42 replies to “21: Beautiful Nightmare (1/365)

 1. Vilken fantastisk vacker bild med alla vattenspeglingar inklusive fågelns som du fångade i flykten. Men även det vackraste kan utvecklas till en mardröm eller så flyr den vackra fågeln för att undkomma en mardröm.

  Liked by 1 person

  1. Tack snälla Kristallina. Ja även det vackraste kan övergå till rena mardrömmen. Ett svårt tema men roligt att läsa hur du tolkar bilden. Själv tänkte jag mest på fotografering och allt vad det innebär. Har lite tappat gnistan men hoppas den kommer tillbaka nu när jag efter mycket om och men hoppade på utmaningen. Bilden valde jag för att den var svår och jag kunde inte bestämma mig för om den var riktigt bra eller helt usel. När jag frågade min man så sa han att han inte kunde avgöra men att den var konstnärlig. Haha.. så då blev det den fast egentligen menade han nog konstig 😉

   Like

 2. Snacka om DRÖMstart på 365 photos! När jag tittar på bilden så kan jag bara konstatera att jag är SÅÅÅÅÅ glad att du ändå bestämde dig för att fortsätta med temat. Bilden är enastående, men det har jag ju sagt så många gånger. Vackert så det förslår. Att fånga fågeln vid start eller landning var ju en konst i sig. Att sedan få med alla speglingarna “på köpet” – helt underbart!

  Hur ser jag mardrömsdelen då? Betydligt svårare kan jag tala om för dig. Det enda jag kan komma på är att bilden kanske är aningen migränframkallande om man tittar på speglingarna lite för länge. Nu har jag ju migränbenägen, men känner inte ett dugg av ett migränanfall. Du ser – en DRÖMbild är vad den är 🙂

  Liked by 1 person

 3. Svar: Förstår dina funderingar kring kommentarer osv angående WordPress. Å tack tjejen att du plockade fram mig ur skräphögen 😉 Om min IQ skulle tillåta att förstå mig på WP skulle jag nog kanske övergå till programmet. Men det gör den inte. Blogspot är lagom idiotsäker för mig. Å om du är en regelbunden kommentator på blogspot så slipper du verifiera dig. Strunta i att bocka för att du inte är en robot alltså!

  Det jag har lärt mig den hårda vägen (det enda sättet jag lär mig nå’t på…) så kopierar jag ofta mina kommentarer (CTRL C) när jag kommenterar. Just i fall att de har gått upp i rök. Då jag aldrig haft problem hos dig förut så gjorde jag det inte igår hos dig. Men om man skrivit en lång och personlig kommentar som du och jag brukar göra så är det faktiskt ganska smart med CTRL C och sedan klistra in med CTRL V om kommentaren har försvunnit.

  Liked by 2 people

  1. Tackar för dina rader Anette. Beautiful Nightmare kan verkligen handla om fotografering och för mig känns det lite så just nu när jag tycker att jag inte kommer framåt och inte längre har samma lust till att fotografera. Bilden tycker jag är ett bra exempel, ser den som både bra och usel beroende hur jag tänker plus att fotografering är roligt men ibland rena mardrömmen, när det stangerar och kameran inte gör som man önskar att den gjorde 😉

   Liked by 1 person

   1. Jag känner igen mig så i det du skriver! Vi får peppa varandra i år att utvecklas oxh att jobba oss igenom dipparna med kameran i handen istf parkerad :). Jag läste någonstans att det var beviset på att man utvecklas; det att man upplever att man fastnar 🙂

    Liked by 1 person

 4. Snyggt fångat i bild i rätt ögonblick. Gillar speglingen på vattenytan som är jättevacker mot den fina fågeln. Skuggan av fågeln gör det där lilla extraeffekten i bilden. Fint jobbat på ett väldigt knepigt tema. 🙂
  Hoppas att allt är bra med dig och att ni har behagligt väder 🙂
  Kram från Marie

  Liked by 1 person

 5. En helt fantastisk bild … perfekt i start eller landning och så speglingarna – wow – snyggt fångat! Har man fobi för fåglar så kan ju en stor fågel skapa mardrömmar, men för mig är den bara vacker 🙂
  Ha det gott!

  Liked by 1 person

  1. Tack för din fina kommentar Anki. Nej, några fobier har jag inte utan tänkte mer på fotograferande, hur bilder kan bli som man kanske inte riktigt tänkt, på konsten att lära sig att fotografera och hur olika vi ser och värderar bilder.

   Like

  1. Tack Svante, beror kankse lite på hur man ser på den. Vattnet känns lite för rörigt, overkligt och hur bar jag mig egentligen åt för att få den effekten. Själv tycker jag bilden är både bra och dålig plus att temat är svårt. Vad är egentligen “Beautiful nightmare” kan jag undra.

   Liked by 1 person

 6. Roligt att du är med igen 🙂
  Så snyggt du fångat fågeln, precis när den lämnar vattenytan. Läcker effekt med alla skiftningar i vattnet och skuggan som pricken över i. Sedan tänkte jag väl inte på någon “nightmare” när jag såg bilden, men det bryr jag mig inte om. Gillar bilden ändå 🙂

  Like

 7. Vackert foto, perfekt fångat! Roligt att läsa alla tolkningar. Själv hade jag aldrig kommit på mardröm ihop med denna bild. Roligt att du är med i år igen. Du gjorde det med bravur förra året. Och om läget vore annorlunda här skulle jag haka på, men det kommer nya år. Jag ska däremot äntligen skaffa photoshop och lära mig det har jag bestämt. Vill kunna fixa till bilderna lite när dottern gifter sig. Och det blev Fortina de ska bo på, det nyare av de båda ställena. Stor kram till dig!

  Liked by 1 person

  1. Tack fina Mia ❤❤ Photoshop kommer du säkerligen att ha mycket glädje av så snart du lärt dig. Roligt att de valde Fortina, tror de kommer trivas där. Kram och sköt om dig !

   Like

 8. Jo, nog är det en häger… Fantastiskt vacker bild! Kanske svårt att associera till mardröm. Möjligen att få prestationsångest över att kunna hålla denna nivå på bilderna i fortsättningen. 🙂

  Liked by 1 person

 9. Jag gillar vattnets mjukhet. Angående mardröm, är det som alltid en vinkling utifrån betraktarens ögon. Ur min kanske att en så vacker bild ger mig mardrömmar om jag skulle försöka mig på att fånga något lika vackert som denna ögonblicksbild.

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star