Orkidé

This slideshow requires JavaScript.

Vi tog ett litet avbrott i letandet efter var man köper duschkabin, elspis (99% använder gasol), kastruller, lampor, möbler, målarfärg, plastburkar plus tusen annat stort som smått och tog en liten båt över till andra sidan floden för en avkopplande promenad i orkidéparken.
Klicka på en bild så går bildspelet snabbare och för att se något alls måste du vara på http://maltanita.com

Progress i lägenheten:
Idag är det 13 dagar sen vi anlände Kuching och vi har äntligen blivit av med de möbler som förra hyresgästen lämnat kvar. Att sälja tog för lång tid, vi skänkte därför allt till Frälsningsarmén. Tack vare Priscilla, som bor och arbetar här, har vi funnit bra och billig arbetskraft som nu är igång med att riva en vägg vilket är det första och största jobbet i lägenheten. Efter det ska nytt kakel läggas på golvet efter att det gamla tagits bort och därefter återstår målning av alla väggar, städning och, och …. 😉


Publicerat

i

Comments

19 responses to “Orkidé”

 1. ogamotoga Avatar
  ogamotoga

  Det var en vacker en. 😍
  Så kul att ni renoverar 😄

 2. Jag Avatar

  Vackra bilder på nyvattnade vackra orkidéer! Så bra att ni har fått tag i arbetskraft och redan fått så mycket gjort. Vi har renoverat en del här hemma och det känns som om det aldrig blir färdigt.

  1. maltanita Avatar

   Tack Jag, fast de var inte nyvattnade, jo men de var de ju fast av naturen själv 😀 Det är regnperiod här nu och det regnar varje dag men som tur väl är inte hela dagarna.

 3. Steve Avatar

  Full fart förstår jag. Skönt att det då finns vacker avkoppling till buds.

 4. mallan Avatar

  Så vackra orkidéer, flera av bilderna hade fin bokeh (speciellt bilden med den knallrosa orkidén). Så bra att ni har fått tag på bra arbetskraft och att allt börjat falla på plats någorlunda.

  1. maltanita Avatar

   Tack Mallan, ja, sakta men säkert börjar allt falla på plats men mycket återstår.

 5. fotonörd Avatar

  fin bookeh du fått till !

 6. bpz3 Avatar

  Fantastiska bilder på dessa vackra orkidéer! Tycker ni gör helt rätt att koppla av/bort renoveringsarbetet och inköpen till nya lägenheten. Är glad att allt verkar ändå gå “enligt tidsplanen” och att ni hittat bra hantverkare som rekommenderats. Alltid bra med goda referenser! Sedan skrattade jag lite åt att ni vill ha en elspis och ingen gasolvariant. Jag är vettskrämd bara jag ser en gasol-/gasspis och vägrar röra sådana. Den engelska maken är mera van vid gasspisar, då de är vanliga i England. Men “over my dead body”. Aldrig! Och ni verkar tänka likadant. Det roliga är bara att tv-kockar ofta använder just gasolspisar för att laga mat – å din man är ju hobbykock;-)

 7. Kristallina Avatar

  Härliga bilder, gillar orkidéer så mycket. Den sortens bananplanta har jag aldrig sett.
  Själv har jag använt gasolspis i 1½ år i Egypten. På den tiden fanns helt enkelt inget annat. Håller tummarna att renoveringen går enligt tidsplan. Verkar lite stressigt alltihop.

  1. maltanita Avatar

   Tack Kristallina, ja, det känns lite stressigt för allt, precis allt från minsta klädnypa till spis och möbler ska ju köpas innan vi kan flytta in. Men det är iallafall fortfarande roligt och blir vi inte färdiga till 01 januari så får vi väl bo någon annanstans 😀

 8. annicaaktiv Avatar

  Så vackert! Det måste vara härligt att kunna promenera runt och se dem växa i vilt tillstånd. En annan är stolt att ha en liten orkidé i en kruka 🙂

  1. maltanita Avatar

   Tack Annica, ja, det var avkopplande, det enda jag morrade lite över var att jag inte tog med mig macroobjektivet 😉

 9. Håkan Avatar

  De´ va´ vackra bilder de´!

 10. asanordvall Avatar

  Så vackra blommor och väldigt snyggt fotat!

 11. 365anne Avatar

  Vackra bilder! Gillar speciellt grässtrået med vattendroppar!

  1. maltanita Avatar

   Tack Anne, tyckte också om strået.

 12. Anki A Avatar

  Underbara bilder där från orkidéparken … rena rama paradiset!
  Så skönt att det går framåt med lägenheten 🙂

 13. annettejuhlin Avatar

  Jättefina bilder, särskilt dem med så fin bokeh som bakgrund till blommorna. Själv har jag inte kommit underfund med hur man får till det, för mig blir det när det blir, jag styr inte över det själv.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: