Insprängt (285/366)

img_2465-1-psPå Södermalm i Stockholm, inte alls långt från storstadens puls och den täta trafiken på Hornsgatan finner man än idag frodig grönska och ett flertal äldre men välbevarade hus. Som det här, ett gulmålat hus insprängt bland träden på Mariaberget ovanför Riddarfjärden inte särskilt långt ifrån de lite mer vanliga hyreshusen och bostadsrätterna på närliggande gator.

2016_grön

23 replies to “Insprängt (285/366)

 1. Verkligen en idyll mitt i storstadspulsen. Det finns många fina hus på söder. Verkligen läcker färg mot den grönskan.

  Svar: Det finns ett naturprogram som brukar ta upp tittarfrågor. Jag hoppas att de tar upp min fråga:=)

  Liked by 1 person

 2. Alltså jag tycker nog att det lilla söta huset är orange om jag får säga så;-)
  Vi är ju på Söder ganska ofta och det slår mig varje gång att det räcker med bara några meter för att komma ut “på landet” där bruset från Hornsgatan är totalt borta.
  Dessutom har du återigen lyckats med kombon tre i ett – huset är insprängt i landskapet, ett fönster är insprängt på husväggen samt ett mönster är insprängt i fönstret. Suveränt jobbat!

  Liked by 2 people

 3. Riktigt härlig bild. Gillar skarpt dessa gamla stora fina kåkar som finns kvar i centrala städer. Men det är rätt roligt när man tänker efter, min mormor med familj är uppväxt i riktigt centrala Lund. Familjen hade ett bryggeri men när de bestämde sig för att avveckla verksamheten på 40-talet fick de ju köpa nytt boende. De hittade ett nytt boende precis bakom stationen, mormors mor var först helt förtvivlad över att de skulle flytta så långt ut på landet……i dag ligger det “nya” huset i ett område som i dagsläget räknas till kretsen över att bo centralt. Me detta menar jag att det är roligt att med mer och mer bebyggelse ändras gränserna vad som räknas som centralt och attraktivt läge. Säker var det så på Södermalm också när detta hus byggdes.

  Liked by 1 person

 4. Du är suverän på att hitta färger som syns, så även här. Gillar tolkningen och bilden OCH jag hade gärna sett en närbild på fönstret med alla läckra speglingar dessutom, det ser spännande ut!

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star