Ätbar (293/366)

img_5420-0 Jackfrukt är en ätbar frukt som när den är mogen är både saftig och söt. I mitt tycke ganska god men med en rätt så speciell arom. Ofta torkar man fruktköttet och använder det sen i soppor eller inläggningar. Det finns ett flertal olika arter och just den här växer på Borneo i Malaysia.

2016_grön


Publicerat

i

Comments

18 responses to “Ätbar (293/366)”

 1. bpz3 Avatar

  Jackfrukt – aldrig hört talas om. Öppnar man den med en kniv eller knäcker man den som en kokosnöt? Härligt att se dina minst sagt exotiska bidrag. Tänk så mycket man lär sig genom att följa dig:-)

  Svar: Skrattade gott åt din kommentar. Du är bara sååååååå bäst. Att du var förvånad över att jag rekommenderar funktion över design förstår jag. Är ju en designmänniska, helt klart, MEN jag har fått lära mig den hårda vägen att design utan funktion liksom inte är en hit. Ett mardrömsexempel är mitt skitsnygga designade badrum efter stamrenoveringen… Ja, jag har några exempel till, men du förstår vad jag menar. Så nu tipsar jag om funktion som gärna får vara snygg, men ofta är så inte fallet…

 2. Jag Avatar

  Vilken otroligt vacker frukt och en vacker bild på den. Jag har träffat på frukten i olika böcker men inte haft någon aning om hur den såg ut eller att den är så pass stor. Tack för att du visar den!

  1. maltanita Avatar

   Tack för din kommentar Jag 😀

 3. Ludwig Sörmlind Avatar

  Jackfruit är en fenomenal frukt! Vi köper dessa på burk här nere i Blekinge och det går ett par dylika i månaden här. Perfekt att göra Fooled Pork med om man råkar vara en vegetarian. Resultatet blir i det närmaste identiskt som fläskkött. :O

 4. FREEDOMtravel Avatar

  Vilken cool frukt! Jag känner igen namnet, men har aldrig ätit den… Vi har det toppen på Malta! Har mejlat dig alldeles nyss 🙂

 5. mariawijk Avatar

  Häftig! Har hört namnet men aldrig smakat.

 6. enlundabosbetraktelser Avatar

  Både ätbar och väldigt läcker frukt.

 7. evacarolasvensson Avatar

  Men vilket läcker frukt den har jag inte sett eller hört om tidigare.

 8. annicaaktiv Avatar

  WoW så läcker frukt! En sån har jag aldrig sett tidigare.

 9. 365anne Avatar

  Intressant! har aldrig hört talas om den förut.

 10. claesbilder Avatar

  Har varken smakat eller hört talas om den, men den ser ju spännande ut 🙂

 11. thyrakristina Avatar

  Ser spännande ut!!!

 12. Kort och gott Avatar

  Har aldrig sett förut, spännande frukt i läcker färg (som vanligt i dina bilder) !

 13. Kattas Betraktelser Avatar

  Åh vad jag piggnade till nu! Jackfruit åt jag rätt ofta under de ören jag bodde i Asien och de är en av de frukter jag köper då jag är där. En god frukt och lite annorlunda smaken.

 14. Mias Mix Avatar

  De där såg vi både i Australien och Sydamerika men har aldrig vetat vad de heter. Tack för det! 😊👍

 15. mallan Avatar

  Helt ny bekantskap för mig med. Den såg spännande ut och jag hoppas jag får smaka den någon gång.

 16. Lena Avatar

  Vad häftig, en frukt jag aldrig vare sig sett eller hört talas om.

 17. nattsyrransphoto Avatar

  Vilken spännande frukt. Har nog hört namnet någon gång men aldrig skådat dess spännande utseende. Det är riktigt kul att testa andra frukter och grönsaker mot vad man är van med på sina breddgrader. Superkul att se 🙂

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d