Höstrusk (324/366)

img_4223-0Riktigt busväder var det i lördags då vågorna gick meterhöga på medelhavet. Utmed Tower Road var det många som ville föreviga det hela,
de allra flesta med sina mobiler och med risken att själv få sig en ordentilig dusch då vågorna spolades upp på havspromenaden.

2016_grön

24 replies to “Höstrusk (324/366)

 1. Finns det nå’t som heter höstrusk på Malta?! Uppenbarligen. Å jag lovar att ditt rusk är betydligt “roligare” än det vi fick uppleva idag. För vårt rusk innehöll snö;-)

  Roligt med killen som tar det säkra före det osäkra och klättrade upp på en bänk. Å du var ju ännu smartare då du ställde dig ännu längre bak. Förstår att folk vill fota dessa dramatiska vågor.

  Minns när vi var på Malta i juni för ett antal år sedan. Inget höstrusk då inte men några rejäla regnskurar fick vi uppleva. De var korta och de heta vägarna/trottoarerna kokade/ångade i en minut eller så. Sedan var de snustorra igen.

  1. Tack Svante, det som var bra med det hela var att nästa dag var det vindstilla och blå himmel igen. Det är väldigt sällan lågtrycken ligger kvar över den här lilla ön, de blåser snabbt bort istället.

 2. Oj vad ruskigt det ser ut! Inte alls som när vi var där…!!! Fast här är det nog ännu värre… typ 1 plusgrad, hård blåst och snöblandat regn på tvären. Ja, och så är det ju mörkt också 😉

 3. Åhh, där hade jag gärna stått med kameran och letat vyer. Underbara vågor, men den övre bilden…ja det ser ju inte så trevligt ut. Grått och ruggigt och blött!

  1. Tack för din kommentar Lena, Ja, det blåste och regnade ordentligt men det var iallafall inte kallt och nästa dag var allt som “vanligt” igen 🙂

 4. Häftigt! Riktigt ruskväder! Smart av dig att fota fotograferna men jag skulle nog tagit risken att fota havet också.

 5. Grått ruggigt och blött! Extra plus för kvinnan som drar över sin kapuschong, snyggt fotat i exakt rätt ögonblick. Kul också med mannen som fotar från bänken. Härliga bilder, speciellt för en som sitter inomhus!

 6. Var där i fredas och lördags, inte kul att åka till flygplatsen i lördags, sådana vågor har inte synts på 30 år enligt gamla Malteser annars var veckan toppen. gillar dina fotografier som får mig att känna att jag är där fast jag är i kalla Sverige, en ständig längtan.

  1. Tack Torgny, ja det blåste riktigt ordentligt. Blir väldigt glad att du uppskattar mina bilder. Malta är ju ändå ganska nära, bara 3,5 tim från kylan 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star