Godkänd (328/366)

img_4582-0En godkänd byggteknik på Malta med anor så långt tillbaka som från den tid då Knossos byggdes. Stenarna sågas, en och en på plats för att
sen för hand travas på varandra mellan murbruk. Därefter fogas skarvarna och för att nå högt ovan mark tar man hjälp av rep och planka.
Här bär mannen säkerhetssele ifall han skulle tappa balansen, vissa använder inte något sele alls men är då inte heller godkänd.

Sjutton vad onaturligt tillkrånglad texten blev men kunde inte få till det bättre 😉

Den som minns inlägget ”Av naturen formad” känner säkert igen stenen som än idag används som byggnadsmaterial, här på Malta.

2016_grön

12 thoughts on “Godkänd (328/366)

  1. Här gillar jag inte bara bilden utan informationen om hur man bygger hus på Malta. Det visste jag inte och jag gillar ny, intressant information. Vilket hantverk! Hoppas det får leva vidare. Här är det bara sandwichbyggen nuförtiden. Gamla hederliga stenar och murbyggen är ett minne blott tyvärr.

    Sedan får jag rysningar vid självaste tanken på att balansera på plankan. Arbetsmiljön är aningen underkänd om man säger så…

    Liked by 1 person

  2. Intressant bild som man tittar länge på. Nu har vi lärt oss något igen. Då får man anta att den byggtekniken är mera än godkänd. ”Byggställningen” är också intressant men jag skulle inte kliva upp där.

    Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s