130 Ingen aning (110/366)

130 Ingen aning (110/366)

IMG_1336-0Fåglar är det gott om i Tabin Wildlife Reserve, över 300 olika arter finns i området vilket måste vara ett paradis för fågelskådare.
De vi såg var vackra, färgstarka och ofta väldigt små. De var också svåra att fånga med kameran då de var i ständig rörelse.
IMG_1356-0Har ingen aning om namnen på de fåtal fåglar jag lyckades fotografera men att den övre är en rovfågel är säkert.
Den vackra och färgstarka Näbbhornsfågeln (Hornbill) lyckades jag inte fånga men har den tydligt kvar på näthinnan.
🙂

Vi såg inte några större djur i Tabin. De fanns någon annanstans där tillgången på frukter för tillfället var bättre. Men vi såg Mushjort, orm, Gibbonapor och tydliga elefantspår samt en mångfald av insekter. Vi missade inte den lilla blodigeln (leeches) som nog alla som varit i regnskog känner till.
Varför den känns så otäck har jag heller ingen aning om då den trots allt är ganska harmlös.IMG_1313


Publicerat

i

Etiketter:

Comments

20 responses to “130 Ingen aning (110/366)”

 1. Prästkrage Avatar

  Fina bilder på vackra fåglar.
  Svante

 2. claesbilder Avatar

  Knepigt att fota fåglar, men den mellersta har du i a f lyckats väldigt bra med 🙂

 3. Mias Mix Avatar

  Gud så läcker svarta fågeln med röda vingarna är!!! Så himla mycket ni fått se och uppleva!! Bara ordet blodigel ger mig rysningar…

 4. evacarolasvensson Avatar

  Snyggt fångat fågeln, jag är väldigt dålig på fåglar kan bara några få… Den med röda vingar är läcker.

 5. Steve Avatar

  Det du lyckades fånga är i a f fantastiskt för mig att få se.

 6. Kristallina Avatar

  Vilka vackra fåglar och du lyckades ändå att få fantastiska bilder av dem. Blodigeln ser harmlös ut men det känns nog otäckt när den suger sig fast.

 7. bpz3 Avatar

  Den sista fågeln är ju bara sååååååå vacker. Matchande färg på ögonen och vingarna. Otroligt fint exemplar du lyckades fånga. Bra jobbat där!

  Å att du eller om det var din make lät denna äckliga leech krypa på handen är modig. Jag hade nog blivit helt hysterisk, då allt vad småkryp heter får mig att reagera “konstigt”.

  Minns såväl när mina föräldrar försökte övertala mig att bli av med mitt åderbråck genom att låta blodiglar “suga ut” blodet. Jag tvärvägrade och har hellre dragit med ett riktigt fult ben hela livet;-)

  PS. Japp, BBC sa på väderrapporten att “arctic temperatures” är att vänta för Sverige. Dålig tajming av ert besök alltså. Men konstigt nog så har det varit soligt hela veckan, men igår och idag var det kallt. Men det går faktiskt sitta på balkongen med en kofta. Önskar dig och maken en bra resa till huvudstaden! Å även om du missar den japanska ceremonin i Kungsträdgården imorgon så hinner ni kanske kolla in körsbärsblommningen ändå. Den är ju sååååå vacker:-) Kram! DS.

 8. Marie i Skrifvarstugan Avatar

  Riktigt vackra fågelbilder med färggranna fåglar. Så skickligt du har lyckats fånga dom trots att dom väl inte är stilla så lång stund. Fint, härligt ljus och läckra färger.
  Den där lilla läskiga filuren på handen skulle jag inte vilja ha på min hand 🙂

 9. Anki A Avatar

  Inte alls lätt att fota fåglar – tycker du lyckades bra! Mittenbilden blev ju kanon … den sista färgglada pippin ser verkligen speciell ut med sina röda ögon. bra jobbat där!

 10. Susanne Avatar

  Så roligt att få fota ny spännnade fåglar, men ack så svårt. De rör ju på sig.. Du har ju lyckas bra!

 11. fotonörd Avatar

  Fina fåglar o dom e ju en hel vetenskap !

 12. ica365 Avatar

  Vad roligt att få se lite andra fågelarter än bara det vi har här i norden, härliga bilder!

 13. thyrakristina Avatar

  Härligt fångat och bra tolkat! Gillar motljuset i första bilden skarpt!

 14. kiki freese Avatar

  Vilka skapelser!
  iiiii för blodiglar
  Bra jobbat
  /Kiki

 15. Eva (@evatrillian) Avatar

  Vackra fåglar 🙂
  Alla små ting skapar en värld 🙂 den lilla Igeln ser rätt ofarlig ut … men iglar är ändå iglar 😉

 16. Marit Johansson Avatar

  Så läckra fåglar och snygga bilder har du tagit. Vilket fotoparadis 🙂
  Du behöver verkligen inte känna att jag förväntar mig att du ska vara med i veckans värsta, det är inge kul att stressblogga, det ska ju vara roligt inget annat. Ta det lugnt och var med någon gång när du känner för det, det menar jag verkligen. Jag känner själv att jag får dåligt samvete eftersom jag har perioder när jag inte kommenterar hos er alla bloggkompisar, men försöker släppa det. Hoppas du har en fin helg, kram!

 17. enlundabosbetraktelser Avatar

  Riktigt fina bilder. Håller med dig om att fåglarna är färgstarka och annorlunda där bort på andra sidan jorden. Snygg skärpa i bildern.

 18. mariawijk Avatar

  Fina bilder på coola fåglar. Inte lätt att fånga dem på bild. Härliga färger på de två sista fåglarna. Instämmer med att de där iglarna är “creepy”.

 19. canonullis Avatar

  Härliga bilder och såååå läcker den med de röda vingarna och ögonen är. Supercool bild med härlig skärpa och ljus. Jag är avis på dig som varit där nu. 🙂

 20. annettejuhlin Avatar

  Så fina bilder på fåglarna! Även om fågeln med röda vingar var väldigt uppseendeväckande, faller jag ändå för din bild på rovfågeln. Så stämningsfullt med en silhuett av fågeln och grenverket.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d