On the Road

IMG_2580-3Första helgen när termometern sjönk under 20-grader denna höst tar vi bilen för en liten runda här på ön.
Nej, inte med här gamla charmiga bussen jag inte kunde låta bli att föreviga när vi låg precis bakom.IMG_2594-00Vy från St. Pauls Bay. Visst syns det att det är kallt! Vid 18 grader och blåst kan vem som helst som är frusen få för sig att fälla upp cabben, starta värmen i bilen och styra mot närmsta café för något varmt att dricka.IMG_2461-M2Solen tittar fram och chokladen är het. På vägen hem stannar vi till i Burmarrad och köper nyplockade söta gubbar av den lokala bonden som har sin stora fält bakom sitt lilla skjul där han säljer sina godsaker. IMG_4249-psp0November kallas ibland “den lilla våren” innan vinter på riktigt ger sig tillkänna. Idag 22 grader och sol !
Medger att sista bilden är en arkivbild då gubbarna från igår alldeles för snabbt hamnade i magen.

Nu åkte vi ju inte runt helt planlöst med bilen utan hade våra mål redan vid start. Bl.a “Abseiling Marathon ” i Mosta och en konstutställning i St. Pauls Bay´s, Wignacourt Tower, men den var stängd.  Kom hem med över 200 bilder och har en del att sortera och kassera. Klicka gärna på länken ovan och titta på videon från Maltas högsta bro 🙂

Helgbilden

11 thoughts on “On the Road

 1. Fastnar på bilden av jordgubben. En av dina bästa foton ever. Ja, jag vet att det finns hur många sådana “best ever” bilder här hos dig. Å det där med värme är ju relativt kan jag säga, men jag förstår dig att du behöver en värmande dryck när temperaturen är under 20 grader. Jag menar kroppen vänjer sig ju vid konstant “högsommar”. Å hur kallt det är här vill du inte veta…

  Åsså lärde jag mig vad en “Abseiling Marathon” är. Aldrig hört talas om, men vilken toppen grej för välgörande ändamål. Utgår dock ifrån att ni antingen satt kvar i bilen eller tog en promenad och tittade på 😉

  Folkabussen är sååååååå läcker! Den har karaktär och är kult, betydligt charmigare än de moderna bussarna tycker jag.

  Like

 2. Åh vilka bilder!! Vissa är väldigt somriga medan vissa ser lite kyligare ut. Men vi har lite kallare här… Går i yllesockor och värmer vetekuddar! Jordgubben är suverän!! Och jag blir extremt sugen på att packa upp mitt macro jag köpte i helgen och börja prova 🙂

  Like

 3. Måste titta på videon, men hinner inte nu, ska iväg till nattjobbet. Underbara bilder, och jag hörde av sonen att ni hade +23 grader i lördags..mysigt!!! Här är vintern på gång…brrr….

  Like

 4. Ljuvliga bilder som jag njuter av.Den där folkvagnen är superduperhäftig. Jag har många gånger önskat mig en sådan att kånka runt i om sommaren. Den där espresson och jordgubben satt säkert riktigt fint. Nu när jag såg de här bilderna förstår jag hur långt det är tills det blir sommar och sol här, men jag har som tur är dina bilder att sitta och drömma mig bort till för en stund.

  Like

 5. Fantastiska bilder!
  Jag fastnar för bilden av VW-bussen då jag 1970 köpte en blå sådan som jag inredde för campingbruk. En förlaga till nutidens husbilar.
  Med den så företog jag med tre kompisar en resa runt i Europa. Vilken resa! När vi åkte över till England så fick bussen stå parkerad i Calais. På hemväg kommer jag ihåg att vi gjorde en sista övernattning på hotell i Sundsvall, Alltså bara 12 mil hemifrån.
  Tänk om digitalkameran och datorn funnits på den tiden.

  Like

 6. Nyplockade söta jordgubbar i november – så härligt!! Tänk att det fortfarande rullar omkring VW-bussar på vägarna, visst är det lite mysigt…

  Like

 7. Nyplockade jordgubbar – ja FY så kallt du har det! 😛 😛 😛

  Jomenvisst, jag matar till midsommar. Vet ju hur det är att ha många hungriga ungar 🙂

  Nu ska jag titta på länken!

  Like

 8. Så härligt att kalla november för den lilla våren! Det uttrycket passar dessvärre inte alls in hos oss utan det blir mer “bara en månad kvar till vintersolståndet och sen vänder det”! Fina soliga bilder att trösta sig med. Lite senare idag ska jag titta på länken!
  Ha det bra på din ö och njut av “den lilla våren”!

  Like

 9. Vilka underbara bilder och färger. Du kan vara glad att du inte bor här nu 😉 Det är ungefär “Fifty shades of grey”.
  Vet du vad bilen kallades på tyska: Bulli
  Jag har väldigt många minnen där en Bulli finns med i bilden. Kul! Dessutom vattnar det i munnen nu. Chokladen och jordgubben hade jag inte tackat nej till.

  Like

 10. Det låter väldigt trevligt med en bilutflykt i det “kalla” vädret :). Folkabussen är verkligen härlig, en sådan skulle jag vilja ha men de är väldigt populära vilket innebär mycket pengar. Färska jordgubbar?!??!!! Kan bara säga WOW!

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s