12 Avverkat (112/366)

Här syns det hur man avverkat stora delar av regnskogen för att istället ge plats åt oljepalmsplantager.
Då vi åkte ca tre timmar med bil från Tabin till Sandakan såg vi mil efter mil nästan bara dessa plantageodlingar.
Djuren som tidigare bott i regnskogen får allt mindre plats att leva på och skövlingen berör världens artrikaste ekosystem.

Nu lämnar vi vår guide och Tabin Wildlife Reserve med många fina minnen i bagaget.
Därmed är den delen av resan avverkad och nya vyer väntar…

2016_grön

23 thoughts on “12 Avverkat (112/366)

 1. Kan inte klicka på “GILLA” knappen, när skog skövlas. Sådär ser skogarna ut kring Kårböle också, bara riset lämnas kvar. Bilden du visar är bra.
  Svante

  Liked by 1 person

 2. Sånt där är minsann inte alls roligt att se. Regnskogen är ju bland det viktigaste vi har att vara rädda om just nu i vår natur för att inte utrota ännu fler djur – och insektsarter.
  Bra inlägg!
  Kram ❤

  Liked by 1 person

 3. Håller verkligen med de andra kommentarerna angående skövlingen av regnskogen. Man blir ledsen att ekonomiska intressen i form av oljepalmplantager ska ta över. Vårt ekosystem är så mycket mer att ta till vara. Men det för ju med sig negativiteter då de skövlar. Sorgligt !
  En underbar bild som du skapat genom den vida vyn av det gröna landskapet.
  Underbara nyanser på himlen och väldigt fina nyanser på skogen och bergen långt bort. Vackert som ett vykort ! Snyggt jobbat !

  Liked by 1 person

 4. Verkligen vacker vy men det är hemskt att se vad vi gör med vår jord och att tänka att mitt val på mat, kläder och annat påverkar naturen i andra världsdelar. Jag känner att jag måste bli mer medveten och det är jag nog inte ensam om…………

  Liked by 1 person

 5. En vacker bild du tagit över djungeln. Men historien inom den är tyvärr inte lika vacker. Dock är det sanningen om den tid vi lever i att naturen och det som inte går att tjäna pengar på, till synes inte äger något värde för oss människor.

  Liked by 1 person

 6. Det är hemskt hur människan styrs av ekonomisk vinning och inte tänker långsiktigt. Men det är förstås lätt att säga, när man bor i ett välmående i-land. Märkligt att man inte kan gå samman för jodens bästa, och lösa sådana här problem gemensamt. Väldigt fin bild, dock. Grönt, frodigt och en fantastisk himmel.

  Liked by 1 person

 7. Snygg komposition men tragiskt hur människan sätter sina egna intressen före naturen så djur och växtlighet blir lidande…

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s