77 För hand (61/366)

Det var då det, en gång för länge sen, när allt ritades och skrevs för hand.
Minns när jag var liten och hade penna, suddegum och linjal i ett speciellt fodral.
Skolbänken var av trä och hade ett lock som gick att öppna. Där förvarades läroböcker
med eget omslagspapper tillsammans med rutat och randigt papper för välskrivning och matematik…
🙂

2016_grön

14 thoughts on “77 För hand (61/366)

 1. Oj, nu flyger minnesbilderna framför ögonen. Inget går upp mot papper och penna. Faktum är jag inte kan tänka och klura ut saker utan att ha pennan i handen så att det går snabbt att kladda ner idéerna. Bilden är precis spot-on. Och välkomponerad. Även om tum-skalan inte är så användbar i Sverige i alla fall.
  @svar: tack för din fina kommentar. Den värmde ett gammalt höstlöv.

  Liked by 1 person

 2. Vilka minnen! Där hade man minnsan varken iPhones eller skärmkanoner. Inga datorer heller för den delen. Tänk att vi ändå har varit med om detta “analoga stenålder”. Barnen som går i skolan idag vet troligen inte ens längre vad du/vi pratar om. Å de har då definitivt aldrig sett en passare…

  En himla fin bild förresten 🙂

  Like

 3. Vackra hjälpmedel att använda för hand! Passare och gradskiva används fortfarande i skolan men pennfacket är numer sällan tillverkat i plåt även om det faktiskt förekommer. Snyggt fotat med härlig skärpa!

  Like

 4. Penna använder jag numera bara då jag löser korsord och när jag gör mina utkast till V75-system, men eg. behövs den aldrig. Dock känns det lite för dramatiskt att helt släppa den. Utvecklingen kan inte helt få bestämma över mig så ibland spjärnar jag emot.

  Like

 5. Fint komponerad bild och ett fint ljus. Det blev riktig nostalgi för mig också. Vilka härliga skolår när man slog in sina böcker med omslagspapper och att få öppna locket på skolbänken och lägga dom där. Vem minns inte välskrivningen man fick lära och så fick man skriva med reserrvoarpenna med bleck också. Tack för nostalgitrippen. Det var tider det 🙂

  Like

 6. Underbar bild och tack för nostalgitrippen! Nästan så jag kan se mina böcker och bänkpappret framför mig. 🙂 Mina elever tror jag är hur gammal som helst när jag berättar om när jag var liten, trots att de vet min ålder. Det har verkligen gått fort!

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s