13 thoughts on “162 Lagning (158/366)

 1. Så fint beskrivande bilder från, som för oss, är en gången tid, men för dom är det nutid och säkerligen många år till. Har en känsla av att det finns många skickliga hantverkare där som i motsats till oss, där det genuina hantverket har/håller på att försvinna helt, därför att allt är så industrialiserat och allt handlar om ekonomi.
  Så fint komponerade bilder. jag

  Jo, det stämmer Anita att jag är på Öland. Så du får hålla tummarna att vädergudarna är på det bästa humöret. Hoppas på att få många bilder med mig hem och titta på när höststormarna blåser in över Östergötland 🙂
  Ska främst vara på den norra delen av ön denna gång.

  Önskar dig en fin fortsättning på din semester !
  Kram

  Liked by 1 person

 2. Mycket praktiskt med en trampmaskin utan el om man vill sy utomhus. Man behöver ha vana att trampa för att maskinen inte skall börja sy baklänges 🙂 Bra till temat!

  Liked by 1 person

 3. Ja, dessa bilder hade du knappast kunnat ta här eller på Malta idag – en gången tid som Marie säger. Här lagas det inte längre utan man slänger allt och köper nytt. Glädjande också att det inte är kvinnor som syr/lagar utan män. Symaskinerna påminner mig om en maskin som mamma ägde – en trampmaskin. Det var då jag bestämde mig att jag aldrig skulle sy nå’t…

  Suveräna och väldigt talande bilder:-)

  Liked by 1 person

 4. Fascinerande och ganska svårt att ta in och verkligen förstå, hur det kan vara så olika i olika delar av världen, trots att vi kan förflytta oss till olika platser på bara timmar eller eventuellt dagar. Fina bilder, jag gillar ansiktsuttrycken, dels på kvinnan i den övre bilden, som verkar litet orolig över om sonen skall klara av uppgiften, och på killen i den nedre bilden som också ser litet tveksam ut till om det skall blir bra.

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s