Hemkär (283/366)

img_0985-00-psVarje gång jag passerar det här huset får jag känslan av att de som bor här också trivs här. Kanske för de små detaljerna som den lilla hunden, den hemmagjorda fågelholken, husets namnskylt i trä liksom den murade stenväggen, lyktan och den svarta järngrinden.
Definitionen av hemkär, att inte gärna vilja lämna sitt hem är det enda som gör mig tveksam då växterna ser försummade ut.
Där hade jag gärna sett betydligt färre gula blad och istället en frodig grönska med en mångfald av röda friska blommor.
2016_grön

Publicerat

i

Etiketter:

Comments

18 responses to “Hemkär (283/366)”

 1. annettejuhlin Avatar

  Så vackert! De har verkligen tänkt på detaljerna, precis som du skriver. Till och med grindarna har formen av ett hjärta högst upp, och fågelholken har små tak som skydd för den matande fågeln 🙂 Det fanns verkligen mycket att titta på i bilden. Min blick fastnade ganska snabbt på det som ser ut som en kattpelare, med en katt högst upp? Katter sover ju nästan dygnet runt, men det var ett väldigt litet utrymme den fick lov att vara på, där mellan dörren och grindarna.

  1. maltanita Avatar

   Tack Annette, fast någon kattpelare såg jag faktiskt inte men kanske är det en sådan, trodde det var någon slags blomkruka.

   1. annettejuhlin Avatar

    Du har rätt, det är (tack och lov) inte en sådan pelare som katter brukar ha som sov- och lekplats, jag ser det nu när bilden är större på skärmen.

 2. fotonörd Avatar

  Trevlig frontsida !

 3. evacarolasvensson Avatar

  Jag med kan gärna flytta in. Ser mysigt ut. Förstår din känsla.

 4. claesbilder Avatar

  Kul med mycket att titta på 🙂

  1. maltanita Avatar

   Kul, det tyckte jag också 🙂

 5. mallan Avatar

  Så härligt med den röda färgen och det svarta smider som kontrast till stenväggen.

 6. bpz3 Avatar

  Sååååå vackert! Å såååååå annorlunda för just Malta då ju blått är huvudfärgen på husen. Du har rätt, blommorna drar ned “betyget” en aning. Det är nästan så att jag vill vattna blommorna så att de återfår sin gröna färg. Vad jag också gillar är lejonet – door knockern alltså. Den är ju guldfärgat och står i kontrast till de svarta detaljerna.

 7. Kristallina Avatar

  Snyggt! Inte bara hemkär utan också hemtrevlig. Tycker att blomkrukorna ser lite för små ut för växterna. Svårt att se till att de inte torkar ut.

 8. Mias Mix Avatar

  Åh så mysigt! Fågelholken är hur söt som helst!!

 9. 365anne Avatar

  Du har lyckats få ett stilrent foto, som alltid! Ser i speglingen i fönstret att det finns bilar i de smala gränderna 🙂 Snyggt med de färggranna röda elementen som kontrast till den milda sandstenen. De gröna växterna hjälper till att förhöja spänningen i bilden.

 10. enlundabosbetraktelser Avatar

  Håller med dig, det är ett hus och en dörr som ser inbjudande ut att ta klivet in igenom. Säkert mycket tanke bakom deras piff.

 11. Susanne Avatar

  Kul bild. Helt klart hemkär, ser väldigt personligt och ombonat ut.

 12. thyrakristina Avatar

  Ser verkligen ombonat ut! Härliga färger och bra tolkat!

 13. annicaaktiv Avatar

  Håller med övriga i skaran … så vackert och färggrant 🙂

 14. canonullis Avatar

  Fint och detaljrikt hem och foto som du fångat bra med din kamera. 🙂

 15. Kort och gott Avatar

  Fint med de röda detaljerna mot stenväggen! Det ser hemtrevligt ut

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: