90 Guld och gröna skogar (121/366)

Efter knappt två timmar med speedbåt från Sandakan är vi framme vid vårt sista mål på resan.
Lankayan är som synes en liten ö, det tar bara en kvart att gå runt. Här stannar vi fyra nätter. IMG_2270-Vattnet är kristallklart och det finns inte så mycket mer att göra än att bara vara, njuta, äta, sova, dyka och snorkla.
Inget för en rastlös själ, här är vi än en gång ett med naturen, utan kontakt med omvärlden, mobiler och internet.
Det finns gott om sköldpaddor som ofta kommer upp och lägger sina ägg i sanden och som senare kläcks…

Den som blivit lovad Guld och gröna skogar blir iallafall inte besviken.
Det är en väldigt vacker plats.

2016_grön

34 replies to “90 Guld och gröna skogar (121/366)

 1. Åh så vackert! Och lite roligt hur alla andra tolkar ett tema som jag hade med som eget förra året 😉 Men alltså det är ju helt magiskt att få tillbringa några nätter på det där stället. Så vackert så man liksom smäller av….. Jag vet vem jag ska vända mig till för resetips i framtiden i alla fall!!

  Liked by 1 person

 2. wow…..nu packar jag resväskan och åker på direkten ! Vilket paradis att få besöka och njuta i, iaf ett tag. Helt underbar bild där du lyckats fånga det vidsträckta och den rätta vinkel utöver bryggan och havet ! Helt underbara färger och det där vattnet skulle jag absolut kunna tänka mig att ligga i (säger badkrukan) 🙂
  Snyggt fångat !!!!

  Liked by 1 person

 3. Ni hamnade i paradiset med andra ord! Att vara “bortkopplat” från civilisationen på det sättet är fantastiskt. Där skulle till och med jag klara mig utan att blogga, åtminstone i fyra dagar 😉

  Liked by 1 person

 4. Fantastiskt ställe. Kan man inte koppla av där vet jag inte var någonstans man kan göra det. Fascinerande. Är ingen människa som gillar att resa men en vecka där verkar lockande. Otroligt vackra bilder!

  Liked by 1 person

 5. Gillar guld och gröna skogar, särskilt i det här utförandet! Lugn och ro, bara koppla av, det är balsam för själen!
  Anita, du är inne på rätt spår om bakmaskinen. Bara att lägga i alla ingredienser, sätta på apparaten och efter ca 3 timmar är ett väldoftande bröd klart. 5 minuters arbete och ingen disk, det passar mig perfekt!
  Ha det bra på din ö!! Här är våren lite tjurig men tids nog blir det nog varmare.

  Like

 6. Så makalöst vackert! Dit vill jag också. Gå omkring i sanden, och kanske få se sköldpaddsägg kläckas. Jättefint fotat med bryggorna som bilder vackra linjer i bilden och som leder blicken till den fina ön.

  Liked by 1 person

 7. Vill bara gå rakt in i bilden och uppslukas av sol, vind och dofter. Du har tagit bilderna så som att det vore det naturligaste sak i världen att gå rakt in i dem. Tack för att du delar med dig av dessa platser!

  Liked by 1 person

 8. Snacka om paradis! Och så härligt att bara landa och inte kunna göra annat än vila och njuta. Du, när vi ska ses då kan vi väl ses där istället för i Gnesta 🙂 Vad mysigt med sköldpaddorna!
  Sv: Ja är kvar i Göteborg. Min man är ute och äter med en gammal arbetskamrat. Jag sitter på hotellrummet och dricker te och kollar lite TV. Kom på att jag lika gärna kan jobba härifrån så följde med honom. Och idag har jag “nästan” sålt 2 utbildningar. Inte helt klart med den ena men hoppas de bokar imorgon. Skulle inte skrivit nåt om migränen för naturligtvis vakande jag med migrän imorse… Men det har varit mycket bättre de sista två veckorna så det är skönt!
  Ta hand om dig och må så gott! Kram

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star