203 Nattbild (190/366)

IMG_6083Det blev ett flertal spännande och intressanta nattvandringar i regnskogen då vi var på Borneo. Inte min starka sida att kunna finna några djur eller att fotografera i mörker men tack vare vår duktige guide som både fann djur och riktade sin ficklampa mot dem blev det iallafall ett par bilder.
Vad den här färggranna fågeln heter minns jag inte just nu men kanske du vet, den finns även i Sverige.

Bildkvalitén är inte den bästa, jag vet men som sagt det var på natten så det är iallafall en (två) nattbild(-er).
🙂

2016_grön

26 replies to “203 Nattbild (190/366)

 1. Tycker att bilderna blev otroligt fina, speciellt blicken ugglan ger dig! Å är du säker på att denna färgglada fågel finns i Sverige? Den befinner sig i alla fall inte i Täby, för den hade inte ens jag kunnat missa i så fall;-)
  Tack för två härliga nattbilder:-)

 2. Den enda fågel, som liknar din, och finns i Sverige, är Kungsfiskaren. Den är också enormt färgglad. Prova att söka på namnet, du fick.
  Svante

 3. Så fint du har fått till båda nattbilderna. Det är inte annars det lättaste men bra guide som hjälpte till eftersom det blev ett väldigt bra ljus i bilderna. Fascinerande fåglar båda två och vilken stirrande blick den har den översta 🙂

 4. Ja visst är det svårt att fota i mörker. Snäll guide som hjälpte till och du lyckades bra. Häftigt med de lysande gula ögonen hos ugglan. Finns den andra verkligen i Sverige? Trodde inte vi hade så färgglada fåglar.

 5. Vilka bra bilder du fick! Var tvungen att ta fram fågelboken för att se om jag kunde identifiera dem! Jodå, ugglan är en Buffy Fish-Owl. Och kungsfiskaren är nog en Stork-Billed kingfisher. Så, nu fick jag lärt mig det!

 6. Tycker du lyckades bra med dina nattbilder! Ugglans blick är fantastisk! Tror på kungsfiskare – i alla fall är den väldigt lik… hm … nu såg jag att du redan fått svar 🙂

 7. Bilderna är bra. Gillar din komposition på ugglan, med grenarna nerifrån hörnet, så att komponera sitter i ryggraden hos dig 🙂 tack för titten!

  1. Tack Annette ! Säger som vår duktiga och väldigt erfarna guide sa, det finns inga farliga djur i regnskogen, ormar känner vibrationer i marken när vi går och de väljer att hålla sig undan. De enda djur han har stor respekt och rädsla för är krokodiler. De är farliga men finns inte i regnskogen utan i floderna. Där ska man helt inte ens stoppa ner en hand, än mindre bada. Men det finns ändå barn som badar i floderna på Borneo.

   1. Usch, att de vågar… Elle snarare, att deras föräldrar tillåter det. Du, och guiden, har förstås rätt om ormarna. Det är väl för att jag har litet ormfobi som jag i första hand tänker på ormar som farliga för människan.

 8. Nu ska du inte vara självkritisk. Jag tycker du fått två bra och skarpa bilder i natten. Vilken nostalgi att se dina bilder, drömmer mig tillbaka till min egen resa till Borneo

 9. Så fint du fick till bilderna i mörkret och vilken upplevelse att få gå omkring när det är svart omkring er. Särskilt som guiden verkar ha varit både smart, kunnig och pedagogisk. 😊

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star