36 thoughts on “325 Tulpan (5/265)

 1. Frostrosor hos mig, och Tulpaner får vi vänta på till slutet av maj, såvida vi inte köper dem i blomsteraffären. Det anser jag vara fusk, och sedan vill jag inte ha blommor inne.
  Svante

  Liked by 1 person

   1. När man bor i Norrland, behöver man sällan få allergiska besvär, fast pollensäsongen är väldigt intensiv, men kort, när den tillslut kommer igång.
    Svante

    Liked by 1 person

 2. Precis den färgterapin jag behöver idag! Två härligt blåa himlar och två färgglada tulpaner som dessutom innehåller min favo färg orange. Läckert! Gillar även den lite “motsträviga” tulpanen på tvären i första bilden – lite extra liv här 🙂
  Som sagt – efter en totalt grå vecka här i 08 så visste du uppenbarligen precis vad jag längtade efter 🙂 Tusen tack!!!

  PS. Då du skriver att du vill omges av “krispiga” tulpaner, så tror jag att du tycker som jag – vissna tulpaner är inga höjdare, även om jag har förstått att just vissna tulpaner är tacksamma objekt för fotografer 😉 DS.

  Like

  1. Tack Beate, blir riktigt glad över att kunna förmedla lite färgterapi, vet ju såå väl hur det känns när det är grått, bara grått 🙂 Visst är tulpaner som allra finast innan de börjar sloka fast det finns ett tema som heter “Vissen” så de kanske kommer till användning en gång till iallafall 😀

   Like

 3. Visst är det så! Nu har jag svårt att förstå hur jag kunde ogilla tulpaner. Tyckte under många år att de såg plastiga och tråkiga ut. Som tur är har jag växt upp och kommit på bättre tankar. Nu står det tulpaner hemma nästan varje vecka 😀

  Liked by 1 person

 4. Jag gillar den översta bilden bäst. Snyggt utfylld ram med både uppåtsträvare och en tvärgående. Och bra skärpeval. Glad färgkick! Mina tulpaner står i Ittalavasen sedan några timmar. Hoppas de inte slokar över kanten på länge.

  Liked by 1 person

 5. Härliga bilder 🙂 Här hemma i Sverige fick vi äntligen sol i dag, åtminstone i Uppsala-/Stockholmsområdet, så jag fick äntligen litet inspiration till att fota, och det blev bland annat tulpaner. Jag gillar din översta bild allra bäst, där blommorna syns i sitt sammanhang. Så svårt att fota blommor, jag har verkligen kört fast där nu.

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s