Eget tema 13: Karakteristisk (315/366)

img_0287-0-ps-xEtt kännetecken att bilden är från Malta är inte bara de färgglatt dekorerade Luzzu / fiskebåtarna. Utmärkande är även det säregna
lilla ögat som så ofta syns i fören. Varför man målar dessa ögon vet man inte säkert men traditionen ligger långt tillbaka i tiden.
Är du nyfiken och vill veta mer kan du läsa spekulationerna om ”The Eye of Horushär.

2016_grön

28 replies to “Eget tema 13: Karakteristisk (315/366)

   1. Ja, jag har ju varit helt insnöad på egyptisk historia under en period i 20-års åldern och läste massor om alla de olika faraonerna och deras gudar. Mycket intressant.

    Liked by 1 person

  1. Tack Kristallina. Fantastiskt att du faktiskt direkt tänkte på just Horusögat. Att bo i Egypten måste vara speciellt med en kultur så olik vår egen. Har aldrig bott där men rest runt en hel del i landet.

   Liked by 1 person

 1. Bättre bidrag till temat kunde du inte ha hittat! Intressant att läsa om båtarna också och att båtarna på Gozo skiljer sig från dom på Malta. Blogglandia är fantastisk. Så mycket nytt och roligt man lär sig.
  Ögat påminner mig om de “turkiska ögon” (http://brandnewtravelereyes.tumblr.com/post/21127118610/nazar-and-the-evil-eye). Alla länder vid Medelhavet har ju en gemensam historia som går långt tillbaka i tiden, så influenser finns helt klart.

  PS. 1 000 tack för din fina och långa kommentar igår:-) DS.

  Liked by 1 person

 2. Åhh Dina färgglada fiske båtar 🙂 Hoppas Du har det bra 🙂 Här kom första snön igår… ligger bara kvar uppe på höjderna… Du har väl x antal grader 🙂

  Liked by 1 person

 3. Du skulle kunna sälja dina bilder till ett reseföretag, för det är nog fler än jag som är sugna på att åka till Malta efter att ha följt dig och alla dina vackra bilder. Iofs även Borneobilderna… ❤

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star