Skugglek (278/366)

img_1573-3-psHur gör man en bild levande utan färg ?
Många är otroligt duktiga på att skapa vackra, intressanta och livfulla bilder i s/v. Gillar färg och kommer att fortsätt att jobba med bilder i färg. Att våga testa kan aldrig vara fel även om resultatet kan bli fel. Hade velat ha väggarna kritvita för att framhäva skuggorna men lyckades inte. Tog bort öppningen till vänster men ångrade mig. Är jag nöjd med resultatet ? Ja, men bara lite, saknar det viktigaste, färgen.
😀

Tycker att skuggorna gör bilden, lekt har jag verkligen gjort och väljer därför temat Skugglek.

2016_grön

24 replies to “Skugglek (278/366)

  1. Och skuggorna leker verkligen i bilden, de är på väg ut genom öppningen. Väldigt vackert sv/vitt foto är det. Jag tror inte att det skulle varit så bra med helvit vägg, kontrasten blir så stor då. Växtens mjukt böljande form fortsätter i skuggorna som en våg och nästan sugs ut ur bilden. Mycket snygg skuggbild!

  2. Haha! Började med att läsa din text och tänkte att s/v gör sig bra om man ska få fram skuggor. Scrollade upp och såg att det var just det temat. Håller med, vissa får till så fina bilder i s/v men även jag tar nog bättre bilder i färg. Kan uppskatta att titta på andras i s/v men mitt fotograferande är mer i färg.

  3. Tycker du har lyckats bra men jag håller med, svartvita bilder är svåra att få till. Jag tror många gånger att man är för självkritisk.

  4. Så bra bild! Den ska vara i svart/vitt. Möjligen med grövre kornighet så ger den en känsla som jag omedelbart associerade till filmen Casablanca med Ingrid Bergman.

  5. Precis som du föredrar jag färgbilder. Men att leka lite med att få fram sv/v foton är ju aödrig fel, och du har lyckats väldigt väl. Det är ju skuggorna “som gör” bilden i det här fallet. Å skuggor brukar ju vara svarta så… Snacka om BP-logik;-)

  6. Svartvita bilder ska visserligen ha bra kontraster men de ska inte vara kritvita och kolsvarta. Din bild är väldigt fin och skuggan är mycket snyggare nu än om du hade förstärkt kontrasten ännu mera. Tycker det blev väldigt lyckat!

  7. Vad glad jag blir Anita! Du har också tagit steget att prova med att fota i svart vitt, det är kul bara man börjar 🙂 Jag var lika som dig tidigare….bara färg var aktuellt 😉 Snyggt fotat motiv med vackra skuggor, toppen!! 🙂

  8. Jag tycker du har lyckats väldigt bra med denna bilden, den är mycket levande och jag tycker kontrasterna är bra som de är. Hade väggen varit för vit hade den bara sett “utbränd” ut. Nu har du kvar strukturen som hjälper till att få bilden levande.

  9. Jag tycker att du fick fram en väldigt mjuk och fin bild som ger en trivsam känsla. Med en skarpare vit vägg och större kontraster hade det också blivit bra tror jag, men känslan hade blivit litet mer år det kusliga hållet. Just skuggor blir väldigt bra i svartvitt, man kan verkligen leka med stämningar. Du har valt en så fin vinkel för fotot också, där skuggan ser ut att sugas in i dörröppningen. Läcker effekt 🙂

  10. Ja vi är bra på olika saker och olika motiv passar olika bra i färg/svartvitt. Vår vän Hanna är ju specialist på svartvitt och hennes gatubilder passar väldigt bra i det. Dina fantastiska Malta-bilder skulle jag inte vilja ha utan färg. Men dud har skapat häftiga effekter med skuggan. Ser ändå livfullt ut! Bra jobbat!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star