Kors och tvärs (252/366)

img_1707-0-psSpindlar är mästare på att tillverka sina nät och det ser ut som om de går kors och tvärs men oftast bildar de ett snyggt mönster.
Den vita tjockare tråden tror jag är äggkapslar som ska bli nya små spindlar, om de inte blir uppätna eller nätet blir förstört.
Kan ha fel om de vita trådarna men kors och tvärs och hit och dit har spindeln iallafall fått arbeta för att skapa sitt fina nät. img_1711-0-ps

2016_grön

26 replies to “Kors och tvärs (252/366)

  1. Tack Svante, är det här en Korsspindel tro ? Blev nyfiken och googlade och den liknar faktiskt en Korsspindel. Fast det står att Korsspindlar har flera vita prickar på bakkroppen som formar ett kors och jag ser inget kors 😕 De är iallafall inte gifitga som vissa tror.

 1. Så snyggt och skarpt! Har aldrig sett en sån vit tråd förut, spännande.
  Välkommen hem från resan förresten!

 2. Naturen är fantastisk kan man konstatera. Den har nog slitet en del för att få det så fint den lilla spindeln. En vacker bild med sina trådar och spindel. En fin bakgrund och skärpedjup som är passande.
  Hoppas du hade det riktigt härligt på din lillsemester !

 3. Vad du kan! Är otroligt impad över dina naturkunskaper! Gillar inte bara spindelnätet utan hur du hat fotat spinden mot den vackra bakgunden:-)

  Läste Lantlivsbilders kommentar om att det är en korsspindel. Är inte de giftiga?!

 4. Fina foton du tagit, man ser detaljerna på spindeln 🙂 På tal om spindelnät, människan har försökt kopiera deras trådar men inte lyckats. De är en av naturens starkaste material.

 5. Hätftig bild med fin skärpa och en fantastik färgkombination! Kul att man kan få till det så bra med den oskarpa bakgrunden.

 6. Supervackra bilder med jättefin skärpa på den snygga spindel och vackert färggrann bakgrund! Har heller aldrig set den där typen av tjock vit spindelnätstråd.

 7. Du har verkligen lyckats fånga en spindel så att fotot blir riktigt vackert! Vilka färger och vilken skärpa! Det är så här jag gillar macrobilder, när man ser litet av omgivningen också. Verkligen fint.

  1. Tack Annette, är du morgonpigg eller inte kunnat sova, själv hade jag ingen ro i kroppen och gick upp och satte mig här framför datorn istället.

   1. Jag är väldigt morgonpigg, har alltid varit. Men nu har jag kommit in i en period då jag vaknar litet för tidigt, klockan fyra… Så jag dricker kaffe och äter två kokta ägg klockan halv fem. Häromdagen satte jag igång att laga omelett till lunch, och råkade titta på klockan, då var den bara nio på morgonen..! Jag skulle nog behöva komma igång och träna igen, det brukar ge mig ett större lugn i kroppen så att jag sover bättre.

 8. Jag tror förresten inte att det är en korsspindel, jag tror däremot att den här jag fotade är det: https://justnujusthar.com/2016/08/24/imse-vimse-spindel-272366/ Vad tror du? Korsspindlar är ungefär lika giftiga som en geting, jag läste på när jag fotade spindeln i min blogg. Din spindel har en annan typ av kroppsform, men det kanske finns olika varianter av korsspindlar också. Ha ha, ja, den här fotoutmaningen gör verkligen att man börjar fundera på saker man aldrig hade tänkt på annars :))

  1. Tror inte heller att det är en korsspindel och ja, visst är det kul, den här utmaningen sätter ibland många myror i huvudet och man lär sig en hel del 😀

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star