Ätbar (293/366)

img_5420-0 Jackfrukt är en ätbar frukt som när den är mogen är både saftig och söt. I mitt tycke ganska god men med en rätt så speciell arom. Ofta torkar man fruktköttet och använder det sen i soppor eller inläggningar. Det finns ett flertal olika arter och just den här växer på Borneo i Malaysia.

2016_grön

18 replies to “Ätbar (293/366)

  1. Jackfrukt – aldrig hört talas om. Öppnar man den med en kniv eller knäcker man den som en kokosnöt? Härligt att se dina minst sagt exotiska bidrag. Tänk så mycket man lär sig genom att följa dig:-)

    Svar: Skrattade gott åt din kommentar. Du är bara sååååååå bäst. Att du var förvånad över att jag rekommenderar funktion över design förstår jag. Är ju en designmänniska, helt klart, MEN jag har fått lära mig den hårda vägen att design utan funktion liksom inte är en hit. Ett mardrömsexempel är mitt skitsnygga designade badrum efter stamrenoveringen… Ja, jag har några exempel till, men du förstår vad jag menar. Så nu tipsar jag om funktion som gärna får vara snygg, men ofta är så inte fallet…

  2. Vilken otroligt vacker frukt och en vacker bild på den. Jag har träffat på frukten i olika böcker men inte haft någon aning om hur den såg ut eller att den är så pass stor. Tack för att du visar den!

  3. Jackfruit är en fenomenal frukt! Vi köper dessa på burk här nere i Blekinge och det går ett par dylika i månaden här. Perfekt att göra Fooled Pork med om man råkar vara en vegetarian. Resultatet blir i det närmaste identiskt som fläskkött. :O

  4. Åh vad jag piggnade till nu! Jackfruit åt jag rätt ofta under de ören jag bodde i Asien och de är en av de frukter jag köper då jag är där. En god frukt och lite annorlunda smaken.

  5. Vilken spännande frukt. Har nog hört namnet någon gång men aldrig skådat dess spännande utseende. Det är riktigt kul att testa andra frukter och grönsaker mot vad man är van med på sina breddgrader. Superkul att se 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star