83 Ge mig ett handtag (116/366)

IMG_2155-0 Vi lämnar plattformen när matningen är över och beger oss till barnhemmet, The Nursery. Här hjälper man de som av olika skäl förlorat sin moder.
I naturen är ungarna helt beroende av sin förälder upp till nio års ålder och utan deras hjälp klarar de inte av att senare överleva i regnskogen. IMG_2132-4-PS-1På The Nursery får de lära sig det väsentliga som att finna föda, bygga boplats och att klättra för att så småningom släppas fria i regnskogen.
En ovärderlig hjälp för att försöka rädda de utrotningshotade orangutangerna. Men skövlingen av regnskog, skogsbränder och tjuvjakt
fortgår och är idag de största hoten mot dessa fantastiska djur.

2016_grön

20 thoughts on “83 Ge mig ett handtag (116/366)

 1. Åh… alltså jag blir alldeles larvig när jag ser dessa gullungar. Jag är allt lite avundsjuk på dig just nu. Härliga bilder Anita och passar fint till temat.

  Liked by 1 person

 2. Underbara, värmande bilder på ett ställe där det är fint att få vara för djuren. Så bra att det finns godhjärtade och att de sedan slussas ut i sin rätta miljö. Så fint fotat med fokusen på händerna på de två översta bilderna och så gullig ungen är på den nedersta bilden. Härliga färger som vanligt och ett jättefint ljus.

  Liked by 1 person

 3. Så fantastisk bildserie. Den lilla orangutangen är bedårande söt!! Du har lyckats få väldigt snygg skärpa i bilderna trots att jag kan tänka mig att den lilla krabaten inte satt stilla medan fotografen jobbade!!

  Like

 4. Vilka enastående bilder och intressant information om orangutangerna. Bild 1 och 2 är ju helt perfekta till temat!
  Tusen tack förresten att du delar med dig av all din kunskap om Borneo och “wildlife” där.

  Like

 5. Tänk att de lever med föräldrarna ända till 9 års ålder. Djur som brukar stå på egna ben så fort. Men det såklart, de är ju våra släktingar och vi klarar ju oss inte utan våra föräldrar 🙂 Underbart när man hjälper djuren! Så mycket spännande från er resa!
  Ha en skön helg du med!
  PS. Ja jättekul med macro, fast det vet du ju redan 🙂

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s