Eget tema 35 Lömsk (349/366)

img_6118-2Svårt att se men det är en krokodil som sticker upp lite av sin nos här. Att sakta glida fram i en liten båt på floden omgiven av regnskog när mörkret faller är en väldigt speciell känsla. Krokodiler anses som lömska och som de enda farliga djur som finns på Borneo. Att stoppa ner handen för att känna lite på flodvattnet är alltså inte att rekommendera, än mindre att bada.

Idag är det bara en vecka kvar tills vi återvänder till Malaysia/Borneo och stannar där tills slutet av januari. Den här bilden är från resan i våras.

2016_grön


Publicerat

i

Comments

35 responses to “Eget tema 35 Lömsk (349/366)”

 1. Jag Avatar

  Härlig bild med speglingarna i vattnet och den där lömska typen som nästan bara anas. Låter underbart med så lång vistelse i Malaysia och på Borneo. Har ni någon anknytning dit eller hur kommer det sig att ni reser just dit och så länge?

  1. maltanita Avatar

   Tack för din kommentar Jag. Vi säljer resor till Borneo vilket är en av anledningarna till att vi ofta reser till Malaysia. Nu har vi köpt en lägenhet i Sarawak/Kuching där vi planerar att vara under “vintrarna” istället för på Malta och nu ska vi åka dit och “bo in oss” 😀

   1. Jag Avatar

    Låter mer än härligt! Lite roligt är det att vi som bor här uppe söker oss till Medelhavet på vintern och ni som bor där nere söker er vidare.

   2. annettejuhlin Avatar

    Det låter ju helt fantastiskt! Grattis till det beslutet och hoppas att det blir så bra som det låter!

    1. maltanita Avatar

     Tack Annette, det hoppas vi också 😀

 2. Lantlivsbilder Avatar

  Krokodiler har alltså stora likheter med dagens politiker. Fin bild.
  Svante

  1. maltanita Avatar

   Tror faktiskt att Krokodiler är ett strå vassare. Tack för din kommentar Svante 😀

   1. Lantlivsbilder Avatar

    Det tror inte jag.
    Svante

    1. maltanita Avatar

     Näe, det tror ärligt talat inte jag heller. En krokodil lever helt på sin instinkt och intuition till skillnad mot oss människor som… Nej, förresten, det här kan bli långt och komplicerat. En krokodil är en krokodil, människan är en människa och skillnaden mellan dessa är väldigt stor 😀

     1. Lantlivsbilder Avatar

      Människan är planetens otäckaste djur.
      Svante

      1. maltanita Avatar

       ..och Krokodiler är ju faktiskt egentligen snälla, utan att veta om det.

 3. Steve Avatar

  Den blicken är jag glad att slippa möta. Jag känner mig uppäten redan vid ögonkontakten som väl får betecknas som ett budskap till oss människor att inte komma för nära. Och budskap ska man lyssna till.

 4. Dan Avatar

  Wao. Va häftigt alltså! Men inte skulle jag vilja byta med dig..det är jag alldeles för harig för.

  1. maltanita Avatar

   Tack Dan, fast jag tror inte alls att du är harig 😀

   1. Dan Avatar

    Hehe…Tack för att du tror på mig..💙💛💙

    1. maltanita Avatar

     Klart jag gör !

 5. bpz3 Avatar

  Den krokodilen ser en mänsklig middag framför sig. Det syns på blicken 😉
  Så ni ska vara borta i två månader – WOW! Fantastiskt! Hoppas bara innerligt att du inte försvinner från blogglandia i två månader. Då skulle jag bli väldigt ledsen! Det är kul att åka snälskjuts med er till Malaysia/Borneo, vet du!

 6. tranquilityblogs Avatar

  Får en att längta till sommaren. Färgerna är verkligen underbara, och det är coolt att se… en alligator? En krokodil? Någon av de två. Snyggt jobb oavsett!

 7. mallan Avatar

  Så läckert att se krokodilen i sin rätta miljö. Så roligt att få åka tillbaka, blir lite avis! 😊

 8. Kort och gott Avatar

  Läckert tema och häftig egen tolkning. Den ser absolut lömsk ut krokodilen där den ligger och blänger vid vattenytan! Snyggt och modigt fotat!

 9. enlundabosbetraktelser Avatar

  Lömsk men väldigt imponerande. Det är något graciöst och finurligt med krokodiler.

  Ok! Jag erkänner att jag varit lite avis på din tillvaro på Malta men nu är jag grön av avund 😉Borneo var så imponerande när jag var där. Hade mer än gärna åkt tillbaka. Ha det underbart i ert nya hem. Hoppas på att få se många fler bilder.

 10. 365anne Avatar

  Fint foto 🙂 Krokodiler lär inte släppa greppet sedan de en gång bitit sig fast så det är nog att vara försiktig! Trevligt att ni har möjlighet att tillbringa vintern i Borneo 🙂

 11. Susanne Avatar

  Ja lömsk var ju väldigt passande. Krokodiler är ju ett fascinerande djur men inget man gärna möter under simturen… SÅ fantastiskt spännande det låter att tillbringa vintern i ett så exotiskt land. Borneo låter ju hur lockande som helst. Måste vara som ett paradis för oss som har foto som intresse. Och även andra förstås men man har ju sett många naturprogram från just Borneo… Vilken dröm. Må så gott!!

  1. maltanita Avatar

   Tack för dina rader Susanne ❤

 12. Anki A Avatar

  En spännande bild på ett spännande djur – och den där blicken… riktigt läskig. Härligt ljus, fina färger och vackra speglingar.

 13. Håkan Avatar

  Tycker som de andra – att du fångat rätt bild till det temat!

 14. claesbilder Avatar

  Nog tycker jag att den ser väldigt lömsk ut. Vågar nog inte riktigt tro på att den är snäll 🙂

  1. maltanita Avatar

   Inte medvetet snäll kanske men inte medvetet ond heller, tror jag 😉 Tack för kommentaren Claes.

   1. claesbilder Avatar

    Nej, medvetet onda kan nog bara människor vara.

 15. annicaaktiv Avatar

  Så vackert fotat Anita! Jag vill då inte doppa tårna där haha 😀

  1. maltanita Avatar

   Tack Annica, nej, inte jag heller 😉

 16. Eaqhan Avatar

  Ser ut att vara en Falsk gavial (Tomistoma schlegelii). Jag sökte på nätet och detta är den mest troliga arten tycker jag. Den lever av fisk så den behöver man inte bry sig om. https://sv.wikipedia.org/wiki/Falsk_gavial

  Men det finns en annan art också på Borneo. Den ska man verkligen akta sig för! Blir uppåt 6 meter lång. “Deltakrokodil, saltvattenskrokodil, australisk saltvattenskrokodil eller listkrokodil (Crocodylus porosus) är världens största krokodilartade djur och världens tyngsta kräldjur. Den kan leva i söt-, salt- och bräckt vatten. Deltakrokodilens utbredningsområden ligger i Sydostasien och i norra Australien.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Deltakrokodil

  /Skvitt

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla för att du delar med dig Skvitt. Både av dina kunskaper och intressanta länkar. Uppskatt väldig mycket när min bild engagerar.

   1. Eaqhan Avatar

    Tack själv.

    /Skvitt

 17. mariawijk Avatar

  Vacker bild på hemlighetsfullt djur. Snyggt fångat!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: