Tropiska frukter

img_5298 Blev så glad när jag hittade var man köper lokal frukt. De små bananerna är supergoda och jag köpte papaya, ananas, pomelo och mandariner, nästa gång blir det nog några mango också. På lördag ska vi leta efter Sunday market så vi vet var vi ska köpa alla grönsaker och kryddor.

Vi har köpt en lägenhet i Riverbank Suite men den behöver renoveras och vi hyr därför en lägenhet i samma byggnad. Tursamt nog har vi kontakter som hjälper oss att hitta byggmästareoch arbetskraft då vi inte kan göra allt själva. Frågan är om det hinner bli inflyttningsklart till 01 januari, längre än så har vi inte vår hyrda lägenhet.

Klickar du på länken ser du på några av bilderna hur vi bor nu i vårt hyrda penthouse som ligger vid floden 15 våningar upp.
😀


Publicerat

i

Comments

21 responses to “Tropiska frukter”

 1. Steve Avatar

  Så underbart att kunna frossa i färsk frukt. Som alltid så förhöjer din fotokonst intrycket ytterligare.
  Jag klickade på länken och kan konstatera att ni har det riktigt bra där borta i fjärran land.

 2. Geddfish Avatar

  Läckert läckert! Färsk frukt på plats smakar ju heeelt annorlunda, mums! Och vacker bild du serverar 😀
  Klickade på länken och lyxigt och tjusigt, ni får det bra! Kram ♥

 3. Lantlivsbilder Avatar

  Ser faktiskt rätt gott ut, synd att det är sådan överdriven värme där.
  Svante

  1. maltanita Avatar

   Tack Svante, det är gott och värmen är inte så jobbig, man vänjer sig. Tycker att det är värre med all a/c överallt, fryser så fort jag går in i en bank, ett varuhus eller vad som helst. Alla offentliga platser är mer eller mindre iskalla 😎

   1. Lantlivsbilder Avatar

    Jag har ju haft AC i de sista bilarna, men aldrig behövt använda den. Inte förrän jag köpte en svart SAAB. Direkt efter första användningen blev jag förkyld, det lär vara vanligt att bli det med AC.
    Svante

 4. bpz3 Avatar

  Yummie, yummie både vad gäller den färska frukten och det nya bostadsområdet. Stort GRATTIS till nya lägenheten! Där ska ni nog stortrivas när ni vistas där!
  Håller tummarna att lägenheten blir klar till årsskiftet, annars kan ni kanske förlänga hyreskontraktet av er nuvarande lägenhet. Allt ordnar sig som jag brukar säga.

  PS. Såg att du inte giller a/c. Det gör inte vi heller. Det enda man blir är förkyld. Så om vi har rum/lägenhet med a/c brukar vi faktiskt stänga av den. Man vänjer sig vid värmen, och precis som du så älskar jag värme:-) DS.

 5. Kristallina Avatar

  Läckra frukter och ja, de där små bananerna är så goda. In Nigeria hade vi egna bananträd som hade dessa små bananer.
  Håller tummarna att lägenheten är renoverad när ni får lämna den hyrda lägenheten. Ser väldigt fint ut! Där kan man trivas.

 6. 365anne Avatar

  Frukterna ser goda ut! Trevlig lägenhet 🙂

 7. annicaaktiv Avatar

  Åh läcker bild på läckra frukter! 🙂 Ser så gott ut.

  1. maltanita Avatar

   Är gott, nu ska jag blanda ner lite frukt i min yoghurt och äta frukost 😀

   1. annicaaktiv Avatar

    Lite avis blir en allt 🙂

 8. Anki A Avatar

  Ser härligt ut … både frukten och boendet! Hoppas nu ni får ordning på er lägenhet som ni tänkt 🙂

 9. Jag Avatar

  Korgvis med färska frukter, så underbart, då kan det blir fler fina fruktstilleben! Hoppas att allt flyter på med renoveringen så att ni kan installera er i er egna lägenhet. Det ser ut att vara jättefint boende.

  1. maltanita Avatar

   Tack, ja, flyter och flyter men det går iallafall sakta framåt. Det som tar tid nu är en vägg som ska bort och lite annat smått och gått 😉

 10. Kort och gott Avatar

  Underbart med den generösa fruktkorgen! Grattis också till lyxigt boende! Inte mycket övrigt att önska!! Lycka till med att rusta er egen lägenhet, skönt att ni har goda kontakter som hjälper er!

 11. mallan Avatar

  Ser otroligt gott ut och lägenheten verkar trevlig.

 12. Anki A Avatar

  Tack för dina kommentarer Anita … och som svar på frågan – det är paprika 🙂

 13. Boel Avatar
  Boel

  Ser verkligen gott ut!!!

 14. annettejuhlin Avatar

  Har inte hängt med riktigt här på slutet inser jag… Jag trodde att ni skulle bo i Malaysia under vintern och sedan återvända till Malta i vår..? Planerar ni en definitiv flytt till Kuching? Det låter äventyrligt och kul att utforska en ny stad, hitta var man köper bästa frukten, bästa maten o.s.v. 🙂

  1. maltanita Avatar

   Nej, vi ska inte flytta hit permanent. Vi åker till Malta i slutet av januari, vårt riktigt hem, sen blir det nog “bara” under vintermånaderna som vi kommer att vara här i Malaysia. Billigare och bekvämare med egen lägenhet än att bo på hotell i flera måander 🙂

   1. annettejuhlin Avatar

    Aha, då hade jag inte förstått helt fel då 🙂

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: