Kors och tvärs (252/366)

img_1707-0-psSpindlar är mästare på att tillverka sina nät och det ser ut som om de går kors och tvärs men oftast bildar de ett snyggt mönster.
Den vita tjockare tråden tror jag är äggkapslar som ska bli nya små spindlar, om de inte blir uppätna eller nätet blir förstört.
Kan ha fel om de vita trådarna men kors och tvärs och hit och dit har spindeln iallafall fått arbeta för att skapa sitt fina nät. img_1711-0-ps

2016_grön


Publicerat

i

Comments

26 responses to “Kors och tvärs (252/366)”

 1. Lantlivsbilder Avatar

  Härliga Spindelbilder. Det är dåligt med Korsspindlar här i år, förra året fanns de överallt.
  Svante

  1. maltanita Avatar

   Tack Svante, är det här en Korsspindel tro ? Blev nyfiken och googlade och den liknar faktiskt en Korsspindel. Fast det står att Korsspindlar har flera vita prickar på bakkroppen som formar ett kors och jag ser inget kors 😕 De är iallafall inte gifitga som vissa tror.

 2. Mias Mix Avatar
  Mias Mix

  Så snyggt och skarpt! Har aldrig sett en sån vit tråd förut, spännande.
  Välkommen hem från resan förresten!

 3. Marie i skrifvarstugan Avatar

  Naturen är fantastisk kan man konstatera. Den har nog slitet en del för att få det så fint den lilla spindeln. En vacker bild med sina trådar och spindel. En fin bakgrund och skärpedjup som är passande.
  Hoppas du hade det riktigt härligt på din lillsemester !

 4. Lena Avatar

  Vackra spindelbilder med färgrann bakgrund. Snyggt!

 5. bpz3 Avatar

  Vad du kan! Är otroligt impad över dina naturkunskaper! Gillar inte bara spindelnätet utan hur du hat fotat spinden mot den vackra bakgunden:-)

  Läste Lantlivsbilders kommentar om att det är en korsspindel. Är inte de giftiga?!

 6. Kort och gott Avatar

  Vackra spindelnät, gör sig bra mot den färggranna bakgrunden!! Du har kommit otroligt nära med snygg skärpa!

 7. Kristallina Avatar

  Vackra makrobilder och vilken härlig färgstark bakgrund! Så snyggt!

 8. John Avatar

  Fina foton du tagit, man ser detaljerna på spindeln 🙂 På tal om spindelnät, människan har försökt kopiera deras trådar men inte lyckats. De är en av naturens starkaste material.

 9. evacarolasvensson Avatar

  Snyggt med det röda inslaget i bakgrunden med allt det gröna. Snyggt fokus på Imse!

 10. Anki A Avatar

  Läckra bilder på spindeln! Snyggt med det korta skärpedjupet och perfekt skärpa på spindeln och nätet – kanonbilder igen!

 11. asanordvall Avatar

  Så fina bakgrundsfärger och fint fokus på spindeln!

 12. fotonörd Avatar

  Spännande färger !

 13. ojoj Avatar

  Hätftig bild med fin skärpa och en fantastik färgkombination! Kul att man kan få till det så bra med den oskarpa bakgrunden.

 14. Jag Avatar

  Supervackra bilder med jättefin skärpa på den snygga spindel och vackert färggrann bakgrund! Har heller aldrig set den där typen av tjock vit spindelnätstråd.

 15. annettejuhlin Avatar

  Du har verkligen lyckats fånga en spindel så att fotot blir riktigt vackert! Vilka färger och vilken skärpa! Det är så här jag gillar macrobilder, när man ser litet av omgivningen också. Verkligen fint.

  1. maltanita Avatar

   Tack Annette, är du morgonpigg eller inte kunnat sova, själv hade jag ingen ro i kroppen och gick upp och satte mig här framför datorn istället.

   1. annettejuhlin Avatar

    Jag är väldigt morgonpigg, har alltid varit. Men nu har jag kommit in i en period då jag vaknar litet för tidigt, klockan fyra… Så jag dricker kaffe och äter två kokta ägg klockan halv fem. Häromdagen satte jag igång att laga omelett till lunch, och råkade titta på klockan, då var den bara nio på morgonen..! Jag skulle nog behöva komma igång och träna igen, det brukar ge mig ett större lugn i kroppen så att jag sover bättre.

 16. annettejuhlin Avatar

  Jag tror förresten inte att det är en korsspindel, jag tror däremot att den här jag fotade är det: https://justnujusthar.com/2016/08/24/imse-vimse-spindel-272366/ Vad tror du? Korsspindlar är ungefär lika giftiga som en geting, jag läste på när jag fotade spindeln i min blogg. Din spindel har en annan typ av kroppsform, men det kanske finns olika varianter av korsspindlar också. Ha ha, ja, den här fotoutmaningen gör verkligen att man börjar fundera på saker man aldrig hade tänkt på annars :))

  1. maltanita Avatar

   Tror inte heller att det är en korsspindel och ja, visst är det kul, den här utmaningen sätter ibland många myror i huvudet och man lär sig en hel del 😀

 17. Susanne Avatar

  Men alltså så underbara spindelbilder, superskärpa och helläcker färgsprakande bakgrund!

 18. mariawijk Avatar

  Vackra bilder på spindeln.Härliga färger.

 19. thyrakristina Avatar

  Snyggt fångat. Härliga färger!

 20. Eaqhan Avatar

  Toppenbilder!

  /Skvitt

  1. maltanita Avatar

   Tackar !! 🙂

   1. Eaqhan Avatar

    Tack själv!

    /Skvitt

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d