Det brinner ! (224/366)

IMG_3350-1-PSFrån medeltidsveckan i Mdina / The Medieval Mdina Festival.
Här smids ett svärd enligt gammal hantverkstradition. I bakgrunden syns någon som formar lergods med händerna vilket många gör än idag.

Kikar in hos er som jag missat imorgon, har inte hunnit idag.
😀

2016_grön

 


Publicerat

i

Comments

19 responses to “Det brinner ! (224/366)”

 1. Lantlivsbilder Avatar

  Tänkte skriva att här är en drejskiva, men det ser inte ut som om den kan snurra. Har provat att dreja en gång i Ystad, kladdigt var det men det blev en kruka att ta med hem. Smida Svärd har jag aldrig provat, men svetsat rost på bilar har jag gjort.
  Svante

  1. maltanita Avatar

   Du har rätt, ser heller inte drejskiva. Tycker det skulle vara jättekul att testa på riktigt. Gör inget att det blir lite kladdigt, bara roligt att försöka skapa något själv 🙂

   1. Lantlivsbilder Avatar

    Det var i alla fall riktigt roligt, synd bara att lergods går sönder när det ramlar i golvet, som min kruka gjorde när jag flyttade till Ljungdalen.
    Svante

 2. Boel Avatar

  Det är alltid lika roligt och inspirerande att titta på dina vackra bilder och denna är inget undantag. Jag gillar att du har elden i fokus och att man enbart ser händerna på dom som arbetar. Det sätter fantasin i rullning om hur det ser ut runt elden…..

 3. annicaaktiv Avatar

  Så vackert fotat på genuint äkta hantverk, snyggt med elden! 🙂

 4. bpz3 Avatar

  Tänk att gammal smidetradition hålls vid liv i Mdina. Jag menar det är ju ett riktigt hantverk som man troligen inte lär sig i ett nafs. Jättekul! Hoppas kunskapen förs vidare til yngre generationer. På något sätt tycker jag att man ska bevara gamla hantverk.
  Mdina minns jag mycket väl. Det var lätt att komma in i, men tob betydligt längre tid att hitta en “väg” att komma ut ur.

  Hoppas du och Susjos hade en trevlig bloggdejt:-)

 5. britt Avatar

  Snyggt fotat. Gillar att det är liv och rörelse i bilden, smeden och keramikern som jobbar.

 6. Kristallina Avatar

  Riktigt snyggt! Gillar handen i förgrunden och händerna i bakgrunden. Det berättar om det som händer där. Perfekt till temat förstås! Kanon bra bild, som vanligt!

 7. Steve Avatar

  Härligt att se att gamla hantverkstraditioner hålls vid liv.

 8. Anki A Avatar

  Snyggt fångat av dig! Fint att du har armen och handen med … perfekt bild till temat!

 9. mallan Avatar

  Fin bild med hantverksaktiviteten i fokus. Tycker också om att man endast ser händerna.

 10. sussiejoh65 Avatar

  Vilken underbar bild, och roligt att se dom gamla hantverkstraditionerna. Jag drejade sommaren när jag var tolv år och åkte på semester uppåt landet med några av mina kusiner. Det blev en skål, dock väldigt sned, för det var verkligen inte lätt, tror inte jag har skålen kvar längre…

  1. maltanita Avatar

   Tack Susan, har aldrig provat att drej och undrar varför för jag har alltid tyckt att det ser så roligt ut 🙂

   1. sussiejoh65 Avatar

    …men plötsligt händer det, kanske 🙂

 11. Marie i skrifvarstugan Avatar

  Perfekt komponerad bild och lika perfekt med färg och ljus, precis som vanligt 🙂 Gillar också att det finns en bakgrund i bilden där en person sitter och drejar.

 12. evacarolasvensson Avatar

  Härligt med drejskivan i hörnet, snygg bild i görandet.

 13. mariawijk Avatar

  Härlig bild med känsla i.

 14. Kort och gott Avatar

  Snyggt fotat! Gillar skärpan på handen och de svepande lågorna i bakgrund. Vackert hantverk!

 15. Anders E Avatar

  Gillar närbilder som drar fokus till sig. Denna bild gör precis det. Mycket bra komponerat! Att använda gamla metoder är något vi måste vara rädda om. Glömmer vi bort det som tog generationer att utveckla. Vad har vi då vunnit som “moderna människor”? Ingenting. Även om våra verktyg idag är smarta, snabba och användarvänliga, får vi inte glömma grunderna. Som detta med fotografering. Hur en bild föds får inte bli bara ett knapptryck i PS. Vi måste tänka mörkrum, exponering och allt där emellan. Din bild kan bilda fronten i denna “kamp”. Nu blev det mycket mer än bara en fotokommentar. Bilden snurrade igång tankarna…

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: