Image

Hemkär (283/366)

img_0985-00-psVarje gång jag passerar det här huset får jag känslan av att de som bor här också trivs här. Kanske för de små detaljerna som den lilla hunden, den hemmagjorda fågelholken, husets namnskylt i trä liksom den murade stenväggen, lyktan och den svarta järngrinden.
Definitionen av hemkär, att inte gärna vilja lämna sitt hem är det enda som gör mig tveksam då växterna ser försummade ut.
Där hade jag gärna sett betydligt färre gula blad och istället en frodig grönska med en mångfald av röda friska blommor.
2016_grön

18 thoughts on “Hemkär (283/366)

  1. Så vackert! De har verkligen tänkt på detaljerna, precis som du skriver. Till och med grindarna har formen av ett hjärta högst upp, och fågelholken har små tak som skydd för den matande fågeln 🙂 Det fanns verkligen mycket att titta på i bilden. Min blick fastnade ganska snabbt på det som ser ut som en kattpelare, med en katt högst upp? Katter sover ju nästan dygnet runt, men det var ett väldigt litet utrymme den fick lov att vara på, där mellan dörren och grindarna.

    Liked by 1 person

  2. Sååååå vackert! Å såååååå annorlunda för just Malta då ju blått är huvudfärgen på husen. Du har rätt, blommorna drar ned “betyget” en aning. Det är nästan så att jag vill vattna blommorna så att de återfår sin gröna färg. Vad jag också gillar är lejonet – door knockern alltså. Den är ju guldfärgat och står i kontrast till de svarta detaljerna.

    Liked by 1 person

  3. Du har lyckats få ett stilrent foto, som alltid! Ser i speglingen i fönstret att det finns bilar i de smala gränderna 🙂 Snyggt med de färggranna röda elementen som kontrast till den milda sandstenen. De gröna växterna hjälper till att förhöja spänningen i bilden.

    Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s