Det brinner ! (224/366)

IMG_3350-1-PSFrån medeltidsveckan i Mdina / The Medieval Mdina Festival.
Här smids ett svärd enligt gammal hantverkstradition. I bakgrunden syns någon som formar lergods med händerna vilket många gör än idag.

Kikar in hos er som jag missat imorgon, har inte hunnit idag.
😀

2016_grön

 

19 replies to “Det brinner ! (224/366)

 1. Tänkte skriva att här är en drejskiva, men det ser inte ut som om den kan snurra. Har provat att dreja en gång i Ystad, kladdigt var det men det blev en kruka att ta med hem. Smida Svärd har jag aldrig provat, men svetsat rost på bilar har jag gjort.
  Svante

  1. Du har rätt, ser heller inte drejskiva. Tycker det skulle vara jättekul att testa på riktigt. Gör inget att det blir lite kladdigt, bara roligt att försöka skapa något själv 🙂

   1. Det var i alla fall riktigt roligt, synd bara att lergods går sönder när det ramlar i golvet, som min kruka gjorde när jag flyttade till Ljungdalen.
    Svante

 2. Det är alltid lika roligt och inspirerande att titta på dina vackra bilder och denna är inget undantag. Jag gillar att du har elden i fokus och att man enbart ser händerna på dom som arbetar. Det sätter fantasin i rullning om hur det ser ut runt elden…..

 3. Tänk att gammal smidetradition hålls vid liv i Mdina. Jag menar det är ju ett riktigt hantverk som man troligen inte lär sig i ett nafs. Jättekul! Hoppas kunskapen förs vidare til yngre generationer. På något sätt tycker jag att man ska bevara gamla hantverk.
  Mdina minns jag mycket väl. Det var lätt att komma in i, men tob betydligt längre tid att hitta en “väg” att komma ut ur.

  Hoppas du och Susjos hade en trevlig bloggdejt:-)

 4. Riktigt snyggt! Gillar handen i förgrunden och händerna i bakgrunden. Det berättar om det som händer där. Perfekt till temat förstås! Kanon bra bild, som vanligt!

 5. Vilken underbar bild, och roligt att se dom gamla hantverkstraditionerna. Jag drejade sommaren när jag var tolv år och åkte på semester uppåt landet med några av mina kusiner. Det blev en skål, dock väldigt sned, för det var verkligen inte lätt, tror inte jag har skålen kvar längre…

 6. Gillar närbilder som drar fokus till sig. Denna bild gör precis det. Mycket bra komponerat! Att använda gamla metoder är något vi måste vara rädda om. Glömmer vi bort det som tog generationer att utveckla. Vad har vi då vunnit som “moderna människor”? Ingenting. Även om våra verktyg idag är smarta, snabba och användarvänliga, får vi inte glömma grunderna. Som detta med fotografering. Hur en bild föds får inte bli bara ett knapptryck i PS. Vi måste tänka mörkrum, exponering och allt där emellan. Din bild kan bilda fronten i denna “kamp”. Nu blev det mycket mer än bara en fotokommentar. Bilden snurrade igång tankarna…

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star