingen jord, bara småsten och några konstväxter. Oavsett var de fått sin näring och livskraft ifrån tycker jag de är fina.

Torsdagstema

Har fått lite blandade reaktioner på min nya bakgrundsfärg. Tanken var att bilderna mot det svarta skulle framhävas. Inte att intrycket, när man kommer till min sida, är dystert och mörkt. Låter det vara så här
tag till men är lyhörd och tacksam över din synpunkt. Var det bättre förr återgår jag till det gamla 🙂


Publicerat

i

Etiketter:

Comments

9 responses to “Livskraft”

 1. Prästkrage Avatar

  Min personliga uppfattning om din svarta bakgrund är att det är jättefint.
  Svante

 2. bpz3 Avatar

  Den lilla rackaren är vacker. Gillar “vilda” blommor/plantor som liksom bara ploppar upp där man minst förväntar sig dom. Tycker h*n ser ut som en bomullsplanta. Skulle vara skoj att artbestämma växten för att få veta vad det är för något.

  Jag tycker om din nya svarta bakgrund. Jag menar headern – självaste “entrén” till din blogg – är ju så vacker och färgglad, samtidigt som dina bilder framträder ännu bättre än förr – mera stuns i liksom.

  Sedan kan man kanske tycka att svart text mot svart bakgrund är mera svårläst. Men även där anser jag att du har valt ett lättläst typsnitt i rätt storlek som åtminstone jag inte har några problem med.

  Med andra ord – grattis till nya bakgrunden 🙂

 3. Steve Avatar

  Du lyckas verkligen förmedla livskraft med dessa bilder. Knopparna riktigt tar i för att brista.
  Vad gäller bakgrundsfärgen så tycker jag att det var bättre förr. Men, det är jag det som blivit allt känsligare för färgintryck under senare år. Hade du haft svart bakgrund när jag första gången tittade in hos dig så hade jag nog “vänt i dörren”, men nu vet jag ju hur mycket bra du har att förmedla så då jag återkommer jag gärna oavsett bakgrundsfärg.

 4. Stare Ström Avatar

  Jag skulle tro att det är någon slags fibbla som har flyttat in hos dig. De har lika stor växtkraft som maskrosor, och det såg jag en här om dagen som blommade.
  Jag tycker det är snyggt med det svarta bakom bilderna, men har, som sagt, lite svårt med texten. Men glöm inte att det är DIN blogg och att det är du som ska vara nöjd!

 5. Violen på Brandholmen Avatar

  Otroligt vilken livskraft en del växter har! Kul att få en ny invånare i balkonglådan!
  Mitt tips om bakgrundsfärgen är att du behåller den svart och känner dig för om DU gillar den eller inte. För min del känns den OK men jag vill också känna mig för innan jag tar ställning!
  Ha det bra på din ö och var rädd om dig! Här har vi haft äkta novemberväder idag. hu!

 6. Lotta Avatar

  Ja där kan man snacka om livskraft, tror vi har samma växt här som just nu blommar på ladugårdsplanen, skillnaden är att vi har blåst,regn och bara +6 grader!
  Må så gott! /Lotta

 7. kiki freese Avatar

  Härliga kraftfulla närbilder, lika kraftfulla som växtkraften de är ett bevis för.
  Gällande bakgrundsfärgen, svart, så ja de förstärker färgerna i dina bilder men kan bli väldigt mörk på din blogg….verkar dock bra att känna efter ett tag, tid ger bra svar ibland.
  /kiki

 8. Anni Avatar

  Nej ,jag gillar inte svart bakgrund i en blogg. Att ha svart runt bilder på en utställning eller liknande tycker jag är ursnyggt, men såhär blir det dystert och framför allt svårläst. Tycker jag.
  Och önskar dig en skön helg på din livskraftiga ö. Kan rapportera nollgradigt med blek sol i Stockholm idag.

 9. Paula i pörtet Avatar

  Inte är det dystert härinne, inte alls, jag har gjort precis som du, och tycker det är skönt och vilsamt för ögat.
  Översta bilden får mig att tänka på något jag lärt mig uppskatta på sistone, ockra! Tycker det liknar ockran i formen. Blev väldigt förtjust i smaken, lite syrlig, så god i grytor, Ha en skön helg

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: