366 Över huvudet (113/366)

Vi har lämnat Tabin för att åka vidare till Sandakan och vårt nästa mål Sepilok.
I Lahad Datu byter vi bil och får ett par timmar över att gå runt i stan.IMG_1220-2-PS-1Människorna är otroligt lättsamma och vänliga. Den här tjejen ville gärna vara med på bild. IMG_1685-NDe flesta kvinnor jag ser, ung som gammal, bär sjal över huvudet enligt muslimsk kultur och riktlinje.IMG_1817Många är färgstarka och vackra.IMG_1810Andra väljer att använda sitt huvud på ett mer praktiskt sätt.
🙂

2016_grön

28 thoughts on “366 Över huvudet (113/366)

 1. Så många olika sjalar damerna har men huvudbonaden på sista bilden tar priset!
  Tråkigt att du inte mår bra ! Jag tycker det är alldeles för ofta man bär med sig något “skräp” hem efter en resa! För min del hände inget i samband med Sri Lanka-resan och det kändes riktigt bra.
  Sköt om dig! Hoppas du snart mår bättre!

  Liked by 1 person

 2. Vilka härligt färgglada bilder på folkvimlet från din resa. Gillar den andra bilden extra mycket med dockhuvudena i bakgrunden och det varma leendet och de varma ögonen på tjejen i förgrunden.

  Liked by 1 person

 3. WOW! Det måste vara din naturliga charm som fick kvinnan i bild 2 att vara med på din bild. En av dina absolut bästa foton. Ja, jag vet att jag har sagt det 100 gånger förut!

  Måste säga att jag faktiskt gillar dessa färgglada dräkter som de muslimska kvinnorna bär. De är ju en riktig färgklick och otroligt läckra. Det är så himla synd att muslimska kvinnor i Sverige går nästan alltid i svart och grått…

  Ett helt underbart inlägg 🙂

  Liked by 1 person

 4. Så fint det är att kunna bära färggranna huvudbonader och inte bara svart och grått. Kvinnan som ville bli fotad blev jättefin. Den sista bilden tycker jag är toppen och vilken hållning de har de kvinnor som måste bära hem sina saker på huvudet. Tack Anita för underbara bilder och jag läste att du inte mår bra efter resan så jag säger ett “KRYA PÅ DIG” och hoppas det snart ger sig.
  Önskar dig en fin ny vecka !
  Kram från Marie

  Liked by 1 person

 5. Svar: Trodde du hade förberett massvis med förinställda inlägg, men så kom ni aldrig iväg. Tycker synd om dig och hoppas innerligt att läkarna hittar parasiten och kan “förinta” den. Håller tummarna hårt. Kram!

  Like

 6. Jättefint inlägg, huvudbonaderna är ju väldigt vackra och tillsammans på bild blir det en fin färgpalett. Enligt min mening är det dock en form av förtryck att just kvinnor måste dölja sig.

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s