Skugglek (278/366)

img_1573-3-psHur gör man en bild levande utan färg ?
Många är otroligt duktiga på att skapa vackra, intressanta och livfulla bilder i s/v. Gillar färg och kommer att fortsätt att jobba med bilder i färg. Att våga testa kan aldrig vara fel även om resultatet kan bli fel. Hade velat ha väggarna kritvita för att framhäva skuggorna men lyckades inte. Tog bort öppningen till vänster men ångrade mig. Är jag nöjd med resultatet ? Ja, men bara lite, saknar det viktigaste, färgen.
😀

Tycker att skuggorna gör bilden, lekt har jag verkligen gjort och väljer därför temat Skugglek.

2016_grön

Publicerat

i

Etiketter:

Comments

24 responses to “Skugglek (278/366)”

 1. Jag Avatar

  Och skuggorna leker verkligen i bilden, de är på väg ut genom öppningen. Väldigt vackert sv/vitt foto är det. Jag tror inte att det skulle varit så bra med helvit vägg, kontrasten blir så stor då. Växtens mjukt böljande form fortsätter i skuggorna som en våg och nästan sugs ut ur bilden. Mycket snygg skuggbild!

  1. maltanita Avatar

   Tack för din kommentar Jag !! Uppskattar dina synpunkter mycket.

 2. enlundabosbetraktelser Avatar

  Haha! Började med att läsa din text och tänkte att s/v gör sig bra om man ska få fram skuggor. Scrollade upp och såg att det var just det temat. Håller med, vissa får till så fina bilder i s/v men även jag tar nog bättre bilder i färg. Kan uppskatta att titta på andras i s/v men mitt fotograferande är mer i färg.

 3. mallan Avatar

  Tycker du har lyckats bra men jag håller med, svartvita bilder är svåra att få till. Jag tror många gånger att man är för självkritisk.

 4. Håkan Avatar

  Så bra bild! Den ska vara i svart/vitt. Möjligen med grövre kornighet så ger den en känsla som jag omedelbart associerade till filmen Casablanca med Ingrid Bergman.

 5. evacarolasvensson Avatar

  Jag tycker att den är jättesnygg i svartvitt. Du har fått fina skuggor och bra ljus.

 6. bpz3 Avatar

  Precis som du föredrar jag färgbilder. Men att leka lite med att få fram sv/v foton är ju aödrig fel, och du har lyckats väldigt väl. Det är ju skuggorna “som gör” bilden i det här fallet. Å skuggor brukar ju vara svarta så… Snacka om BP-logik;-)

 7. Kristallina Avatar

  Svartvita bilder ska visserligen ha bra kontraster men de ska inte vara kritvita och kolsvarta. Din bild är väldigt fin och skuggan är mycket snyggare nu än om du hade förstärkt kontrasten ännu mera. Tycker det blev väldigt lyckat!

 8. mariawijk Avatar

  Tjusigt!

 9. annicaaktiv Avatar

  Vad glad jag blir Anita! Du har också tagit steget att prova med att fota i svart vitt, det är kul bara man börjar 🙂 Jag var lika som dig tidigare….bara färg var aktuellt 😉 Snyggt fotat motiv med vackra skuggor, toppen!! 🙂

  1. maltanita Avatar

   Tack Annica !!!

 10. Anki A Avatar

  En kanonbild i svartvitt! Jag tycker du lyckats såå bra att få till just skuggornas lek – snyggt jobbat!

 11. Lena Avatar

  Jag tycker du har lyckats väldigt bra med denna bilden, den är mycket levande och jag tycker kontrasterna är bra som de är. Hade väggen varit för vit hade den bara sett “utbränd” ut. Nu har du kvar strukturen som hjälper till att få bilden levande.

 12. Steve Avatar

  Tänk att en svartvit bild kan vara så färgstark. Så mycket rörelse och liv du skapat med skuggorna.

 13. annettejuhlin Avatar

  Jag tycker att du fick fram en väldigt mjuk och fin bild som ger en trivsam känsla. Med en skarpare vit vägg och större kontraster hade det också blivit bra tror jag, men känslan hade blivit litet mer år det kusliga hållet. Just skuggor blir väldigt bra i svartvitt, man kan verkligen leka med stämningar. Du har valt en så fin vinkel för fotot också, där skuggan ser ut att sugas in i dörröppningen. Läcker effekt 🙂

 14. thyrakristina Avatar

  Snyggt jobbat, jag gillar din bild, skuggorna har fått fritt spelrum!!

 15. Kort och gott Avatar

  Är också en färgälskare men här tycker jag att skuggan kommer fram bättre i en svartvit bild! Snyggt val!

 16. Susanne Avatar

  Åå oväntat med en svartvit bild på din blogg. Men attans vad snygg denna var i svartvit, trots att jag älskar färg.

 17. fotonörd Avatar

  vacker tolkning !

 18. Mias Mix Avatar

  Ja vi är bra på olika saker och olika motiv passar olika bra i färg/svartvitt. Vår vän Hanna är ju specialist på svartvitt och hennes gatubilder passar väldigt bra i det. Dina fantastiska Malta-bilder skulle jag inte vilja ha utan färg. Men dud har skapat häftiga effekter med skuggan. Ser ändå livfullt ut! Bra jobbat!

 19. Annette Avatar
  Annette

  Tycker bilden blev jättebra. Fastnade för den direkt 🙂

 20. claesbilder Avatar

  Riktigt snyggt i svartvitt. Fastnade också mycket för skuggorna.

  1. maltanita Avatar

   Tack.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: