Rejäl (347/366)

img_3982-psKunde inte låta bli att föreviga dessa gedigna rejält rostiga kedjorna då vi för några veckor sen gick på den nya gångbron, St. Elmo Breakwater Footbridge i Valletta Grand Harbour. En rest från en gammal bropelare som ännu står kvar i havet och som kan ses i sin helhet här.

2016_grönNej, det funkande visst inte men här kan den som vill se den gamla bropelaren:
http://www.timesofmalta.com/articles/view/20120726/local/st-elmo-bridge-open-to-the-public.430250

31 replies to “Rejäl (347/366)

  1. Dregel, dregel!!! Ögongodis för en rostälskare som mig. Innan jag läste din text trodde jag att kedjan var gjort av trä. Den gamla pelaren under bron är också läcker, och jag hoppas att den får vara kvar som lantmärke och “kulturarv”. Undrar om du visat den nya St. Elmo Breakwater Footbridge? Minns inte riktigt. Åldern du vet;-)

  2. Så snyggt! Jag har aldrig sett något med så mycket rostflagor på, kedjan ser nästan ut att vara av trä, och fotot skulle lika gärna kunna vara en målning. Snygg vinkel också, ut mot det böljande vattnet. Och så gillar jag hur du frusit ögonblicket alldeles lagom för att skapa just den där känslan av att det skulle kunna vara en målning.

  3. Mycket snyggt med rosten mot vattnets turkosa vågor. Kättingen ligger på en bädd av rostflagor och då har nedbrytningen gått långt. Vacker bild!

  4. Än en gång förundras jag över hur snyggt rost gör sig i bild. När man inte fotograferar kan rostiga saker kännas tråkigt i miljön men så fort det hamnar i bild blir det så livfullt och vackert

  5. Gillar att se styrkan hos naturen. Kontrasterna i din bild är magnifika och du har lyckats förmedla känslan av gammal och välanvänd tycker jag.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star