På sluttampen (208/366)

IMG_6194-1 LR-1-PSÄn lever skrivmaskinen kvar men inte så länge till. Den här kvinnan sitter i Abai Village utmed Kinabatangan River i Sabah på Borneo. En liten by med ca 300 invånare. Här skriver hon diplom till oss som deltagit i trädplanteringsprojektet för att bevara regnskogen som på många håll tyvärr också är på sluttampen. Men det är en annan historia…

Det är något i bilden som inte är bra som jag inte är nöjd med men jag kan inte riktigt ta på det och än mindre rätta till det.
Är väldigt tacksam för tips och konstruktiv kritik. Vill ju så gärna lära och det kan vi göra av varandra, vi har ju samma intresse.
😀

2016_grön


Publicerat

i

Comments

20 responses to “På sluttampen (208/366)”

 1. evacarolasvensson Avatar

  Så härlig porträtt bild med hennes lugn och skrivmaskinen, den är inte så vanlig numer…

 2. Kerstin Avatar

  Vacker bild och alla som vill vara med och rädda vår planet på ett eller annat sätt borde få ett Diplom utskrivet från hennes charmiga skrivmaskin. Inget slit och släng där inte;=)

 3. annicaaktiv Avatar

  Fin bild!

 4. John Avatar

  Det är ett fint och talande foto. Du är som alla vi andra, självkritisk mot egna bilder, där leder nog jag ligan 😀 Fotot tillsammans med din text gör fotot komplett, men om du menar något som saknas så är det kåpan som täcker tangent-armarna och färgbandet till skrivmaskinen 🙂

  1. maltanita Avatar

   Tack John, det var ju konkreta iakttagelser, kanske inte så fotomässiga men ändå 😉

 5. Anki A Avatar

  Nu har jag tittat och tittat … och kan inte komma på något fel med bilden! Tycker det är ett jättefint foto på kvinnan med skrivmaskinen – lugnt och rofyllt!

 6. bpz3 Avatar

  Tror nog att den där skrivmaskinen just på det stället lär leva ett tag till. Så långt ifrån wifi och internet man kan komma. Mysigt och charmigt på något sätt i dessa highteck Pokémontider.
  Är ju ingen fotobloggare och jag ser aldrig några fel i dina bilder, det vet du. Du tog en ögonblicksbild hur det såg ut just då kvinnan skrev ut diplomen. Men nu får du höra vad “stör” mig i bilden, å det har då ingenting med ditt fotograferande att göra heller. Det som “stör” mig är den gröna gräsplätten med den vita skivan som ligger på marken. Färgerna går liksom inte ihop med resten av bilden tycker jag. Å detta trots att limegrön är min favo färg. Gillar förresten Johns kommentar 🙂

  1. maltanita Avatar

   Exakt, du har helt rätt Beate. Det är bakgrunden som stör men nu struntar jag i att försöka trixa till den utan bilden får vara som den är. Tack för att du såg det jag inte såg 😀

 7. Kristallina Avatar

  Det är en bra bild till temat och annars håller jag helt med John. Vi har “pratat” om det tidigare. Tror inte att du kunde ha gjort något bättre. Antar att det är den röriga bakgrunden som stör dig.

 8. 365anne Avatar

  Fin komposition. Om du haft kortare skärpedjup så hade bakgrunden inte framträtt så tydligt.

 9. Geddfish Avatar

  Tycker det är en underbart talande och rofylld bild! Och skrivmaskinen kommer tillbaka! Jag vet. Om det är något som stör, så skulle det vara bakgrunden. Mera skärpedjup på kvinnan.
  Men herregud, det är ju en fantastisk bild! Kram ♥

 10. thyrakristina Avatar

  Jag gillar kompositionen av bilden, kan hålla med om att det hade varit snyggt med lite suddigare bakgrund och då blir det skärpedjupet som skulle ha ändrats…jag är lite kass på alla termer…:)

  1. maltanita Avatar

   Tack, är inte heller någon hejare på termer men håller med, bakgrunden kunde vara bättre 🙂

 11. skrifvarstugan Avatar

  En väldigt fin bild och jag gillar verkligen kvinnans färger och din komposition. Det ger en härlig känsla när jag tittar på bilden. Tycker till lite här….. Vet inte vad du haft för objektiv eller val på kameran. Jag hade nog föredragit att få en suddig bakgrund/annat skärpedjup för att få kvinnan och skrivmaskinen mer framträdande eftersom det är det temat som det riktar sig mot.

  Vet inte om du prövade olika vinklar att fota kvinnan och skrivmaskinen på. Jag skulle ha gjort det för att se vad som kunde bli bäst. testat lite med mer bakifrån, prövat från lite lägre perspektiv, lite mer framifrån. Bara för att jämföra.

  Mycket bra att du tar upp det här med lite positiv kritik/tips/ideer för att lära sig mer. Det efterlyser jag verkligen från de som kommenterar. . Ibland så har man ju sina trick och sina kunskaper som vore trevligt att få lära sig.

  Men som sagt jag gillar bilden jättemycket !

  Hoppas du har det bra där nere nu i värmen. Vi har också fått en riktigt värmebölja. Det är bara att tacka och ta emot.
  Stor kram !

  1. maltanita Avatar

   Tusen tack för dina rader Marie, är väldigt tacksam över konstruktiv kritik och jag håller med dig i vad du skriver. Men det var faktiskt lite svårt att ställa in kameran och ställa sig i olika vinklar. Ville helst fotografera så fort som möjligt då det var många människor runtomkring och jag kände mig lite iaktagen och vilse i miljön samt att ljusförhållanden var svåra 😕
   Vad roligt att du är tillbaka igen !! Trodde att du som du skrev skulle vara på semester och utan tillgång till nätet förrän i slutet av augusti !! Ha en riktigt skön helg nu i värmeböljan och kram till dig också ❤❤

 12. Malin Avatar

  Wow vilken härlig bild o vilken supertolkning! Det var länge sedan man såg en skrivmaskin användas 🙂

 13. Kort och gott Avatar

  Gillar bilder där man får vara med just när det händer! Det får man här och därför blir detta en toppenbild för mig!

 14. canonullis Avatar

  Nostalgi i stora doser!! Häftigt att det fortfarande används och att du fick en så fin bild på kvinnan som skriver. 😊

 15. claesbilder Avatar

  Smart tolkning 🙂 Den där maskinen ser ut att vara på sluttampen i alla avseenden 🙂

 16. Anna-Maria Ekblad Avatar

  Mycket bra bild med mycket känslor.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d