Ögonsten (240/366)

img_1265-2-psNej, den här lilla Flugan är inte min ögonsten ur bemärkelsen att den är min favorit även om den nu var väldigt snäll som ville stå modell.
De stora ögonen kan liknas vid pupiller som faktiskt är en gammal term för ögonsten, men de kan också ses som bara två små fina stenar.

2016_grön

22 thoughts on “Ögonsten (240/366)

 1. Det är ju helt otroligt att en fluga kan bli så vacker i förstoring! Och dessa smäller man ihjäl inomhus… Så ögonen kallas ögonsten. Så fint röda 😀
  Jag hade annars en annan tolkning när jag såg texten ögonsten. En sten med ögon på.
  Snyggt fotat! Kram ♥

  Liked by 1 person

 2. Väldigt läcker bild. Jag håller med alla andra om hur fin skärpa du fått till, och så vill jag lägga till kontrasten i färgerna som blir riktigt snygg. Och det jag faktiskt tänkte på först, skuggan av flugan. Jag gillar kanske mest av allt att du har med skuggan, den gör att bilden blir något extra, ger djup till fotot.

  Liked by 1 person

 3. En otroligt bra bild! Å jag tolkade nog att ögonen ser ut som två ministenar. Den andra tolkningen ände jag inte till och tack vare din förklaring har jag nu ökat på min allmänbildning igen:-) Ha en toppen kväll i värmen. Kram:-)

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s