Ser inte skogen för alla träd (281/366)

img_2716-2-ps-jaAtt vara så absorberad i detaljerna att man inte ser helhetsbilden.
Det tycker jag stämmer in bra på känslan av att gå runt bland gränderna i Gamla stan. Så mycket att titta på, så många detaljer att lägga märke till, så mycket färg. Människor i vardagen blandat med turister. Konstnärsbutiker, caféer, ateljéer, ojämna gatustenar, roliga skyltar, husfasader, hattbutiker och fotografer. Ja, det finns mycket att upptäcka i den här delen av Stockholm och det är lätt att gå vilse för den som aldrig varit där. Lika lätt som att gå vilse bland alla träd i en skog som man tidigare aldrig besökt.
.

2016_grön

Comments

29 responses to “Ser inte skogen för alla träd (281/366)”

 1. Geddfish Avatar

  Mycket passande bild till ditt tema! Det var nog hundra år sen som jag var i Gamla stan, skulle säkert gå vilse. Men det ser lockande ut, nu när jag ser ditt foto. Älskar att ströva omkring.
  Kram!

 2. by Tony D Avatar

  Håller helt med dig i texten ovan, och som vanligt en så härlig färgprakt i dina bilder (Gillar!). Jag svarar dig här om din kommentar hos mig, radera den om du inte tycker att den passar här:

  Visst är det konstigt att vissa ”forum” ger mer respons än andra, på exakt samma bilder. Det måste vara enkelheten att ge respons i Instagram som har med det att göra. Att personer på andra bloggar och fotosidor ger dålig respons på ex. min sida, då blir det också så att jag inte kollar in andra bloggar i den utsträckningen som jag gjorde förr, inte för att jag blir ”putt” utan mer att jag glömmer av personer och bloggar. Flödet på insta tycker jag bör vara varierat, det tilltalar mig mer. För mycket liknande motiv typ natur, gatuliv, svartvitt, filterbilder eller var det än är i ett instaflöde, då känner jag att jag forlorar den där aha-känslan och nyfikenheten, och då kan det bli så att jag avföljer ett instakonto. Jag känner kanske att jag spretar åt alla håll, men jag själv är väldigt känslig för upprepning i mitt instaflöde. Nu kanske andra tycker jag lägger in likadana bilder, men jag försöker i alla fall att variera mitt flöde. Kul att du ger lite synpunkter om bloggar och insta, det uppskattas. Tack för kommentaren.

  1. maltanita Avatar

   Tack för kommentar och ditt svar Tony ! Nej, raderar gör jag inte då det är fler som lägger ut sina bilder på både Instagram och bloggen så det kan ju vara intressant även för andra 🙂
   Håller med dig om att variation nog är det bästa men ändå inom vissa ramar för att göra flödet mer intressant och inte rörigt. Då tror jag att inte man lär “känna” personen bakom bilderna lika väl. Kommer nog försöka inrikta mig på resor, reseminnen, färg och Malta förstås 😀
   Ja, visst det är konstigt att vissa ”forum” ger mer respons än andra, på exakt samma bilder. Men konstigare tycker jag att det är att det blir så mycket mer respons på Instagram för där är det ju lite mer tidsödande att kommentera. Är ju ännu bara i “nybörjarstadiet” och känner mig inte alls tillfreds över att behöva kommentera eller skriva text/tags till mina bilder på den lilla displayen på mobilen som dessutom växlar mellan svenska och engelska. Men det är klart, att klicka på “Gilla” är väldigt enkelt både i ett blogginlägg liksom på Instagram och ändå blir det fler “Gilla” på det senare. Intressant 😕
   Fler och fler lämnar dessutom bloggen helt för Instagram liksom många fotoutmaningar men jag hoppas att Bloggandet lever vidare. Att lägga ut bilder på båda kan vara en bra kombination beroende på vad man vill med sina bilder. Nu är jag ju mitt uppe i fotoutmaningen 365 Foton där jag ibland känner mig lite låst då bilderna ska passa vissa teman. Då är det ju perfekt att kunna lägga ut bilder “som blir över” på Instagram istället 😀

   1. claesbilder Avatar

    Har väl ingen särskild strategi för Instagram, men ofta blir det nog som ett komplement till bloggens bilder.

    1. maltanita Avatar

     Samma här, iallafall än så länge 🙂

 3. Håkan Avatar

  Bra bild till temat! Samma känsla infinner sig i Visby också när man vandrar omkring i en liknande stadsmiljö. Välkommen hit till Gotland nästa gång du har vägarna norrut mot Sverige!

  http://gotland.com/gotlands-officiella-besoksguide/artiklar-guider/visby-pa-4-timmar/

  http://www.destinationgotland.se/sv/filmer/?film=1410

  Och glöm inte kameran…du kan få en bra bild till temat 260!

  😉

  1. maltanita Avatar

   Tack för kommentar och länkarna Håkan 🙂
   Skulle verkligen vilja besöka Visby och Gotland där jag aldrig satt min fot.
   Lite långt att resa bara nu när jag precis kommit hem igen från Sverige men man ska aldrig säga aldrig 😉

 4. evacarolasvensson Avatar

  Så kul tematolkning, ett av det jag inte har löst. Härliga mustiga gamla stan hus med sin färgprakt.

 5. bpz3 Avatar

  Du har så rätt så! Dessutom förstärkte de svarta stuprännorna tankegången, för de påminner en aning om träd, åtminstone med min fantasi:-) Bilden är helt fantastisk. Du lyckas alltid perfekt med att få fram färger på ett så speciellt tilltalande sätt:-)

 6. Lantlivsbilder Avatar

  Det var en fin bild av en gränd i Gamla Stan. Gamla Stan var både trevlig, och vacker att vandra i, men det är mer än 30 år sedan jag var där.

  1. maltanita Avatar

   Oj, det var länge sen men än ser mycket ut som då.

   1. Lantlivsbilder Avatar

    Hoppas det får fortsätta att vara, just Gamla Stan, även om jag inte kommer dit mer.
    Svante

 7. Kristallina Avatar

  Absolut sant. Gillar din annorlunda tolkning mycket. Ännu en snygg gränd med den där underbara, positiva färgen. Tror jag vill måla om hela byn här 😀

  1. maltanita Avatar

   Tack Kristallina, fram med målarpenslarna 😉

 8. enlundabosbetraktelser Avatar

  Fantastiskt vacker bild. Och oerhört klok och insiktsfull text. Helt sant, ibland är det lätt att gå bort sig i detaljer och missa helheten men ibland är det de små detaljerna som gör en helhet

  1. maltanita Avatar

   Tack Annika !!!

 9. Mias Mix Avatar

  Det där temat löste du ju väldigt bra! Perfekt tolkning och fin bild på vackra gamla stan!

 10. Anki A Avatar

  Gillar din tolkning! Läcker gatubild med härligt djup och fina färger. Jag skulle definitivt gå bort mig bland alla gator och gränder … känner mig betydligt mer bekväm och säker i skogen 🙂

 11. Steve Avatar

  Det löste du elegant. Det kan nog vara lätt att gå vilse där i stuprörsskogen. Inte sällan lyckas du med dina bilder överträffa verkligheten, som i detta fall t ex.

  1. maltanita Avatar

   Tack Steve !

 12. thyrakristina Avatar

  Klockren tolkning, vacker bild med mustiga färger….

 13. Kerstin Avatar

  Mustiga varma färger och jag blir nyfiken på vad han fotar……;=)

 14. Lena Avatar

  Det här var nog helt klart den bästa tolkningen av temat jag sett, riktigt eftertänksamt och bra. Härlig bild som alltid med “dina” färger.

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla Lena, skönt med lite uppmuntran när det mesta just nu känns lite tungrott 😕

   1. Lena Avatar

    Det var tråkigt att höra, jag hoppas att det bara är något tillfälligt? Stor kram <3

 15. Kort och gott Avatar

  Vacker bild på slingrig gränd! Snygg tolkning på svårt tema! Det är ofta lätt att satsa på detaljerna i stället för att ta in helheten! Bra beskrivet!

 16. 365anne Avatar

  Håller med de andra, bra tolkning av temat och fina mustiga färger!

 17. claesbilder Avatar

  Snyggt fotat och som vanligt härligt, mustiga färger 🙂 Underbara gränder i gamla stan.

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla för din kommentar Claes.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: