Tankar kring 365 Foton 2017

img_4355Tillbaka till vardagen på Malta igen efter två månader i Malaysia/Borneo/Sarawak.
Förra året var jag med utmaningen med stor behållning men i år hade jag tänkt hoppa över.
Dels för att jag visste att jag inte skulle hinna vara med från början eftersom jag var upptagen med annat.
Men främst för att
jag tänkt ägna året till att lära mig mer inom fotografering, både tekniskt och bildmässigt.

Nu sitter jag här och funderar över vad jag ska använda min blogg till år 2017.
Vilka motiv jag ska fotografera och vilken inrikting jag ska ha.

Känner samtidigt att jag saknar kontakten med förra årets deltagare, inspirationen de gav plus att jag faktiskt också lärde mig en hel del. Temalistan fick mig att tänka till, den var en sporre som fick mig att använda min kamera mera, ofta i olika sammanhang, för att finna motiv till valda teman samtidigt som jag hela tiden eftersträvade att bli bättre i mitt fotograferande.

En annan betydande faktor var att titta på alla andras bilder och tolkningar.
Att värdera, kommentera och fundera. Hur jag skulle ha gjort eller tvärtom, hur gick det där till.

Nu har jag anmält mig men i år ska jag försöka att bättre kombinera mina fotokurser med fotoutmaningen.
Är med så länge det ena inte tar över det andra och bara så länge det är roligt.
Nu ser jag fram emot att sätta igång…
😀

logga2017Klicka på loggan och läs mer om Fotoutmaningen 365 Foton 2017 !


Publicerat

i

Etiketter:

Comments

26 responses to “Tankar kring 365 Foton 2017”

 1. BP Avatar

  Välkommen hem till Malta!!! Å på Malta ska ni ju få finbesök nästa helg också. Ut med dig och fota alla EU-höjdare som träffas nästa helg i Valletta. Å du Anita – det ena uteslutar jag absolut inte det andra. photo365 hindrar dig ju inte från att bli tekniskt bättre. Ja, inte att jag tycker att du behöver förbättras på den tekniska sidan, men du är ju perfektionist så…

  Det ät ju lite lustigt att Annette också “kröp till korset”. Ni två ville ju hoppa av fototemat med samma motivation. Å nu är ni tillbaka båda två:-)

  Å då du känner mig irl så vet du att jag kommer att absolut njuta av dina fina bilder från Malta, Älvsjö eller Borneo eller varsomhelst de är tagna. Å du kommer att få BP-kommentarer, precis som förut. KRAM!!!

 2. bpz3 Avatar

  Å vart försvann min långa kommentar?????????????????????????? Ska kolla igen imorgon, då den kanske har dykt upp. Nå’t verkar dock vara fel hos dig. WP kanske föredrog dina inlägg från Borneo;-)

  1. maltanita Avatar

   Du fanns bland skräpposten, vet inte varför men vet hur frustrerande det känns när man lagt ner tid och skrivit en lång kommenter som Vips !! ..bara är borta. Tusen tack för dina rader.

 3. Marie i skrifvarstugan Avatar

  Men så roligt Anita att du hoppar på utmaningen i år också. Dina och mina tankar stämmer väl överens med varandra omkring tänket med att vara med i år igen. Ser verkligen fram mot dina härliga bilder som gett mig inspiration.

  Det ser ändå rätt varmt ut på bilden med dessa tunnklädda gäster vid borden. Hoppas vädret fortsätter så framöver också där nere.
  Kram och välkommen tillbaka ! /Marie

  1. maltanita Avatar

   Tack Marie, känns riktigt bra att även du är med i år och jag uppskattar mycket att få ta del av dina alltid så fina bilder.
   Det kändes inte så varmt när vi kom hem från 30+ till 15+ men nu känns det som vanligt igen 🙂

 4. Anki Avatar

  Har liksom BP problem att kommentera hos dig ibland, så vi får se om det lyckas nu.
  Jag funderade ju också väldigt länge innan jag beslutade att inte vara med i år. kändes som jag behövde en paus efter tre år med 365 Foton…
  Kul att du hänger på igen i alla fall 🙂 Och välkommen hem till Malta igen!
  Ha det gott!

 5. canonullis Avatar

  Sååå kul att du är med i år igen! 😀 Det verkar som att många har exakt samma tankar kring utmaningen som det du beskriver. Det är roligt, inspirerande, lärorikt och tar mycket tid. 🙂 Jag tvekade ett tag innan jag anmälde mig igen, men tänkte att det är ju för min skull jag gör detta och jag kan ju lägga ner det om tiden blir för knapp.
  Jag tycker din bild är passande till texten, för det ser ut som att flera av dem sitter och funderar. Välkommen tillbaka!!! <3

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla Ulrica för din fina kommentar och bra att du valde att vara med, det är ju som du skriver för sin egen skull. Uppskattar att du tänkte precis som jag även när det gäller bilden 😀

 6. Geddfish Avatar

  Jag tittar så gärna på alla dina foton, antingen du är med i någon utmaning, eller “bara” på resa, eller i vardagen!
  Välkommen hem till Malta igen och det är definitivt bättre väder än här 😀 Gråsömnväder, skulle jag vilja kalla mitt väder just nu.
  Allt gott och kram 💚

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla Gerd för din kommentar. Ja, även om det kändes lite kyligt att komma från 30+ till 15+ så är det iallafall inte Gråsömnsväder 😉 Skickar i tanken en måndagskram ❤

 7. IcaW Avatar

  Hurraaa för dej Anita, jag har verkligen saknat dej den här månaden, jag tvekade länge också innan jag anmälde mej, men konstaterade precis som du att man lär sej mycket och går ur sin egen zon för att få till bilderna. Rätt kluriga teman i år, men inga problem. Jag är dålig på att kommentera i år, men följer nog med ändå.

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla Ulrica för din fina kommentar. Tittade på temalistan först igår och håller med, många kluriga teman men det gör det bara än mer roligt och utmanande. Det där med att kommentera känns lite kluvet, vill ju helst kommentera hos alla men till det räcker inte tiden till så jag gör som förra året, väljer några jag följer från listan och tittar in hos övriga när det finns tid över. Tycker att just kontakten mellan oss som är med känns värdefull men den tar ju också sin tid.

 8. enlundabosbetraktelser Avatar

  Som tidigare skribenter blir jag glad av att se att du är med även detta året. Gillar starkt dina bilder och uppskattar dina besök mycket. Man ska bara hålla på så länge det är kul och att man känner att det utvecklar en. När det blir ett två är det dags att lägga av. Viktigt att komma ihåg att man gör utmaningen utan krav och för att utvecklas och ha kul.

 9. mallan Avatar

  Så roligt att du har hoppar på utmaningen. Jag behöver den för att över huvud taget fotografera!

  1. maltanita Avatar

   Känner likadant just nu 😕 Tack för din kommentar Malin.

 10. Kristallina Avatar

  Spännande Anita. Hoppas du lyckas med både kurser och utmaningen. Alldeles rätt tänkt “så länge det är roligt!”
  Ha det riktigt gott på Malta nu!

 11. nikonnettan Avatar

  Så roligt att du kommer med! Jag känner igen sp väl i din beskrivning. Utmaningen oxh kontakten ger väldigt mkt. Visst blir man stressad när man inte hinner kommentera hos alla, men kameran blir definitivt använd mera när man är med 🙂 Och ett tips om du blir stressad: Första året gick jag med i halvårsskiftet och hann ändå klart. Så du ligger bra till 🙂

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla Anette för dina rader. Ja, den där stressen måste jag jobba bort och att jag anmälde mig så här i sista stund var nog mest för att jag tappat lite av lusten att fotografera. Känns redan som den är på väg tillbaka 😀 Tack för tipset även om mitt mål inte är att komma i mål även om det vore roligt.

 12. Anneli - A'la Foto Avatar

  Detta är första gången jag är med i denna utmaning och jag tänker att det ska trigga min kreativitet och få mig att använda kameran mera. Tänka utanför den berömda lådan som det heter! Men jag gör denna utmaning i min takt där jag vill att alla bilder som ska bli som jag vill och som jag är nöjd med så en bild om dagen får jag inte till! Framför allt har jag inte fått till det i januari så jag ligger rejält efter! Jag tror jag är efter dig trots att jag förmodligen började tidigare än du! 🙂

  Ska bli roligt att följa dig och alla andra och så hoppas jag att min blogg kan leva upp igen och bli mera levande och innehållsrik! Hoppas också på att kanske få nya bloggarvänner att byta bilderfarenheter med! Jag ser i alla fall framemot detta! :O)

  1. maltanita Avatar

   Så roligt att du är med i fotoutmaningen Anneli, du är ju en väldigt duktig fotograf så jag ser fram emot att få ta del av dina bilder.
   För mig är inte att gå i mål det viktigaste utan vägen dit. Tycker det är viktig att inte se det som en slags tävling utan att som du skriver, trigga kreativiteten, träffa nya bloggvänner och byta erfarenheter med.
   Efter mig kan du knappast ligga eftersom jag idag står på ruta ett 😉

 13. jeanette Avatar

  Härligt att få se alla dina vackra bilder från Malta igen.

 14. Kerstin Avatar

  Kul att du kommit med! Gillar dina bilder och ditt sätt att tolka teman på. Håller med dej om att det är kul att fota kring olika teman och att man har möjlighet att tänka till lite extra. Lätt att fastna i favoritmotiv annars. Det är ju också kul och inspirerande att kika in hos andra och se alla kreativa tolkningar. Ser framemot bilder från Malta:=)

  1. maltanita Avatar

   Tack Kerstin vad roligt att du kikar in hos mig. Men ska du inte vara med i år…

  2. maltanita Avatar

   Tack Kerstin vad roligt att du kikar in hos mig. Men du är inte själv med i år ?

 15. Anders E Avatar

  Hej, så kul att du är med i år också. Dina bilder inspirerar alltid till att försöka det lilla extra. Försöka finna det som gömmer sig bakom vardagen runt omkring oss. Jag ser fram emot att botanisera bland dina upplevelser i deras färgsprakande prakt. Året är långt och det blir alltid perioder med mer inspiration och perioder med ingen inspiration alls. Bara att försöka finna den rätta balansen.
  Så återigen. Välkommen och lycka till med årets utmaning.

  1. maltanita Avatar

   Tack detsamma Anders och tack för din fina och omtänksamma kommentar.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d