12 replies to “Förfall

 1. Det är alltid lika fascinerande att tänka på vad som förevarit i lokaler som dessa. Det verkar vara länge sedan de “tog ner skylten” så varför då vinnlägga sig om att ha skylten kvar.
  Det ser lite vanskligt ut med burspråket / balkongen ovanför.

  Like

 2. Tänk att förfall kan vara så vacker – egentligen alltså. Å att renovera det stället kostar troligen mera än vad det smakar. Balkongen ovanför skylten ser ut att kunna rasa närsomhelst. Liiiiite skillnad mellan hur man tolkar “fara för allmänheten” här hemma och på Malta. Minns att en lastbil en gång backade in i grannens balkong på första våningen. En pytteliten bit betong föll ner på gångvägen. Avspärrningar sattes upp och två veckor senare var hela balkongfronten utbytt.

  Dessutom kan jag säga att Malta påminner mycket om Tel Aviv vad gäller byggnader. Där samsas också hightech skyskrapare med fallfärdiga ruckel. Men som sagt, jag tycker att denna blandning är otroligt charmig… att titta på.

  Like

 3. Synd att det får förfalla men allt förfall är ju ändå till glädje för oss som gärna fotograferar sånt. Men samtidigt är det ju vemodigt att veta att någons livsverk slutar på detta sätt. Ha det gott!

  Like

 4. Där hade det behövts massor av silvertejp!

  Svar: Du har alldeles rätt om klädsel för vinter i Skåne. Jag efterlyser pälsfodrad regnkappa! Och nu är det bara enstaka, mycket små fläckar av snö kvar. Mörkret sänker sig på nytt.

  Like

 5. Förfallet och trasigt – javisst. Men samtidigt så vackert!! Du har verkligen ögonen med dig och hittar så många fina motiv.
  Firar ni som svenskar advent där nere? Blir ju inte riktigt samma sak med adventsljusstakar och massa ljus i värmen, men ni har väl mörka kvällar ni också. Har pyntat o fixat under veckan för i helgen ska vi flytta hem dottern o hennes sambo.
  Ang kameran funderar jag på namnet Hera, drottningen av Olympos. Det är ju en Olympus-kamera. Vad tycks om det?

  Like

 6. Alltså den här bilden är ju helt underbar, kan inte sluta titta på den! Så här ser äkta och vackert förfall ut, skulle göra sig jättesnyggt som tavla.

  Tack för din kommentar hos mig. Har inte lagt ned fotandet helt, men känner att det inte ger lika mycket som innan. Dessutom är jag inte riktigt på hugget just nu. Har börjat arbetsträna några timmar i veckan och är helt slut när jag kommer hem, har inte ork till att ge mig ut och fota eller engagera mig i bloggandet. Instagram är så smidigt, det går snabbt att lägga upp en bild och det når många direkt, rekommenderar det verkligen.

  Ha det jättebra, ska försöka att kika in lite oftare. Var rädd om dig och stor kram 🙂

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star