Image

Eget tema 39: Substitut (355/366)

img_3194-psNär man längtar efter något som man inte kan få, kan en kompensation vara att se fram emot när man en gång får. Under tiden man väntar kan man skaffa en konstgjord att ha hemma och ta tillvara på de möten man finner bland de som redan har vad man själv så innerligt önskar.img_2935-0Den som följt mig ett tag vet att jag sedan 2013 “kämpat” i motvind för att få ta hem vår nya familjemedlem Fanny/Funny.
Efter snart fyra år står vi och stampar på ungefär samma ställe, av olika skäl. Tids nog, men tills dess, resor, äventyr och glädje.
Livet leker, trots allt  😉

2016_grön

19 thoughts on “Eget tema 39: Substitut (355/366)

 1. Japp, jag har ju följt dig i många år (nästan sedan jag började blogga 2008 tror jag) och vet hur mycket du önskar dig en hund. Men jag vill minnas att Fanny/Funny inte alls liknade den stora hunden som du lagt upp 😉 Substitutet – eller rättare sags h*ns kusin – har jag sett på några mässor för några år sedan. Då tyckte jag att den var gräslig. Nu har jag tänkt om, då jag vet vad h*n betyder för dig medan du väntar på att Fanny/Funny får flytta in hos er.

  PS. Du tänkte väl förhoppningsvis på mig när du tog bilden på den stora hunden som vaktar Malta-fotbollen så fint. Tror att h*n är målvakt, precis som jag var en gång i tiden 😉 Behöver jag säga att jag bara älskar bilden? Nej, tror inte det :-))))) DS.

  Liked by 1 person

  1. Tack för din långa kommentar Beate. Tror du har följt mig sen jag började blogga 2011 och nej !! En så stor hund vill jag inte ha och visst tänkte jag på dig när fotbollen var med här 😀 Den där konstgjorde såg jag i ett skyltfönster i Gamla Stan när jag var i Stockholm sist. Inget substutut i egentlig mening, jag är nog något mer verklighetsnära, tycker ändå att den är ganska rar 🙂

   Like

 2. Ja, bara att kämpa vidare. Nu när jag själv väl får min dröm i uppfyllelse med flytt, och hund kommer mer än välkommen in i stugan, så finner jag inte rätt jycke … kommer skaffa en från ett shelter. När jag tittade på inkommande valpar för ca tre månader sedan fanns det väldigt många hjärtat blev svagt för, nu är alla reserverade … 😣

  Liked by 1 person

  1. Tack Sophie, visst är det så, drömmar man har är ju inte alltid bara drömmar utan något som en dag blir verklighet. Vet inte hur nära du är till flytten till Spanien, om det är klart, men hoppas att det inte dröjer alltför länge innan det blir verklighet. Visst blir man svag och varm i hjärtat när han besöker en ett hem för att välja sin valp. Du kommer säkert att hitta just din valp 😀 Har besökt ett Shelter i Valletta flera gånger men vi kommer troligtvis att köpa en hund från någon Kennel i Sverige. 😀

   Liked by 1 person

 3. Substitutet ser i alla fall välmående ut, men nummer 2 ser inte ut att få tillräckligt med mat. Feta hundar är ju inte bra heller men så magra som den unghunden ska de inte vara.
  Svante

  Liked by 1 person

   1. En hund kan aldrig bli för stor, ju större den är desto lättare är det att klappa den. Jag växte upp med en Tax, men en sådan når jag inte ner till längre, för jag ska upp igen.
    Svante

    Liked by 1 person

 4. Ett riktigt gulligt substitut – och det blir ett klurigt tema att bita i om det kommer med nästa år 🙂
  Längtar också efter en hund, men eftersom maken inte vill ha någon så lär det inte bli så…

  Liked by 1 person

 5. Som jag förstår dig. ❤ Jag är uppvuxen med en hel massa djur och har velat ha en hund igen i många år nu. Vi har haft en kanin, en hamster och har fortfarande fiskar, men fiskar… De är ju inte precis keliga. Nu har vi bestämt att det blir en hund till sommaren och det trevliga arbetet med att hitta rätt har startat. Hoppas verkligen att du också får din hund till slut, för de är verkligen ett fantastiskt sällskap. ❤

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s