Trave (235/366)

IMG_0675-1-PS-Att bygga murar av sten som avgränsar mark är väldigt vanligt här på Malta och en mur syns i bakgrunden. Vet inte vad den här traven av sten är till för och varför man byggt
den men gissar att den har eller har haft en funktion. Det är ju inte det lättaste att bygga med alla dessa ojämna stenar, inget man väljer för nöjes skull.

2016_grön

21 replies to “Trave (235/366)

 1. Jag har inte den minsta aning om vad den användes till, men gissa kan jag väl få göra. Gissar på bevakningstorn för att hålla koll på boskapen innanför muren.
  Svante

  Liked by 1 person

 2. En mycket vackert komponerad bild 😀 Jag älskar stenmurar. Jag blir väldigt nyfiken på det låga “tornet” som säkert är något annat. Vad kan denna ringen därpå betyda, tro?
  Söndagskram

  Liked by 1 person

 3. Minns att vi också undrade vad dessa “travar” kunde vara för nå’t när vi var på Malta. Det enda vi kunde komma på att de var någon slags brunnar. Hursomhelt tycker jag att de är otroligt skickligt bygda. Ingen cement som håller ihop stenarna där inte. Å det gäller ju också murarna på Malta. Snacka om hantverk och yrkesskicklighet!

  Svar: Tusen tack för att jag ligger högt på din prio-lista. Det gör du på min med kan jag säga:-)

  Liked by 1 person

 4. Häftig bild! 🙂 Säkert har den haft/har en funktion, inget man bygger för skojs skull. 😀 Lite kul med flänsen som sitter fast i stenarna. Det ser ut att vara ett täcke eller filt ovanpå stenarna, kanske ortsbefolkningens svar på vårt “rulla runt i höet” 😀 Hade varit kul att se stenhögen med mer av omgivningen.

  Liked by 1 person

 5. Vilket jobb, att bygga de här tornen, eller brunnarna! Så jämn och fin den är, inte kanter som sticker ut. Jag blir imponerad av sådant här tålamodskrävande arbete. Vackert är det också, i den där fina gulbruna tonen. Jag undrar samma sak som John, varför ligger det en pläd ovanpå..? Är det kanske för att man brukar sitta där uppe? Men vad är det i så fall man tittar på?

  Liked by 1 person

 6. Verkligen ett skickligt “konstverk” jämna o fina kanter och en finfin bild av dej som vanligt, gillar din ö så snart bokar man väl en resa dit för att få se med egna ögon allt det vackra du visar oss!

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star