Trave (235/366)

IMG_0675-1-PS-Att bygga murar av sten som avgränsar mark är väldigt vanligt här på Malta och en mur syns i bakgrunden. Vet inte vad den här traven av sten är till för och varför man byggt
den men gissar att den har eller har haft en funktion. Det är ju inte det lättaste att bygga med alla dessa ojämna stenar, inget man väljer för nöjes skull.

2016_grön


Publicerat

i

Comments

21 responses to “Trave (235/366)”

 1. Lantlivsbilder Avatar

  Jag har inte den minsta aning om vad den användes till, men gissa kan jag väl få göra. Gissar på bevakningstorn för att hålla koll på boskapen innanför muren.
  Svante

  1. maltanita Avatar

   Gillar att du gissar, det är det nog inte så många som gör och din tanke kan kanske stämma. Det som gör mig tveksam är att “tornet” inte är så högt 🙂

 2. Geddfish Avatar

  En mycket vackert komponerad bild 😀 Jag älskar stenmurar. Jag blir väldigt nyfiken på det låga “tornet” som säkert är något annat. Vad kan denna ringen därpå betyda, tro?
  Söndagskram

 3. bpz3 Avatar

  Minns att vi också undrade vad dessa “travar” kunde vara för nå’t när vi var på Malta. Det enda vi kunde komma på att de var någon slags brunnar. Hursomhelt tycker jag att de är otroligt skickligt bygda. Ingen cement som håller ihop stenarna där inte. Å det gäller ju också murarna på Malta. Snacka om hantverk och yrkesskicklighet!

  Svar: Tusen tack för att jag ligger högt på din prio-lista. Det gör du på min med kan jag säga:-)

 4. John Avatar

  Häftig bild! 🙂 Säkert har den haft/har en funktion, inget man bygger för skojs skull. 😀 Lite kul med flänsen som sitter fast i stenarna. Det ser ut att vara ett täcke eller filt ovanpå stenarna, kanske ortsbefolkningens svar på vårt “rulla runt i höet” 😀 Hade varit kul att se stenhögen med mer av omgivningen.

 5. Anki A Avatar

  Vad den än är byggd för så är det ett gediget arbete! Snyggt foto med – som alltid – härliga färger! Fint med de gula blommorna i förgrunden.

 6. Rozie Avatar

  Häftig bild. Jag tror på Svantes gissning. Kram!

 7. Kerstin Avatar

  Fascinerande hur man kan bygga så fint med ojämna stenar. Verkligen ett pussel av kolossal storlek.

 8. annettejuhlin Avatar

  Vilket jobb, att bygga de här tornen, eller brunnarna! Så jämn och fin den är, inte kanter som sticker ut. Jag blir imponerad av sådant här tålamodskrävande arbete. Vackert är det också, i den där fina gulbruna tonen. Jag undrar samma sak som John, varför ligger det en pläd ovanpå..? Är det kanske för att man brukar sitta där uppe? Men vad är det i så fall man tittar på?

 9. Steve Avatar

  En stentrave, det var nåt nytt. Vacker är den i alla fall.
  Jag har inte en susning om användningsområdet vilket gör traven än mera intressant.

 10. annicaaktiv Avatar

  Snygg bild och vilka otroliga hantverkare det finns 🙂 Att lyckats med att få det både runt och rakt 🙂

 11. Susanne Avatar

  Imponerade snygg trave. De ligger några timmar jobb bakom denna, gissar jag.

 12. thyrakristina Avatar

  Vackert travat, så snyggt med sten!

 13. ica365 Avatar

  Verkligen ett skickligt “konstverk” jämna o fina kanter och en finfin bild av dej som vanligt, gillar din ö så snart bokar man väl en resa dit för att få se med egna ögon allt det vackra du visar oss!

 14. mallan Avatar

  Så läckra och vackra murar, vilket arbete och hantverk!

 15. Kristallina Avatar

  Tycker detsamma som alla andra. Vilket otroligt och skickligt jobb. En annan gissning är att det kanske är ett märke av något slag. Minnesmärke, vägmärke… Snyggt!

 16. Marie i skrifvarstugan Avatar

  Bilden sätter igång fantasin på vad traven har eller har haft för funktion. Oavsett svaret på gåtan så är det en vacker bild med det så vackra ljuset som du alltid har i dina bilder.

 17. evacarolasvensson Avatar

  Läckra murar, skickligt hantverk. Håller med Marie sätter igång fantasin…

 18. asanordvall Avatar

  Så läcker trave i sten.

 19. Kort och gott Avatar

  Snyggt staplat! Ett precisions jobb!! Nått för den händige (och starke). Läckert med härligt gula blommor i förgrund och den sommarblå himmel som bakgrund!

 20. canonullis Avatar

  Fin bild på traven och kul att läsa alla gissningar och funderingar. Jag gillar såna bilder som triggar fantasin.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d