Dubbelbottnat (212/366)

IMG_9257-0-PS.IMG_9257-PSBrukar väldigt sällan ändra en bild från färg till svartvitt men här kändes det som om jag kanske kunde rädda bilden om jag tog bort färgen. Kan inget när det gäller s/v, det var en spontan iakttagelse och nu när jag tittar på bilden tycker jag inte längre att den är bra utan bara suddig. Ärligt, vad tycker du ?

2016_grön

 


Publicerat

i

Comments

39 responses to “Dubbelbottnat (212/366)”

 1. Lena Avatar

  Vad är det med färgbilden som du inte tycker om? Tycker den är riktigt bra. Den svartvita bilden gör ju att man upplever rörelsen/farten i bakgrunden mer.

  1. maltanita Avatar

   Det var det jag också tänkte när jag jämförde den med färg mot den i s/v. Den senare har mer rörelse. Sen tror jag att jag stirrade för länge på båda bilderna så till slut var allting bara suddigt 😕 Tack för din kommentar Lena.

   1. Lena Avatar

    Ibland tänker man för mycket och glömmer själva känslan i bilden, den man har när man tar bilden. Den ska man komma ihåg 🙂 Och det är ju inte alltid den perfekta skärpan eller vinkeln som gör en bild speciell.

    1. maltanita Avatar

     Fast nu är det ju just den där speciella känslan jag vill försöka förmedla men är också på tok för petig och självkritisk när det gäller bildkvalitén. Kan ju stirra på och redigera en enda bild hur många gånger som helst och det slutar ofta med att jag inte längre ser om den alls är bra och något att ha eller bara väldigt dålig. Ja, det här gäller förstås inte alla mina bilder, då skulle jag inte hinna med något annat 😉

     1. Lena Avatar

      Ibland kan det vara bra att låta bilder vila. Jag vet många gånger jag tittat mig blind på en bild och till slut tänkt kasta som jag kommit åter till några veckor senare och tyckt om igen. Även bilder jag vid första anblicken ogillat som jag vid ett senare tillfälle tyckt om. Kanske för att man då glömt hur man egentligen trodde den skulle se ut och därför kan se den med nya ögon eller att man är i en annan känsla den dagen?

      1. maltanita Avatar

       Tack för dina synpunkter och råd Lena. Nu lämnar vi det här och går vidare 😀

      2. Lena Avatar

       Som du vill 😉

 2. Lantlivsbilder Avatar

  Du har ju skärpa på det rörliga motivet i båda bilderna, var nöjd någon gång.
  Svante

 3. Anita Avatar

  Nu blir jag alldeles knottrig !! Två bilder är borta och hur jag än vrider och vänder på det, raderar allt och börjar på nytt så syns inte längre mina bilder som de gjorde när jag publicerade. Nu tror ni väl att jag blivit knasig och det kanske jag har men då är WordPress orsaken.

 4. bpz3 Avatar

  Jag gillar heller inte att konvertera färg till svart/vitt. Bakgrunden är ju suddig, men på något sätt lyckades du med skärpan på killen. Det borde ju ha varit tvärtom eller… Alltså berget rör sig ju inte.
  Hade gärna vela se färgbilden för att jämföra här. Men du vet ju att jag inte är så förtjust i svart/vita bilder så…

 5. bpz3 Avatar

  Tack Anita! Jaåå, dt blev lite konstigt i min blogglista, men det kan jag leva med. Då du vill ha ett ärligt svar så ska du få det. Jag föredrar originalbilden. Där tycker jag att det suddiga berget ger en extra surrealistisk effekt. Samtidigt som jag gillar killens röda badbyxor som kontrast.

  PS. Jag kommer aldrig med några “fototekniska” kommentarer, men det är du ju van vid vid det här laget. DS.

  1. maltanita Avatar

   Tack Beate men det kan inte jag leva med. Det ser ju jättekonstigt ut hos dig så jag har återigen tagit bort bilden i färg så den försvinner strax hos dig också liksom hos Steve och övriga som har mig med på sin blogglista. Skumt, fattar inte hur det kunde bli så här. Testar en annan variant men då syns istället inte bilden på bloggens förstasida ! Grrr…vad har jag gett mig in på 😀

 6. bpz3 Avatar

  Svar: Hos mig är bilden kvar. Men jag förstår dig att du tar bort den, då det verkligen ser konstigt ut. Förstår du nu varför WP gick över mitt förstånd när jag en gång försökte “byta upp” mig. Din IQ verkar räcka betydligt längre än min 😉

  1. maltanita Avatar

   Har redan tagit bort den och det vete sjutton om jag är så bra på wp, det här verkar jag iallafall inte kunna lösa 😥

 7. ojoj Avatar

  Snyggt fångat!
  Jag tycker att du har (tillräckligt) bra skärpa på mannen eftersom bakgrunden har en tydlig (panorerings-) rörelseoskärpa. Skärpa är för mig något relativt och jag upplever mannen som betydligt skarpare än bakgrunden.
  Färgen på badbyxorna ger extra kontrast mot det nästan svartvita berget, men det är ju en smaksak.
  Kanske kunde man skurit lite i kanterna och fått en stående bild..?

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla för dina synpunkter !!

 8. evacarolasvensson Avatar

  Jag gillar bägge, den med färg får en varm sommarkvällskänsla som är mysigt att doppa sig på. Den svartvita är skarpare på något sätt.

 9. Steve Avatar

  Jag tycker bäst om originalbilden med den röda färgklicken kontrasterande mot de grovhuggna klipporna.
  Den svartvita bilden tycker jag bara blir blek.

 10. bpz3 Avatar

  Lugnt tjejen! Kom precis hem och såg att färgbilden i blogglistan är borta, men att den är kvar i självaste inlägget. Precis som det ska vara alltså. Nu kan du somna om;-) Kram!

 11. annicaaktiv Avatar

  Jag tycker att bilderna är helt ok 🙂 Du har ju skärpa på motivet och det syns att det är fart i bilden 🙂

 12. mallan Avatar

  Jag förstår ditt dilemma, båda är bra på sitt sett. Jag gillar också de röda badbyxorna, det blev en färgklick. Kanske svartvitt och endast byxorna i färg? 😉

 13. John Avatar

  Färgbilden är bra tagen! Lagom slutartid så du får rörelseoskärpa och motivet skarpt, perfekt fångat! Håller med dig om att det svartvita, men det är för att min blick fastnar på hopparen på färgfotot medans blicken fastnar på bakgrunden, varför vet jag inte. Men studerar jag det S/V med motivet i blickfånget så är det bra. Min blick fastnar först på bakgrunden på det S/V hur många ggr jag än tittar på det, det sticker ut för mycket och tar blickfånget ifrån killen. Försök att tona ner bakgrunden på det S/V fotot och framhäv killen.

  1. maltanita Avatar

   Tusen tack för dina synpunkter John. Tror jag håller mig till bilder i färg i fortsättningen. Känner mig lite mer hemma där 🙂

   1. John Avatar

    Nej, gör inte det! Det är inte så lätt i början, jag har gjort ett antal och jag anser mig inte vara bra, tycker dock jag har känslan att veta hur det ska se ut, men att sedan omvandla det från teori 😀 Min kompis däremot är en mästare på att göra svartvita bilder, otroligt fina. Om du har lightroom, börja med automatiskt och korrigera varje “färg” för sig. För även om det är svartvitt så finns färgerna där och man kan få mycket fina bilder, om man har tålamod, ngt jag saknar 😀 Om du har tålamod och tid, ägna en halvtimme-timme då och då, du kommer snabbt in i det 🙂

    1. maltanita Avatar

     Tack John, uppskattar mycket att du tar dig tid och det du skriver. Just nu har jag ganska så mycket som jag försöker lära, dels min Canon EOS70 D och dess alla finesser, har några kurser på Moderskeppet att gå igenom och har precis köpt lightroom och även där en kurs plus att jag har ett jobb attt sköta. Tycker det är jätteroligt med fotografering och vill bara lära mer och mer men det tar tid då min inlärningsförmåga är lite långsam. Ja, inte för att det är något fel på mig men jag måste ofta gå igenom samma sak flera gånger innan det sitter där och sen har vi nog det där gemensamt med tålamod 😉
     Som sagt, tusen tack för att du tog dig tid och jag tar till mig det du skriver. Ha en fin fortsatt onsdag 🙂

 14. annettejuhlin Avatar

  Den i färg är ju jätteläcker! Så snyggt när killen framträder med sin brunbrända kropp och röda badbyxor mot klipporna i bakgrunden. Det är möjligt att det ser ut som det är mer fart i den svartvita bilden, men det är i så fall marginellt. Däremot blir det en riktigt cool effekt med människokroppen som kontrast mot klipporna i bakgrunden, det ger en skrämselkänsla, han ser visserligen modig ut, men samtidigt skör i förhållande till klipporna. Den effekten försvinner helt i svartvitt. Jag skulle vara väldigt nöjd med din bild om jag var du 🙂

  1. maltanita Avatar

   Tack Annette, nu blev jag plötsligt väldigt nöjd 😀

 15. Kristallina Avatar

  Men det är ju en riktigt bra panorering! Färgbilden är bättre, mera intressant och motivet är skarpt. En toppen bild.

 16. Freja Avatar

  Jag gillar den svartvita bäst, för mig blir killen som fryst i tiden på den, medan jag har svårare att se detaljerna på den i färg. Det kan ju bero på min färgblindhet oxå…

 17. thyrakristina Avatar

  Jag gillar bägge bilderna men den svartvita känns lite mer spännande och jag tycker att det är fränt att du fått till skärpan på han som rör sig…..coolt!

 18. Rozie Avatar

  Jag gillar båda bilderna. Och skärpan är bra. Effektfulla på olika sätt.

 19. mariawijk Avatar

  Tycker båda bilderna fungerar! Den med färg kanske tydligare framhäver personen och den svartvita rörelseoskärpan i bakgrunden. Skärpan ligger bra på personen som också är i rörelse! Tycker du lyckas utmärkt att fånga fart och stillhet i ett!

 20. 365anne Avatar

  Håller med om att en stående bild är mer fartfylld än en liggande som ofta ger ett mer lugnt och harmoniskt intryck. Färgen på badbyxorna ger en fin kontrast som lyfter fram motivet. Det ser riktigt farligt ut det där hoppet.

 21. Anki A Avatar

  Tycker bägge bilderna är bra med fin skärpa på personen … men jag gillar färgbilden bäst. Vet inte riktigt varför, men den känns mer levande…

 22. Mias Mix Avatar

  Det är ju bara bakgrunden som är suddig, killen är ju helskarp! Och det är inte lätt att fånga motiv i rörelse så skarpt. Föredrar nog färgbilden, lite mer liv och rörelse i den. Länge sen jag var här inne nu men som vanligt möts jag av hur många härliga bilder som helst!! Hinner inte gå in och kommentera varje enskild bild men de är alla vackra på sitt sätt. Flötet är helt underbart!
  Hoppas att allt är bra med dig! Jag har haft en skön men något stressig sommar hittills. Nu börjar semestern på allvar och på lördag ger vi oss iväg till Kanada. Ska bli riktigt spännande. Stor kram till dig!

 23. Anders E Avatar

  Två fartfyllda bilder. Det jag tycker saknas i den s/v är konturer hos hopparen. I färgversionen är linjen mer skarp. Därför tappar jag bort mig lite i den s/v. Dock är bakgrunden bättre i den s/v tycker jag. Mer rörelse. Men båda versionerna är ritkigt bra. Resten är en smaksak.

 24. skrifvarstugan Avatar

  Jag tycker du har fångat killen i hoppet jättebra. Gillar den som är i svartvitt bäst. Där ser man verkligen hur fort det går.
  Ha det fint i Florens !
  Kram från Marie

 25. Dan Avatar

  Jag tycker bilden är tillräckligt skarp. Killen är ju skarp så vitt jag kan se här i min mobil. Jag gillar bäst färgbilden.

  1. maltanita Avatar

   Tack Dan tycker också så här i efterhand att färgbilden är bättre.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: